Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 taka jaa aaaa

Banska Bystrzyca czy Levice

Polecane posty

Go艣膰 taka jaa aaaa

Decyzje juz podje艂am, nie pr贸bujcie mnie przekonywac ze zle robie. Mam pytanie do dziewczyn kt贸re tam byly, kt贸ra klinika lepsza kt贸ra wybrac.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 taka ja aaa
podnosze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka ja aaa
zadna z was tam nie by艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak nie chcesz dziecka to oddaj mnie.Ja nie mog臋 mie膰 dzieci.Tzn mog臋 mie膰 biologicznie,ale rozwijaj膮ca si臋 ci膮偶a mo偶e mnie zabi膰.Wi臋c ja musia艂abym usun膮膰,a Ty si臋 lepiej dobrze zastan贸w.Nie b臋d臋 prawi膰 Ci mora艂贸w,ale nie r贸b sobie z 偶ycia piek艂a.A z pewno艣ci膮 b臋dziesz je mie膰 kiedy usuniesz.Ja si臋 ch臋tnie zaopiekuje tym dzieckiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka ja aaa
Ty nic nie rozumiesz..... Jakbym mog艂a urodzic to bym urodzi艂a i wychowa艂a sama nie da艂abym nikomu, ale nie mog臋...... urodzic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dlaczego nie mo偶esz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka ja aaa
poprostu nie moge

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wyjdz forum a nie pytaj o rad臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja by艂am w Levicach we wrze艣niu 2013 roku a potem jako艣 wpad艂o nam si臋 drugi raz i by艂am w 2016 roku w Ba艅skiej. mia艂am jecha膰 di Levic ale pasowa艂y mi soboty a tam prawie nie robili wiec jako艣 zdecydowa艂am si臋 na ba艅sk膮. po do艣wiadczeniach z poprzedbiej wizyty i fatalnej je藕dziepo S艂owacji wybrali艣my ich darmowy rtansport. jest to super rozwi膮zanie , nic ci臋 nie interesuje. (nie wiem czy maj膮 jeszcze tak膮 opcje) na pewno klinika w ba艅skej jest du偶o nowsza i du偶o szybciej sie tam wszystko odbywa. co do jako艣ci pracy samych lekarzy to trudno powiedzie膰 gdzie lepiej. wi臋ksza dba艂o艣膰 o wszystko jest na pewno w ba艅skiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
odk膮d zrobi艂am test i wszed艂 pozytywny to rozmawiamy tylko o ci膮偶y. ja si臋 bardzo boj臋, 偶e mimo, 偶e taki twardziel teraz z niego, to b臋dzie mia艂 do mnie 偶al, 偶e usun臋艂am t臋 ci膮偶臋... boj臋 si臋, 偶e odejdzie bo nie b臋dzie m贸g艂 sobie poradzi膰 z t膮 sytuacj膮. on m贸wi, 偶e nie, 偶e cokolwiek si臋 stanie zostanie przy mnie.... naprawd臋 to nie jest 艂atwe dla mnie przez niego. ale z drugiej strony sama czuj臋 si臋 przymuszona nosi膰 to, bo tego nie chc臋 tak naprawd臋. mam dosy膰 tego rzygania, tego, 偶e mi 艣mierdzi wszystko, 偶e je艣膰 nie mog臋 bo mnie mdli, zawrot贸w g艂owy, tego, 偶e brzuch mi "spuch艂"... nie chc臋 crying id膮 wakacje, chc臋 si臋 bawi膰, schudn膮膰, by膰 szczup艂a, a nie wygl膮da膰 jak wieloryb.. i tak ju偶 do szczup艂ych nie nale偶臋. nie rozwa偶am adopcji. albo usun臋 i b臋d臋 czu艂a si臋 znowu wolna, albo urodz臋, zostawi臋 przy sobie i b臋d臋 w depresji do ko艅ca 偶ycia. tak, wiem, jestem egoistk膮 i mam egoistyczne powody. poza tym mam tak naprawd臋 jeszcze wiele innych argument贸w na nie. staram si臋 o przysz艂o艣ci nie my艣le膰, teraz mnie to nie obchodzi. twarda jestem teraz, ale