Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anacrusis

Problem z upławami

Polecane posty

Gość Anacrusis

Hej. Mam pytanie. Od wczoraj dokuczają mi białawe, rzadkie upławy o nieprzyjemnym zapachu. Dużo czytałam na ten temat i wszystko wskazuje na to, że to waginoza bakteryjna. Niestety, pojawiła się ona w najmniej odpowiednim momencie. Otóż w piątek mam ważny, długo wyczekiwany wyjazd na pewien festiwal. Natomiast wizytę u ginekologa w czwartek. Podczas tego wyjazdu, planowałam pić. Zresztą, tak jak reszta. Nie chcę z tego rezygnować, ponieważ trudno mi zawierać znajomości z innymi, a tym bardziej bawić się przy nich. A po drugie, pij***ardzo, bardzo rzadko i chciałam akurat wtedy trochę się wyluzować. Nie mam możliwości, żeby to przełożyć ani nic. Pomijam już to, że legły w gruzach moje plany spędzenia reszty nocy sam na sam z partnerem. Ogólnie chodzi mi to, że ginekolog pewnie przepisze mi jakieś leki, możliwe że antybiotyki np. metronizadol. A to by znaczyło, że nie mogę pić. Chociaż chodziła mi również po głowie myśl, żeby to zignorować. I zastanawiam się, czy głupim pomysłem byłoby rozpoczęcie kuracji po festiwalu, w sobotę, zamiast w czwartek? Jakbyście postąpiły?

Gość gość
Pierwsze zdrowie ,a potem ******ie i zabawa.

Gość gość
Na Twoim miejscu poszłaby na na umówioną wizytę, lekarz oceni czy to na pewno waginoza bakteryjna czy np. podrażnienie. Jeśli już okaże się że jest to infekcja bakteryjna, możesz dostać równie dobrze globulki dopochwowe a nie od razu antybiotyk doustny. Aby uniknąć takich sytuacji w przyszłości od czasu do czasu warto zrobić sobie kuracje probiotykiem np. dopochwowym invag, który zawiera żywe szczepy bakterii kwasu mlekowego, wzmocniona mikroflora stanowi barierę ochronną przed patogenami. Pozdrawiam.

Gość Anacrusis
Dziękuję za radę, korzystałam już z takich probiotyków, jednak rzadko. Wczoraj zakupiłam Trivagin i postanowiłam, że będę je zażywała regularnie. Dzisiaj jakby wszystko wróciło do normy, nie mam upławów o nieprzyjemnym zapachu, są normalne. Czytałam, że co jakiś czas pochwa się oczyszcza i może występować nieprzyjemny zapach, jednak nie więcej niż parę dni. Czy zdarza się wam coś takiego? Idę jutro na wizytę, ale zawsze bardzo przeżywam te sprawy i najlepiej chciałabym wiedzieć wszystko od razu