Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ikkaaaa

Objadanie się . Stres.

Polecane posty

Gość Ikkaaaa

Witam, chciałam porozmawiać o problemie z moim objadaniem się . Nie wiem kiedy to sie zaczęło ... zawsze gdy byłam smutna lub mi sie nudziło zajadałam się słodyczami itp. Ale teraz odczuwam ,że to juz jakiś nałóg. mam takie napady ok 4 dni na tydzień. Jem az do nieprzytomności (potem czasem nawet zdarza sie ,że wymiotuje lub biotę tabletki na przeczyszczenie -niestety:/ ) Najgorsze to to ,że nie robię już tego tylko gdy jestem smutna tylko tak po prostu nie potrafię sie opanować ...jem aż będę całkowicie pełna i wtedy odczuwam ból -do tego bardzo ,źle to wpływa na moje trawienie :( nie mam pojęcia co robić -bardzo się boje o swoje zdrowie i sylwetkę .

Gość sylwiaFL
Musisz nauczyć się nad sobą panować!! I zmień nawyki zywieniowe, może to c***omoże. Zerknij sobie na oryginalne przepisy i wybierz dietę dla siebie, jak będziesz dostawała codziennie jedzonka na cały dzień może jakoś nad tym zapanujesz

Gość Ikkaaaa
Starałam się ,jeść zdrowo itp ... ale to nic nie pomagało . Na początku było super ale później gdy zjadłam np słodycze to sie obwiniałam albo zdarzyło mi sie objadać chociażby owocami ... tak jakby miało mi to dać ukojenie lecz zamiast tego mam jeszcze większe poczucie winy . coś jakby bulimia bez wymiotowania :-(

Gość gość
Może musi Ci się po prostu to znudzić Jak długo pociągniesz obżerając się do nieprzytomności? Spróbuj czegoś na zanik apetytu-jakiś suplement diety Zebyś mogła pomyśleć że masz już dosyć i nie masz ochoty jeść. A dodatkowo zacznij pilnować godzin posiłków nie przekraczaj 3godzin od jednego posiłku do drugiego. Tym sposobem odechce Ci się podjadania inaczej będzie ci się robiło niedobrze co 3h i w sumie nie będziesz w stanie funkcjonować. Pilnowanie co trzygodzinnych posiłków to sposób na wyregulowanie naszego łaknienia i sposób na szczupły tyłek.

Gość gość
Moim zdaniem najgorsza rzecz to jedzenie przetworzonych produktów z marketów. Lepiej zjeść tłuste danie które sami zrobimy niż "chude" z marketu które jest przygotowywane z niskiej jakości tłuszczów. Zobaczcie takie ziemniaki: http://zenekgotuje.pl/zlociste-pachnace-ziolami-pieczone-ziemniaki/ lepiej zrobić takie ziemniaczki niż pseudo frytki z marketu

Gość Sandra_44
Powinnaś się jakoś opanować i zacząć racjonalnie odżywiać. Do tego weź i zapisz się na jakieś zajęcia i zapomnisz o podjadaniu i obżeraniu. Ja sama miałam kiedyś ogromną ochotę na słodycze, ale zaczęłam stosować dietę i ćwiczenia oraz te tabletki odchudzające - http://wsad.it/gosc/slimette . Szybko pozbyłm się nadwagi i podjadania też.

Gość Ikkkaaa
Nie wiem już co robić.... wiem ,że powinnam jesc zdrowo mam dosyc sporo zajęć nie narzekam ale ja potrafię sie objada c nawet zdrowymi rzeczami:(

Gość gość
też mam ten problem, więc znam doskonale ten ból i ten głód nie tyle fizyczny co właśnie psychiczny, niestety to jest choroba :-( poczytaj anonimowyzarlocy.org

Gość gość
ja sie dzis objadlam , a mialo byc tak pioeknie ( od raana z dietka) a tu hmm , zzjaadlaam juz 4 kaaanapki z maslem i ogorkiem ( mialam robic diete nielaczenia) , potem juz polecialm , z drozdzowka z serem i 2 duzymi batonami musli kawa z 3 lyzeczkami cukru i znowu drozdzowka z serem i juz mysle co zjem za niedlugo to faktycznie jest chore juz nie wiem co robic ( nadwagi nie mam ) ale jaka tak dalej pojdzie to bede miec

Gość gość
sorki za podwojne literki , ( chyba am cos z kalwiatura) dopiero teraz zauwazylam

Gość gość
mam *

Gość gość
myślę że powinnaś iść do psychiatry po leki na depresję bo to co robisz wynika z problemów emocjonalnych, bez uporania się z problemami nie uda Ci się ustabilizować sposobu odżywiania od tego powinnaś zacząć iść do lekarza i pogadać o wszystkim a dopiero potem ustawić sobie racjonalny sposób odżywiania, nie wymyślą cud dietę ale zwykłe proste reguły: 5 posiłków dziennie, regularnie co 3-4 godziny normalne śniadanie, obiad kolacja plus dwie małe przekąski

Gość gość
może to kompulsy ?

Gość gość
może nie koniecznie to depresja. Na pewno jest to jakieś zaburzenie odżywiania i wizyta u specjalisty może pomóc.