nie m贸wi臋, 偶e w przysz艂o艣ci mnie wyrzuty nie dopadn膮. nie jestem wr贸偶k膮, nie wiem co b臋dzie... teraz tylko modl臋 si臋 i 偶yj臋 nadziej膮 偶eby ta beta by艂a negatywna. jutro si臋 oka偶e. wtedy nie b臋d臋 musia艂a usuwa膰 ci膮偶y, bo po prostu nie b臋dzie co i kamie艅 mi z serca spadnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i Netporadnia www.netporadnia.pl dla os贸b, kt贸re rozwa偶aj膮 aborcj臋 oraz tych, kt贸re ju偶 jej dokona艂y. Godziny kontaktu: codziennie od 18.00 do 23.00 Oferujemy bezpieczn膮 przestrze艅 rozmowy dla os贸b, kt贸re my艣l膮 o aborcji. Jeste艣my po to, by towarzyszy膰 i wspiera膰 w poszukiwaniu rozwi膮za艅. Osoby, kt贸re si臋 z nami skontaktuj膮, uzyskaj膮 wiedz臋 z zakresu: medycyny, farmakologii, procedur wsparcia instytucjonalnego, psychologii prawa, A tak偶e wsparcie emocjonalne. Swoje dzia艂ania kierujemy do kobiet, m臋偶czyzn, personelu medycznego oraz wszystkich os贸b, kt贸re do艣wiadczaj膮 skutk贸w aborcji. Porady w Netporadni s膮 bezp艂atne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zale偶no艣ci od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pe艂n膮 dyskrecj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
偶e ja kompletnie nie nadaj臋 si臋 na rodzicielk臋... ja w og贸le nie widz臋 w tym pasji. mam wiele kole偶anek, kt贸re maj膮 2-3 dzieci i one 偶yj膮 tym, one s膮 gospodyniami domowymi i matkami z pasj膮. niekt贸re maj膮 bzika na tym punkcie. tak samo moj***abcie, moja matka, nawet (oby) przysz艂a te艣ciowa... a ja tak nie umiem, nie czuj臋 tego, za bardzo ceni臋 wygod臋 i swobod臋. wiem, 偶e jestem egoistk膮 w 偶yciu. m贸j instynkt macierzy艅ski gdzie艣 zagin膮艂... w og贸le nie urodzi艂am si臋 z powo艂aniem do bycia matk膮 i gospodyni膮 domow膮. a tak b臋dzie bo jak urodz臋 to dziecko drugie, to chc膮c czy nie, musz臋 w domu siedzie膰... ju偶 teraz czasem czuj臋 si臋 ograniczona, czuj臋 偶e stoj臋 w miejscu, 偶e wszyscy w ok贸艂 mnie si臋 rozwijaj膮 a ja musz臋 podporz膮dkowa膰 偶ycie dziecku. dlatego nie chc臋 drugi raz tego prze偶ywa膰. odzyska艂am ju偶 cz臋艣膰 straconej wolno艣ci, zacz臋艂am radzi膰 sobie lepiej, zacz臋艂am lepiej si臋 dogadywa膰 z synem i w og贸le moje 偶ycie sta艂o si臋 lepsze a tu bam.... kolejna ci膮偶a ... koszmar jaki艣.... i jeszcze trudna osobista sytuacja mnie to wszystko przyt艂acza, przerasta i ja ju偶 przestaj臋 sobie z tym radzi膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"zamiast aborcji poddajcie si臋 eutanazji" zastanow sie czy jestes pro-life czy tylko pro-zygota

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak, to wszystko jest pi臋kne, jak sie o tym posze, najlepiej z daleka. Co innego budzi膰 si臋 z tym i zasypia膰. Samotnie, ze swiadomo艣ci膮, 偶e tak ju偶 b臋dzie, tylko jeszcze gorzej i trudniej. Bez faceta, bez ojca dziecka, kt贸ry mia艂 by膰 najlepszym wymarzonym ojcem najpi臋kniejszego i oczekiwanego dziecka. Z poczuciem 偶yciowej kl臋ski i brakiem perspektyw. Z codzienna ch臋ci膮 zrobienia sobie czego艣, zeby tylko to si臋 sko艅czy艂o. 