Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY WARTO BRAĆ TABLETKI ANTY

Polecane posty

Gość gość

widuję się z chłopakiem w weekendy, mam 19 lat i bardzo boję się ciąży.

Gość gość
Stanowczo nie poniewarz jestes raz mloda a dwa to kwestia tego ze czesto kobieta trac**przyjemnosc ze zblizen ... pozatym jak tak zadko sie widujecie to szkoda sie faszeroiwac .... plus taki ze cera jest idealna :-)

Gość gość
stosujemy stosunek przerywany w prezerwatywie + w miarę możliwości dni niepłodne.. męczące, zero spontaniczności, a i przyjemności. Nie wiem już co myśleć :/

Gość gość
Jak chcesz się bezpiecznie rypać to tak.Nad c**ą nie zapanujesz

Gość gość
e tam po co brac? lepiej zaliczyc wpadke,dziewczyno ocknij sie ,jestes mloda,ciaza to nie koniec swiata ale lepiej sie zabezpieczac,nie sluchaj bzdur o szkodliwosci tabletek,to informacje stare ze hoho,teraz sa tak dobrane hormony ze wszystko jest naprawde ok,moja corka bierze od 2 lat,miala skonczone 16,pewnych sytuacji nie unikniesz a po co miec nerwowa przyjemnosc,a potem kto wie wzajemne oskarzanie sie.....,moze ktos powie ze mam super corcie,mam gdzies takie opinie ja wole spac spokojnie i nie martwic sie ze nie skonczy szkoly,ciesze sie ze na tyle mi zaufala i poszlysmy do ginekologa bo niestety nie kazdy rodzic wie ze jego dziecko juz zaczelo ,pozdrawiam

Gość gość
Regularne stosowanie tabletek antykoncepcyjnych jest dużo bardziej skuteczniejsze niż prezerwatywy, która np. może pęknąć albo w ogóle o niej zapomnimy. To że spotykacie się tylko w weekendy nie zmniejsza ryzyka ciąży. Udaj się do ginekologa, on wszystko Ci wyjaśni, dobierze odpowiednie tabletki, mnie ostatnio polecił abym dodatkowo stosowała harmonellę - suplement diety, który chroni wątrobę, serce, pomaga utrzymać prawidłową masę ciała, więc nie masz co martwić się o skutki uboczne.

Gość gość
żaden lek nie jest obojętny dla organizmu ,a tabletki bierze się codziennie więc nie powiedziałabym że szkodliwość tabletek to takie bzdury. Wystarczy przeczytać ulotkę co mogą powodować i wyciągnąć wnioski. Na innych lekach też są ostrzeżenia ale innych leków nie bierze się codziennie a jak już to dla tego żeby być zdrowym. Twoja decyzja czy chcesz czy nie. Jak się boisz ciąży to na strach może nawet nie pomóc tabletka, a jak się nie boisz to nawet stosunek przerywany nie powoduje u ciebie większego stresu i wyczekiwania na okres. do gumek możesz jeszcze zastosować środki plemnikobójcze albo lepiej nauczyć się określać dni płodne, oczywiście po objawach śluzu temperatury szyjki, a nie z internetowego kalkulatora dni płodnych.

Gość gość
"stosujemy stosunek przerywany w prezerwatywie + w miarę możliwości dni niepłodne.. męczące, zero spontaniczności, a i przyjemności. Nie wiem już co myśleć :/ " Stosunek przerywany, w ogóle nie daje przyjemności. Kiedy już robi się przyjemnie, trzeba przestać. Współzyjecie rzadko więc na Twoim miejscu dałabym sobie spokój z tabletkami. Jeśli nie ufasz do końca prezerwatywą to zastosuj jakieś dodatkowe zabezpieczenie. Może jakiś srodek plemnikobójczy? Mogę polecić Contragel, bo sama stosuję