Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaczęłam przyjmować cyprest zaczynając od tabletki z innego dnia

Polecane posty

Gość gość

jestem gapa, myślałam, że jest wtorek, a to była środa. Dzisiaj znowu muszę wziąć te leki ale nie wiem czy zacząć nowe opakowanie od tego dnia czy mogę po prostu brać kolejne codziennie nie zważając na dni tygodnia? Czy natężenie hormonów się w nich zmienia czy nie? Może to być głupie pytanie ale jeśli ktoś wie to niech odpowie, proszę :(

Gość gość
*na ulotce jest napisane tyle, że należy je brać zgodnie ze strzałkami i z dniem tygodnia, a o tym co się dzieje jak się tego nie zrobi, nie ma nic.

Gość gość
nic sie nie dzieje , to jest po to zeby sie pilnowac i nie zapominac o tabletce , Ta ze srody ma ten sam sklad co z wtorku . Sa pigulki , ktore roznia sie skladem w drugim cyklu , ale to chyba nie cyprest . Mimo wszystko staraj sie trzymac dni tygodnia , ale to jest po to zeby sie pilnowac i brac codziennie , niezapominac . Jak np.zapomnisz wziasc w poniedzialek , a jest juz wtorek to widzisz na opakowaniu ,ze dnia poprzedniego nie przyjelas.

Gość gość
Przyjmuj dalej normalnie ,tak jakby dzisiaj bla sroda , chociaz jest czwartek . nic sie dzieje . A nowe opakowanie po przerwie zacznij od prawidlowego dnia tygodnia zeby ci sie nie mylilo . A to pierwsze opakowanie ?

Gość gość
dziękuję! :) Wiem, już od przyszłego miesiąca będę pamiętać. Nigdzie nie ma informacji, że każda tabletka ma inny skład, jest podany jeden. Z drugiej strony nigdzie na ulotce nie jest napisane, że są jednofazowe... poszperam jeszcze w internecie dla spokoju ducha, chociaż w końcu nie jest to niezawodne źródło informacji i takie rzeczy powinny być jasno napisane na ulotce :(

Gość gość
jak jeden sklad to kazda tabletka taka sama , a dzien tygodnia ma pomoc w regularnym stosowaniu,nie zapominaniu . Przyjmuj dalej tak jakby dzisiaj byla sroda , chodzi o to zeby nie bylo dnia przerwy .

Gość gość
aha i jak zakonczysz opakowanie i bedzie przerwa siedem dni , to nie skaracaj ani nie wydluzaj tej przerwy . Przerwa siedem dni , a start od prawidlowego dnia tygodnia .

Gość gość
dziękuję za odpowiedzi :) już się tak nie denerwuję, ale strasznie się zmartwiłam jak się zorientowałam!