呕ycie jak w klatce, nic nie mo偶esz zrobi膰, nie masz na nic wp艂ywu, jak wi臋zie艅. Oszukana, zdradzona, poni偶ona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiesz, moja pierwsza cia偶a by艂a koszmarna - lekarze zapewniali, ze w drugiej to si臋 nie powt贸rzy. Faktycznie, nie powt贸rzy艂o sie. W por贸wnaniu z drug膮 to ta pierwsza to by艂a super. Powiem szczerze, mog艂膮bym mie膰 jeszcze 3 dzieci, gdyby tylko kto inny z nimi w ci膮偶y chodzi艂. Serio. Niekt贸re kobiety przechodz膮 cia偶臋 fatalnie. A jak do tego do艂aczy si臋 jeszcze stres, to jest jeszcze gorzej. Opowie艣ci o tym, jak to matka kocha swoje dziecko od chwili poczecia te偶 mozesz miedzy bajki w艂o偶y膰. Ja liczy艂am godziny (serio) do tej szcz臋艣liwej chwili jak tego ma艂ego paso偶yta ze mnie w ko艅cu wyci膮gn膮. Mi艂o艣膰 do dziecka to nie jest impuls. To sie rodzi z czasem. Jest bardziej spontaniczna i naturalna ni偶 mi艂o艣膰 do faceta, ale tez nie jest to automatyczne i b艂yskawiczne. Nie wiem co takiego sie sta艂o, 偶e uwa偶asz, ze nie zobaczysz ju偶 ojca dziecka. Ale do艣wiadczenie wiekszo艣ci z nas m贸wi, ze faceci przewa偶nie s膮 ma艂o zachwyceni informacj膮 o cia偶y. S艂ynne: jeste艣 pewna? to jeszcze naj艂agodniejsza wersja. Wiele z nas po informacji o cia偶y zosta艂o samych, a facet do my艣li o byciu ojcem dojrzewa艂 czasem par臋 lat. 艢miem twierdzi膰, ze wiekszos膰 facet贸w zaczyna odczuwa膰 mi艂o艣膰 do dziecka dopiero jak ono ko艅czy przynajmniej par臋 miesiecy. Wczesniej to tylko brzydki pomarszczony stw贸r, kt贸ry ma艂o 偶e zabra艂 mu kobiet臋 (porzytku z baby w domu po porodzie to facet raczej nie ma) to jescze ciagle wrzeszczy i nie daje spa膰. Ju偶 o dodatkowych obowi膮zkach nie wspominaj膮c. Za艂o偶臋 sie, ze wielu wciela sie w rol臋 tatusia tylko z obawy przed reakcja otoczenia i dopiero z czasem ro艣nie w nich mi艂o艣c do dziecka. Kto wie, mo偶e i tatu艣 twojego dziecka dojrzeje - szanse s膮 naprawde spore. Tak samo z innymi problemami - napisz co艣 wiecej - moze naprawde da sie co艣 z tym zrobi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ty wlasnie sobie uratowala艣 zycie.To 偶e stamtad wyszla艣 艣wiadczy o tym 偶e jestes twarda i masz si艂e.Niewiesz co cie czeka w przyszlo艣ci.nikt tego nie wie.i nie jeste艣 sama i nie bedziesz sama bo wla艣nie zaczela sie najbardziej odpowiedzialna droga w twoim zyciu.i dajaca najwiecej szczescia.a facetow jest miliony.niema sytuacji bez wyjscia i zobaczysz 偶e los ci sie odwdzi臋czy 偶e bedzie dobrze.trzymaj sie.tak mia艂o by膰.wszystko co sie dzieje nie dzieje sie bez przyczyny.wszystko czy dobre czy zle ma swoj cel.za jakis czas nie bedziesz 偶alowa膰 tej decyzji.ciaza trwa 9 mies i to jest tez czas dla twojej psychiki 偶eby ja zaakceptowac i to 偶e bedziesz mama.a ja wiem 偶e napewno dasz rade bo juz podjelas decyzje wychodzac stamtad...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dziekuj臋 za dobre s艂owo. Staram si臋 to wszystko jako艣 ogarn膮膰. Nie wiem jak bedzie dalej, jak to sie pouk艂ada, potrzebuj臋 teraz troch臋 czasu na "niemy艣lenie". Przepraszam, 偶e nie odpisuj臋, moja sytuacja jest skomplikowana, ale nie chc臋 tu pisa膰 o szczeg贸艂ach, 艣wiat jest ma艂y ... Z艂o艣liwe komentarze pomijam, 艂atwo jest kopa膰 le偶膮cego. Mnie te偶 kiedy艣 wydawa艂o si臋, 偶e pewne sytuacje mnie nie dotycz膮, a jednak ... 