Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

maz obiecal tesciowej pieniadze

Polecane posty

Gość gość

Maz obiecal swojej mamie ze pozyczy jej 10 tys na remont mieszkania. Ja mam obawy czy nam odda....

Gość gość
oczywiście gdyby to była Twoja mama to byś dała nawet 15 tysi, ale że teściowa to zaraz problem :O

Gość gość
Mój też pożyczył 1000 zł na naprawę auta. Teść miał oddawać co miesiąc po 100 zł. Oddał raz w listopadzie i cisza. Najgorsze jest to, że o tym fakcie ja się dowiedziałam dopiero jak zobaczyłam brak tych pieniędzy na koncie. Nie wiem co Ci doradzić, bo sama nie wiem co robić.

Gość gość
Mój mąż swojej mamie kupił kuchenke, o wartości ok 900zł i też nam miała co miesiąc oddawać...do tej pory oddałam 50zł..ostatnio potrzebowałam na kurtkę, bo jestem w ciąży, a mąż w delegacji, nie ma dostępu do banku i nie ma mi jak przelać więc poprosił mame..no to wtedy dała 200zł i powiedziała, że to jest na za tą kuchenke..tak to by pewnie nie oddała..ale teraz już nikomu nie pożyczymy takiej kwoty

Gość gość000099
Takie decyzje powinniście podejmować razem.

Gość kroacja
A mój mąż zafundował swojej samotnej i biednej ciotce nowe drzwi do domu, bo stare miały chyba 100 lat. Za moją wiedzą i przyzwoleniem. W prezencie, głupie p***y!

Gość gość
Mój mąż zna moje zdanie na ten temat, bo już były takie sytuacje że pożyczył a to 100 a to 200 zł, a potem biadolili że nie ma pieniędzy więc darował. Dlatego o pożyczkę na naprawę auta nie zapytał. Wkurzam się bardzo bo moi teściowie mieszkają jeszcze z córką, mają trzy wypłaty i przychodzą po pieniądze do syna, którego wypuścili w świat tylko z walizką.

Gość gość
trudno ci doradzac na tak czy nie ty najlepiej znasz tesciow przedyskutuj temat z mezem czy ma pewnosc ze rodzice spłaca wam te pieniazki , z drugiej strony od tego jest rodzina zeby sie wspierac****omagac ale róznie bywa z tym oddawaniem pieniedzy choc tesciowa mogła zapytac równiez Ciebie o zdanie to tez Twoje oszczednosci

Gość gość
Hm, my kwoty do 2 tys. pożyczaliśmy sobie z teściową, w obie strony, bo i my i teściowa mamy nieregularne dochody i czasem wyskakiwało coś niespodziewanie, czy okazja do zarobku ale wymagająca inwestycji... Zawsze określaliśmy do kiedy ta pożyczka i w jaki sposób spłacimy, nigdy problemu nie było.

Gość gość
nie powinnaś się wrzynać nawet jakby jej dał to jest ok to w końcu jego matka, o wiele więcej w ciągu życia w niego zainwestowałą i na pewno jak ktoś wcześniej napisał gdyby chodziło o twoją matke to nie było by problemu egoistko

Gość gość
Tylko ze to mieszkanie tesciowa chce wynajac i nam z wynajmu splacac. Ja to slabo widze bo za rok corka szwagra idzie na studia i pewnie bedzie tam mieszkac. Obawiam sie ze przez ten rok tesciowa tego nie splaci, bo nie zdazy. Poza tym, watpie zeby ten remont zamknal sie w kwocie 10 tys.