Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalija Vodianowa

Lekki ból łydek przy antykoncepcji

Polecane posty

Gość Natalija Vodianowa

Od 5 dni biorę Logest i odczuwam lekki ból w łydkach.Nie jest to stały ból tylko czasem takie igiełki i odczucie przepływania krwi.Boję się zakrzepicy,ale nie chce panikować a tym bardziej odstawiać tabletek.Czy któraś z Was miała przemijające bóle łydek w pierwszych dniach brania anty?Mam się martwić i lecieć do lekarza czy jeszcze odczekać?

Gość gość
Żadna nie miała takiego problemu?

Gość gość
no wyraźnie masz jakieś problemy z krążeniem żylnym. ja bym rzuciła te tabsy w cholerę sama miałam takie problemy. najpierw igiełki w nogach, później w całym ciele. wreszcie zaczęły się pojawiać pajączki!! także na twarzy!! szkoda, że wcześniej nie rzuciłam. teraz od wielu m-cy nie czuję igiełek, pajączki też przestały wyskakiwać. a był taki okres, ze nie mogłam wysiedzieć tak mnie wszystko szczypało, kuło- dosłownie każdy cm ciała

Gość natalija wodianova
Chyba nie zrozumiałam mojego pytania.Zakrzepica nie objawia się kłuciem...tylko silnymi bólami w nogach m.in.U Ciebie to musiało być jeszcze coś innego.Ja nie mogę zrezygnować z anty bo nie wiele mi zostaje.Spirala mi wypadła ze względu na skrzywienie miednicy,gumkom nie ufam a niczego lepszego do tej pory nie wymyślili.

Gość gość
moja droga, oczywiście, że to nie była zakrzepica tylko problemy z naczyniami. a Ty myślisz, że zakrzepica, to się objawia tak rach ciach i nie ma nic pośrodku, jeżeli chodzi o krążenie? jak dla mnie, to te problemy co miałam były wystarczająco dotkliwe. sorry, miałam idealną gładką skórę, a teraz mam pajączki. na zakrzepicę nie miałam ochoty czekać, więc odstawiłam i problemy się skończyły.

Gość gość
Ok,nie mam nic do Ciebie.Pewnie masz rację,ale tak jak napisałam,ja nie mam wielkiego wyboru bo w ciąże zajść nie mogę ze względów zdrowotnych a w celibacie nie zamierzam być.To co ja mam zrobić? Jutro idę na test krzepnięcia krwi a później jeszcze USG nóg czy krew dobrze krąży.

Gość gość
to stosuj gumke + stosunek przerywany glupia babo. nie, lepiej truc swoje cialo.

Gość natalija wodianova
A czemu od razu "głupia babo"? Głupia bym była jakbym się wcale nie zabezpieczała.Jeśli dla Ciebie gumka i przerywany to skuteczna antykoncepcja to znaczy,że chcesz mieć dużo dzieci :p Ja niestety na taki luksus nie mogę sobie pozwolić.Więc zanim się wypowiesz to pomyśl.

Gość gość
a łykasz magnez? kiedy ja brałam tabsy dużo czytałam na ich temat. choć nieczęsto zwraca się na to uwagę warto pamiętać o odpowiednich suplementach (np. wspomniany magnez czy kwas foliowy). ja też miałam ból łydek, ale wydaje mi się, że zbytnio dobrałam sobie do głowy ostrzeżenia z ulotki i stąd miałam wrażenie, że widzę u siebie wszystkie objawy ;)

Gość gość
możesz jeszcze z plastrami hormonalnymi spróbować, ponoć mniej odczuwa się przy nich skutków ubocznych. Dobrze, że idziesz zrobić te badania, nie ma co lekceważyć tego problemu. Ja jak brałam anty jakiś czas temu, miałam głównie problem z nawracającymi infekcjami bakteryjnymi i niestety odczułam b. spadek libido. Później na te infekcje to brałam cały czas provag, który zapobiega takim problemom i z tym sobie poradziłam. co do spadku libido to nic się z tym nie dało zrobić. Teraz jestem w ciąży ale nie wiem czy po znów do anty nie będę zmuszona powrócić:(

Gość gość
A zastrzyk albo implant?

Gość natalija wodianova
Nie wiem na razie zrobię te badania a później się okaże.Faktycznie pewnie sobie wkręcam,ale coś się z tymi nogami dzieje.

Gość gość
przebadać się zawsze warto. trzymam kciuki żeby jedyne co Ci dolegało to lekka hipochondria ;) ja ostatecznie zrezygnowałam z hormonów, bo bym się sama psychicznie wykończyła :P

Gość natalija wodianova
No to dałaś popis! Nie będę nawet tego komentować bo szkoda,moich komórek mózgowych na takie 'coś' jak Ty. Zresztą to coś się nawet nie podpisało.