呕ycie pisze nieprzewidywalne komantarze ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie chcesz tu to napisz na priv, co dwie g艂owy to nie jedna, a mo偶e co艣 wymy艣limy wsp贸lnie. Nie chcesz do mnie to napisz do kt贸rej innej, kt贸rej ufasz, 偶e Ci nie nawtyka idiotycznie. Je偶eli potrzebujesz jakiej艣 pomocy materialnej, czy duchowej to nie wahaj si臋 napisa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i Netporadniawww.netporadnia.pl dla os贸b, kt贸re rozwa偶aj膮 aborcj臋 oraz tych, kt贸re ju偶 jej dokona艂y. Godziny kontaktu: codziennie od 18.00 do 23.00 Oferujemy bezpieczn膮 przestrze艅 rozmowy dla os贸b, kt贸re my艣l膮 o aborcji. Jeste艣my po to, by towarzyszy膰 i wspiera膰 w poszukiwaniu rozwi膮za艅. Osoby, kt贸re si臋 z nami skontaktuj膮, uzyskaj膮 wiedz臋 z zakresu: medycyny, farmakologii, procedur wsparcia instytucjonalnego, psychologii prawa, A tak偶e wsparcie emocjonalne. Swoje dzia艂ania kierujemy do kobiet, m臋偶czyzn, personelu medycznego oraz wszystkich os贸b, kt贸re do艣wiadczaj膮 skutk贸w aborcji. Porady w Netporadni s膮 bezp艂atne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zale偶no艣ci od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Po pierwsze - poczytaj troche forum. Po drugie, nie wiem jak mozna by膰 tak g艂upi膮, 偶eby dwukrotnie pope艂nia膰 ten sam b艂膮d, tak powa偶ny b艂膮d. Nie rozumiem tego, to nie jest b艂臋dny wyb贸r cieni do powiek, tylko zabicie dziecka!! skoro robisz co艣 takiego i potem tego 偶a艂ujesz, to dlaczego nie uwazasz potem? jak tak mozna?? 23 lata. Nie jeste艣 ju偶 dzieckiem, nale偶a艂oby spowa偶nie膰. Serio - nie rozumiem takich ludzi. Poza tym, nie rozumiem te偶 tego strachu, ze nie b臋dziesz mog艂a mie膰 dzieci - przecie偶 je艣li tak si臋 stanie to c贸偶 - nie b臋dziesz mog艂a ich miec na w艂asne 偶yczenie, chyba nikt Ci nie zawini艂. Trzeba troch臋 mysle膰 w 偶yciu, a nie uzala膰 sie nad sob膮 偶e po dw贸ch skrobankach moze nie b臋dziesz potem mog艂a mie膰 dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 tak podchodz臋 i kiedy艣 napisa艂am do dziewczyny, kt贸ra by艂a w ci膮偶y i nie mia艂a co ze sob膮 zrobi膰. My艣la艂a o aborcji, wi臋c namawia艂am j膮, 偶eby przemy艣la艂a spraw臋, 偶e nigdy nie jest tak, 偶eby by艂o beznadziejnie. Sama zaproponowa艂am jej konkretn膮 pomoc i konkretne rozwi膮zanie. Pisa艂am na priv, bo by艂o to tylko do niej, a nie po to, 偶eby ca艂e forum si臋 wytrz膮sa艂o nade mn膮. I c贸偶 si臋 okaza艂o. Post by艂 napisany po to, 偶eby zwolennicy aborcji mogli si臋 powywn臋trza膰 na prolajfowc贸w, 偶e tylko gadaj膮 a nic nie robi膮. To wszystko to by艂a jedna wielka bzdura. Oczywi艣cie dziewcz臋 na forum nie raczy艂o sprostowa膰, 偶e otrzyma艂a ch臋膰 pomocy, 偶e wcale to nie by艂o tak, 偶e przeciwnicy aborcji wy艂膮cznie gadaj膮 a nic nie robi膮. No uczciwe to to nie by艂o, ale c贸偶, te偶 mam zdanie podobne do Twojego. Lepiej stara膰 si臋 pom贸c komu艣 kto nas robi w balona ni偶 nie pom贸c komu艣 kto tego faktycznie potrzebuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dostalam ten adres od taniki. Stoje przed dylematem. I to wielkim. Jestem w ciazy. 