Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieplanowana ciąża co byście zrobili

Polecane posty

Gość gość

Wieść o ciąży kompletnie mnie załamała :( Nie jestem przygotowana, wiem, że nie podołam :( Załamałam się :( NIe wiem Co mam robić?

Gość gość
jak mnie dopada chwila i pytanie "jak dam sobie rade" odpowiadam "musze dac sobie rade". Ciebie zwaliła z nóg? Ja się zdecydowałam na dziecko przy padaczce i tężyczce. I jakoś świetnie sobie daje rade, więc czemu Ty masz nie dać?

Gość gość
Bo nie pracuję, nie mam pieniędzy, własnego lokum, chcę skończyć studia, niekt mi nie pomoże wychować:(

Gość gość
Sytuaja trudna. Ile masz lat? Masz stalego partnera?

Gość gość
a partenr ile masz lat i jaka jest sytuacja

Gość gość
wszyscy C***omogą, rodzina przede wszystkim:) wystarczy, że posłuchasz pierwszego bicia serduszka na badaniu usg i zmienisz zdanie

Gość gość
porozmawiaj z ojcem dziecka, z rodzicami. najwyżej przeniesiesz się na zaoczne i pójdziesz do pracy. nie ma sytuacji bez wyjścia. Głowa do góry, teraz wszystko odbierasz i wyrażasz 50 razy bardziej-hormony :]

Gość kamiel
też miałam ten problem. wyłam 2 tygodnie w poduszkę. potem się z tym pogodziłam. wręcz cieszyłam się niezmiernie. jak zobaczyłam bicie serca, wszystkie problemy odeszły. minęło 10 tygodni i straciłam dzieciątko, poroniłam. to jest dopiero ból, strata, cierpienie. marzę teraz, by móc znów zajść w ciążę, dlatego ciesz się, że zdarzył się ten cud, traktuj to jak cud, bo w tych czasach coraz trudniej o dziecko...to tylko radość, zobaczysz, poczekaj na bicie serca...

Gość gość
Mam 22 lata. Spotykam się z chłopakiem 4 miesiące. Razem studiujemy. On mieszka w akademiku. Nie wie jeszcze o ciąży :( Moi rodzice mają trudną sytucje finansowa. Tata jest na rencie, a mama na świedczeniu przedemerytalnym.

Gość gość
to tym bardziej c***omogą, przeniesiecie się na zaoczne, pójdziecie do pracy, pomogą nie finansowo a po prostu opiekując się dzieckiem, moja koleżanka jest z chłopakiem 5 miesięcy i jest w 5 miesiącu ciąży i jest szczęśliwa. Dasz rade, teraz się wypłacz a jutro pogadaj z ojcem dziecka i swoimi rodzicami.

Gość gość
wyłącz komputer, połóż się spać, odpocznij.

Gość gość
a jak się wyprze to pozwiesz o alimenty

Gość gość
W Niemczech, Czechach aborcja do 12 tyg. jest legalna. Nie wiem, ile kosztuje w Czechach, ale w Prenzlau 420 euro. Tam zabieg przeprowadza Janusz Rudziński, ale praktycznie we wszystkich szpitalach niedaleko polskich granic są albo polscy lekarze, albo konsultanci, którzy mówią po polsku, więc z dogadaniem się nie ma problemu. W Prenzlau zabieg masz ok. 9 a o 13 już wychodzisz. Jakieś 3 godziny leżysz na sali, żeby w razie czego lekarz był w pobliżu. Możesz być z osobą towarzyszącą. Tu masz numer do Prenzlau (po polsku): +49 - 176 - 430 55 165 Hotline w godz. 9.00-18.00 Zadzwoń i zapytaj o szczegóły.

Gość fgdfgd
Co ja bym zrobiła? Tylko i wyłącznie aborcja wchodzi w grę. Nic się nie będzie działo z moim życiem bez mojej zgody a nie ma w nim miejsca na drugie dziecko.

Gość gość
mój brat tak wpadł z dziewczyną - studiowali dziennie - i co? świetnie im się powodzi - dostali razem miejsce w akademiku - takim porzadnym odremontowanym w skrzydle gdzie są rodziny z dziećmi - na studiach wiadomo ona indywidulany tryb - on normalny - po urodzeniu wymieniali się opieką nad małym - tak ustawiali zajęcia żeby się wymienić choćby przed uczelnią - do tego mnóstwo koleżanek - plus te mamy z akademika które jak coś to zawsze chwile popilnowały - profesorowie zawsze tez rozumieli wytłumaczenia - skończyli studia dziennie jak synek miał 3 latka - pary obok doczekały się nawet i dwojga dzieci - dostawali spore stypednium - szczerze mówiąc mieli dużo lepiej niż przeciętny człowiek muszący wrócić do pracy itd bo studia nie zawsze siedzi się 8 godzin i nie zawsze trzeba iść - a do pracy musisz

na pewno się nie poddawaj ! To nie koniec świata, poza tym nie jesteś już 16-latką ;) MOżesz spokojnie studiować, przenieś się na zaoczne i tyle wiele matek tak kończy studia :) POza tym pogadaj z twoim chłopakiem jeśli jest odpowiedzialny to c***omoże dacie radę :) Grunt to myśleć pozytywnie !! :)

Gość gość
widze ze post jest z wczoraj. wczoraj dowiedzialam sie ze moja ciąża obumarla. nie rozumiesz jakie masz szczescie.

Gość gość
Usunęłabym. Każdemu jest łatwo powiedzieć, że wszyscy c***omogą a jak przyjdzie co do czego to zostaniesz sama

Gość sija
A jakby tak was głupie idiotki usunąć z tego świata i nie powolic wam żyć. zastanowcie się trochę. A ty dasz radę jak się dziecko pojawi już na świecie to życie samo się ułoży a pozatym niech twój facet teraz idzie do pracy i zarabia na rodzinę .