Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy oszczędzacie energię elektryczną i w jaki sposób

Polecane posty

Gość gość

Proszę o przykłady

Ja im bardziej oszczędzam tym więcej płacę. Dlatego używam wszystko normalnie, jedynie wyrzuciłam czajnik elektryczny.

Gość gość
A to ci dopiero cud jaki!

Gość gość
Blondyna -normalnie czyli?

Gość gość
Oszczędza ktoś czy sami rozrzutni?

Gość gość
Halo

Gość gość
interesujący temat tez czekam na odpowiedzi

Gość gość
blondyna ma rację. z wodą jest przecież tak samo... oszczędzamy a ceny wody ciagle w górę i rachunki coraz wyższe. Jak np. 5 lat temu kąpałeś się codziennie, a teraz raz na tydzień, to i tak placisz za wodę więcej niz 5 lat temu :D śmieszne czyż nie? ale niestety tak jest. Dlatego kto moze niech ucieka w tego chorego kraju

Gość gość
Przyznać się kto oszczędza ale już ;-)

Gość gość
ja jedyne co robie to na noc wyciągam kabel z pradu od tv

Gość gość
place 120 zł na miesiąc .... to dużo?

jak zaczniesz mniej korzystać z energii to i tak nie odczujesz tego przy rachunku. zobacz ile jest opłat stałych doliczanych do rachunku a jakie jest faktycznie zużycie . koszta stałe zwykle przewyższają to za ile zużyjesz prądu. niestety.

Gość gość
Ja moge powiedzieć ze bardzo dużo prądy u mnie telewizor pobierał. Przestawilam go na tryb oszczędny i musze powiedzieć ze jest lepiej. Juz miesiąc pozniej widziałam jak dostałam rachunek 20 zł mniejszy.

Gość gość
Jak ktoś nie chce oszczędzać niczego to zawsze znajdzie jakąś wymówkę :O poza tym nie oszczędza się wyłącznie dla kasy bo gdyby tak było to oszczędzaliby wyłącznie ludzie biedni i skąpcy

Gość gość
I dobrze że cena prądu idzie w górę może to nauczy oszczędzania tych najbardziej ZATWARDZIAŁYCH :-P

Gość gość
Wyobraźmy sobie teraz taką sytuację - ceny energii elektr. Gazu wody itp spadają do poziomu sprzed kilku lat - jak na to reagujecie tylko szczerze?

Gość gość
Co robicie w takiej sytuacji - czyż nie przychodzi wtedy łatwiej np lanie wody?

Gość informatyk_wlkp
Ja znam super sposób. Sąsiad ma gniazdko elektryczne wyprowadzone na zewnątrz. Do tego gniazdka należy się podpiąć przedłużaczem i wykonywać na tym obwodzie następujące czynności: Pranie, Odkurzanie, Gotowanie, Zmywanie(zmywarka). Oczywiście wszystkie te czynności należy wykonywać podczas nieobecności sąsiada z powodu jego pracy, czyli w godzinach od 8 do 16. Należy także pamiętać aby wykonywać te czynnośc***ojedyńczo, gdyż sąsiad na to gniazdo założył zapewne standardowe zabezpieczenie B16, więc aby tego zabezpieczenie nie wybić, trzeba to robić osobno. Niezły sposób nie ? :D

Gość gość
Obecnie żyje się dużo lepiej niż kilka lat temu i z tego powodu większość w du*ie ma oszczędzanie a tu chodzi o czyste środowisko, przyszłe pokolenia -to nie są bzdety

Gość gość
Informatyk chyba cię pogieło to nie jest oszczędzanie tylko życie na czyjś rachunek w końcu prawda wyszłaby na jaw i do pierdla

Gość gość
wyrzucic dywany i zamiatac podłogi a ja nie ogladam telewizora komputery to tylko laptopy