5 dni temu wykryto u mojego malenstwa zespol Dawna, do tego nie ma jednej nerki, z sercem tez jest cos nie tak, ale moze sie naprawi. Zaproponowano mi aborcje. No i wlasnie: Z jednej strony nie chce tego dziecka (typowa wpadka, ojca dziecka co prawda kocham ale wiem ze z nim nie bede). Boje sie tez obowiazkow, chorob dziecka, poprostu boje sie wszystkiego. Z drugiej boje sie ze kiedys bede tego zalowala (przyjaciolka przekonuje mnie zebym tego nie robila. Bo moze jednak urodzi sie zdrowe). Czy zaluje sie takiej decyzji? Zawsze zostaje pietno? Co potem? Mam czas do soboty. Nie wiem co zrobic. Jestem rozdarta na dwie rowne polowki. pomozcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie mamy latwych wyborow. ale czasem warto zrezygnowac na krotko z siebie i z miloscia potraktowc najblizszych. nie mozna sie opierac definitywnie na badaniu ktore zrobilas, bo najczesciej te diagnozy sie nie spradzaja, nie wiemy jakie sa szanse przezycia po porodzie. kazdy przypadek jest inny. Ale wiem na pewno ze kazdy ma prawo zyc i byc kochanym, nawet jesli natura nie pozwolila byc zdrowym. i wiem ze wybor zycia zawsze przyniesie cos dobrego. to moze byc nawet to, ze dziecko przezyje 2 minuty po porodzie, ale bedzie ochrzczone, a ty bedziesz dumna i szczesliwa, mimo tragedii, ze moglas byc przez te chwile ze swoim dzieckiem. a jesli dane bedzie mu zyc dlugo to w swej niepelnosprawnosci tez beda chwile szczescia i usmiechu. jest tez mozliwosc oddania do adopcji dziecka. i kazdy taki wybor nie stoi w sprzecznosci z powolaniem macierzynskim. uwazam ze warto wybraz zycie, a co B贸g czy matka natura z tym zrobia to juz nie mamy wplywu. i jeszcze raz podkreslam: czesc badan prenatalnych nie potwierdza sie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo Ci wsp贸艂czuj臋.Czy mo偶e by膰 gorsza wiadomo艣膰 od tej kiedy kobieta w ci膮偶y dowiaduje si臋 偶e prawdopodobnie jej dziecko jest chore? Rozumi臋 Tw贸j strach przed chorob膮 dziecka i przed tym wszystkim co mo偶e Ci臋 czeka膰 w przysz艂o艣ci.Napisa艂a艣 w swoim w膮tku 偶e boisz si臋 偶e kiedy艣 b臋dziesz tego 偶a艂owa艂a.Tak.Twoje sumienie, kt贸re Ci to m贸wi, m贸wi Ci prawd臋 i chce Ci臋 ustrzec przed najgorszym z wybor贸w jakiego mo偶esz dokona膰 czyli aborcji. Pytasz czy za艂uje si臋 takiej decyzji.Tak.Bardzo.Co potem? Od momentu spotkania z ginekologiem zaczyna si臋 Twoja droga krzy偶owa, kt贸ra sko艅czy si臋 dopiero w momencie 艣mierci.A krzy偶 kobiety, kt贸ra podda艂a si臋 aborcji jest naprawd臋 bardzo, bardzo ci臋偶ki.Prosz臋 Ci臋 nie r贸b tego.Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam za sob膮 aborcje i nie 偶a艂uj臋. Legalnie,profesjonalnie,bez b贸lu. Mysle, ze zalowalabym ci膮偶y i urodzenia niechcianego dziecka. Jak nic depresja poporodowa i samotno艣膰. Jestem teraz w kolejnym (szczesliwszym) zwi膮zku, zmieniam prac臋 i mieszkanie. Gdyby nie aborcja, to zmienialabym pieluchy. Ka偶dy ma swoje 偶ycie i niech decyduje za siebie. Syndrom poaborcyjny dotyczy os贸b, kt贸re nie przemysly decyzji i w sumie to chcia艂aby dziecko tylko nie teraz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nie chce nikogo ocenia膰,lecz chce szeroko otworzyc oczy tym wszystkim kobietom ! Aborcja to zwyk艂e zab贸jstwo bezbronnego cz艂owieka i tyle ! Niech pomysl膮 co zrobi艂y,lub co chc膮 zrobi膰. Mo偶e dziecko nie jest tylko rado艣cia,wiadomo 偶e s膮 tez k艂opoty,problemy itd ale dziecko juz zyje i ma prawo do zycia. Nie chca wychowywa膰 bo z pewnych przyczyn nie moga ,jest adopcja,bez 偶adnych konsekwencji mo偶na dziecko oddac do adopcji a nie zabija膰 je !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
