Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Październikowa mama 2013

kiedy dziecko podnosi główkę leżąc na plecach

Polecane posty

Syn ma 14 tyg i na brzuszku podnosi głowę bardzo ładnie. Kręci nią na boki i ogląda wszystko co się wokoło dzieje. Noszony na rękach nie musi być juz trzymany za głowę bo ładnie, prosto i sztywno sobie ja trzyma ale.... jak leży na plecach i podaje mu ręce żeby próbował usiąść do siadu to podnosi pupe i wygina się opierając się o tyl głowy. Robi taki luk... Kiedy Wasze dzieci zaczęły w tej pozycji trzymać głowę?

Masz na myśli próbę trakcji? Ma jeszcze czas, ale nie wolno tak ciągnąć dziecka.

Żeby nie było ja go nie ciągne za ręce tak ze mu głowa zwisa. Delikatnie pociągami l za rączki (głowy nie odrywa od podłoża) a za chwilę jakby wiedział o co chodzi tylko nie wiedział jak tk się robi i wykonuje ten łuk podnosząc pupe i opierając się a głowie.

To zależy o co dokładnie chodzi Autorce, synek jak miał ok 14 tygodni to ciągnięty za rączki (tak nie wolno) czy trzymany pod paszki i podnoszony jakby do siadu trzymał już główkę. Ale z leżenia na pleckach zaczął ją podnosić później, ale ok 4 mca już podnosił.

Chodzi mi o podnoszenie głowy jak leży na plecach i jest ciągniety za ręce. Wlasnie mnie to niepokoi bo oczywiście mama i babcia mówią ze juz powinien trzymać tak głowę.

Powiem szczerze: ja naczytałam się o próbie trakcji, że to takie ważne, pociągnęłam go i. ... główka zwisała, jestem trochę przewrażliwiona i zaczęłam się bać, pół nocy nie spałam, później kilka razy próbowałam i nawet nie wiem kiedy synek się "nauczył". No ale wiem, że tak nie wolno i nie polecam!

Też się martwiłam a nawet nie wiem kiedu synek to załapał. Niby piszą, że powinno to się udawać pod kojiec 3 mca. Nie mart się każde dziecko rozwija się inaczej.

Gość Pamela1988
Mamy szczepienie za 3 tyg zobaczymy co powie pediatra