Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

usg wykazalo ze jestem po owulacji

Polecane posty

Gość gość

bylam u ginekologa i z tych emocji zapomnialam spytac. otoz na usg Pani dr stwierdzila ze mialam owulacje jakies 2-3 dni temu, ze widzi cialko zolte.powiedzialam jej ze wspolzylam na 3 dni przed owulacja. spytalam o szanse na zaplodnienie to powiedziala ze sa spore, natomiast zastanawia mnie fakt , co oznacza ze widoczne jest na usg cialko zolte?to ze jest zaplodnione czy skoro jest widoczne to moze nie doszlo do zaplodnienia? powiedzialam jej rowniez ze dzis rano obudzil mnie bol brzucha jak na okres , pomyslalam ze moze to bol owulacyjny jednak na usg wyszlo ze jestem juz po wiec ten bol moze oznaczac ze cos tam moze sie juz dziac:)))kurcze super by bylo

Gość Dzieckiem w kolysce leb urwal
Prawdopodobieństwo wpadnięcia ślusarza do odkrytej studzienki kanalizacyjnej jest większe, niż do biblioteki.

Gość gość
ciałko żółte musi być żeby ewentualna ciąża się utrzymała, ale nie oznacza to że jesteś w ciąży. Zagnieżdzenie zarodka to ok. 6-10 dni po owulacji...

Gość gość
Ciałko żółte produkuje progesteron, hormon przygotowujący błonę śluzową macicy do przyjęcia zarodka powstałego z zapłodnionej komórki jajowej i umożliwienia jego rozwoju.Gdy nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte po 10-12 dniach zaczyna zanikać przekształca się w ciałko żółte miesiączkowe, a następnie w ciałko białawe.Doprowadza to do g***townego spadku poziomu progesteronu (obniżenie poziomu progesteronu jest powodem rozpoczęcia menstruacji). Natomiast gdy komórka jajowa zostanie zapłodniona, ciałko żółte rozrasta się i tworzy ciałko żółte ciążowe.