raczej chodzi艂o mi nie tyle o fakt aborcji, ale tego ze Monika na ko艅cu pisze, 偶e aborcja niczego tak naprawd臋 nie rozwi膮za艂a, pogorszy艂a tylko spraw臋, a j膮 zostawi艂a z ogromna samotno艣ci bo tak naprawd臋 aborcja nie za艂atwia cz臋sto problemu, albo za艂atwia go pozornie, mimo, 偶e tu偶 przed dokonianiem jej wydaje si臋 ona jedynym wyj艣ciem w wypadku Moniki problem by艂o niedobrane ma艂偶e艅stwo, paradoksalnie, gdyby wyp艂yn臋艂a sprawa dziecka, 偶e ono jest, sprawy musia艂yby si臋 jako艣 rozwi膮za膰, spowodowa艂yby zmian臋 a tak koniec ko艅c贸w Monika zosta艂a z takimi samymi problemami jak przed ci膮偶膮, obci膮偶ona dodatkow膮 traum膮, bardzo samotna, bo nikt nie zna jej tajemnicy innymi s艂owy dziewczyna z pierwszego postu powinna pouk艂ada膰 swoje zycie, bo inaczej dramat gotowy i nie ta ci膮偶膮 by艂aby nim, ale b臋dzie to najprawdopodobniej katastrofa jej ma艂偶enstwa, albo jaka艣 inna rozwa艂ka, kt贸rej jednak si臋 boi, o czym swiadczy艂 strach, kt贸ry j膮 dopad艂 w momencie, kiedy stwierdzi艂a, 偶e chyba jest w ci膮偶y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi艂o艣膰 to nie jest wybuch fajerwerk贸w, ci膮g艂a euforia i motyle w brzuchu. Mi艂o艣膰 przez wielkie M to by膰 z kim艣, opiekowa膰 si臋 , troszczy膰, pragn膮膰 jego dobra... Czyli wszystko to co czytam w twoim po艣cie. My艣l臋, 偶e powodem twojego smutku jest nie dziecko, ale twoje samotne macie偶y艅stwo. Je偶eli ty nie jeste艣 do ko艅ca szcz臋艣liwa, albo wr臋cz nieszcz臋艣liwa to trudno by艣 cieszy艂a si臋 dzieckiem. Mo偶e wr臋cz ci臋 z艂o艣ci, dlaczego jest ci膮gle takie radosne, podczas gdy ty wewn臋trznie p艂aczesz. Mo偶e wyrzu膰 to wszystko z siebie - tak szczerze a偶 do b贸lu. Powinno pom贸c. A my ch臋tnie ci pomo偶emy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam Levice. By艂am rok temu i bardzo ciesz臋 si臋 ze do nich trafi艂am. Te gorzkie 偶ale o zab贸jstwie nienarodzonego mnie nie ruszaj膮. Nie chcia艂am dziecka, to go nie mam. Mo偶e na staro艣膰 pozaluje, ale moja mama na 2 dzieci, kt贸re mieszkaj膮 za granic膮 i rzadko si臋 widujemy. W sumie smutne by艂o moje dzieci艅stwo, bardzo biedne. A teraz zyje jak chce - spa,wakacje, 艂adne ubrania, eleganckie knajpy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mia艂a艣 z艂e dzieci艅stwo i ba艂a艣 si臋 na takie skaza膰 dziecko. Chyba bardziej kochala艣 tego malucha ni偶 dopu艣ci艂a艣 to do swojej 艣wiadomo艣ci. Sta艂o si臋 . A wida膰, 偶e poradzilabys sobie z koszmarem dzieci艅stwa, by艂aby艣 dobr膮 mam膮. Zabezpieczaj si臋 jako艣 podw贸jnie i my艣l przed a nie po. Nie wiem dlaczego ludzie, kt贸rzy nie chc膮 mie膰 dzieci nie sterylizuj膮 si臋, tanio, zdrowo, potem pe艂en komfort. Tyle firm si臋 reklamuje. Pozdrawiam, baw si臋 dobrze i niech Ci si臋 nigdy 偶aden dzieciak nie trafi, niech si臋 trafiaj膮 tym, co chc膮.

Udost臋pnij ten post