Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

będę karmić piersią

Polecane posty

Gość gość

Poród za 3 m-ce. Podjęłam decyzję - będę karmić piersią i jej nie zmienię. I nie zamierzam się tłumaczyć, dlaczego.

Gość gość
bardzo smieszne :) chyba ci sie nudzi.

Gość gość
no i?

Gość gość
powodzenia;) widocznie należysz do tej grupy ekshibicjonistek, które lubią się obnażać publicznie i atakować otoczenie widokiem nabrzmiałego, wyżyłowanego, pooranego rozstępami cycka i wyciągniętych brązowych brodawek. Atak juz zaczęłaś, obwieszczając go wszem i wobec!

Gość gość
hehehe dziewczyny moj temat to tylko prowokacja do tematu " nie będę karmić piersią", nie zauważyłyście czym się różni ?

Gość gość
a jednak będziesz???? a przed chwilą pisałaś że nie bedziesz :)

.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Breastfeeding_a_baby.JPG nie widzę na tym zdjęciu ani na innych żył, rozstępów ani innych, tylko piękną pierś i pięknego noworodka karmionego piersią. ___________________ Ciągle na tematach o kp wpadasz i piszesz o wymionach, etc. Musisz być bardzo sfrustrowana, że nie karmiłaś piersią, co? :D

Gość gość
wyretuszować można wszystko;)

Gość gość
ja też miałam postanowienie, że będę karmiła piersią. Niestety w praktyce okazało się inaczej. Przy drugiej ciąży miałam jeszcze większe postanowienie karmienia piersią, jednak również to okazało się klapą:( także nie ma co planować, bo czas pisze różne scenariusze, niezależne od nas

Gość gość
Wyretuszowac :D chyba cię pogielo :D dość normalny cycek tylko chyba z lekkimi rozstepami

Gość gość
dla mnie to zdjęcie jest niestety okropne- dojna krowa w ludzkiej postaci...niestety taka prawda. Aż dziw, że ewolucja nie wyeliminowała KP, bo zal patrzec na karmiące kobiety.

Gość gość
Jak miała wyeliminować, skoro dzieci na mm są głupsze i bardziej chorowite niż na piersi?

Gość gość
już bym wolała mieć obwisłego cycka i być dojną krową niż mieć tak pusto w głowie jak ty :)

Gość gość
nie ma żadnych dowodów, które potwierdzają, że dzieci kp są mnie chorowite od ty karmionych mm.

Gość gość
oczywiście że są dowody. Częściej chociażby zapadają na cukrzycę. Proponuję się dokształcić.

Gość gość
poda źródło badań

Gość gość
ja osobiście nie wiem co i jak z tym karmieniem urodzę to się okaże co będzie i jak ale fakt moja bratowa też nie karmiła bo jak to ona stwierdziła cycki są ważne szkoda tylko że pali papieroska za papieroskiem i już nie sądzi że białe zęby cera oddech i zapach perfum jest ważny i w dodatku piwka i drinka nie można się napić a to był początek wakacji no ogólnie to trzeba mieć poważne powody :) a propos tego karmienia w miejscu publicznym to nie raz się natknęłam na mamy ale to gdzieś pokątnie karmiące odwrócone pod kocykiem skrępowane i nigdy nie stawałam nie gapiłam się szyderczo bo mam w głowie poukładane nie jak zboczone lochy które tak to przeżywają na tym forum a zresztą niech każdy robi jak uważa tępe albo i nie bo o co się będą kłucić tępe pipki na kafe

Gość gość
"dla mnie to zdjęcie jest niestety okropne- dojna krowa w ludzkiej postaci...niestety taka prawda. Aż dziw, że ewolucja nie wyeliminowała KP, bo zal patrzec na karmiące kobiety." No pogódź sie z tym ze coraz więcej kobiet karmi piersią i z roku na rok będzie ich coraz więcej . Pozdrawiam MATKA KARMIĄCA PIERSIĄ :)

Gość gość
żywcem przeklejone slogany, które wiekszosć uważa za badania naukowe. A gdzie podana ilosc dzieci jakie zostały poddane badaniom? w jakich odstepach czasu były badane? gdzie? kiedy? jakie choroby w rodzinie występowały? kiepściunio...

Gość gość
Również pozdrawiam MATKO KARMIĄCA PIERSIĄ;) no niestety jest odwrotnie, coraz więcej kobiet wybiera mm.

Gość gość
ja też tak mówiłam.. a po porodzie okazało się że to cholernie trudne - mały płakał a w zasadzie darł się - ja płakałam z nim - nie łapał wogóle - wypluwał, zassał na minutę i znowu - płacz jeszcze większy - pani od laktacji okazała wielką pomoc****owiedziała że mały jest ssakiem i wie co ma robić.. w domy było tylko gorzej - każde karmienie to mega histeria, próbowałam kapturkami ale dziecko machnęło reka i odlepił sio się itd - i po 20 minutach walki leciała butla - dziecko najedzone spokojne i ja też.. więc plany planami a życie życiem

Gość gość
Przecież masz tytuły publikacji, w których są wszystkie dane.

Gość gość
ależ ty jesteś naiwna...

Gość gość
Przecież piersią karmi sie fajnie, tanio, wygodnie i jeszcze w dodatku zdrowo. Sama karmie juz 5 miesiąc i zaraz kończe bo musze zwzgledu na silne leki które musze zaczac brac-inaczej bym karmila do roku gdzieś. Ale jak ktos woli mm to jego sprawa, kp jest dla ludzi-moze nie dla wszystkich ale dla sporej częsci. Ktos kiedys mowił że butlą wygodniej-ale butle trzeba myc, suszyc, odmierzac mleko -piers wyjmujesz i masz -ja karmie teraz co 3h-3,5h. . Szkoda ze musze przestac bo naprawde to jest wygodne.

Gość gość
Kto jest niby naiwny i dlaczego? Dlatego, że wiem, czym jest dowód naukowy i potrafię go przytoczyć? A ty swoją wiedzę opierasz o opinie na kafe niczym nie potwierdzone?

Gość gość
to ja gośc co musi przestac karmic piersia- ja też zauważyłam że karmiących butlą przybywa. Jestem na forum październikówki, tam juz 80 % karmi butlą a dzieciaki mają skończone lub nie 4 miesiące.... Karmienie piersia naprawde jest fajne-jak sie dobrze zadba o biust to nie obwisnie i jaka oszczędnośc! Mleko hipp np. bardzo dobre kosztuje 160zl /msc jakby karmic sztucznie butelki i smoczki ze 100zł na okres karmienia Czyli oszczędzamy jakies 180zł miesiecznie przez pół roku. Zawsze coś.Babilon wychodzi około 220 a enfamil jeszcze drożej. Tylko niestety początek karmienia piersia to katorga-trzeba byc przez pierwszy miesiac 24/h w domu (moje dziecko chcialo byc przy piersi co godzine a jadlo 30 minut a czasem dłuzej).-wiec kp jest dla wytrwałych. Ale potem jest z górki. Coraz dłuższe przerwy itp. Butla to wygoda ze dzidzia sie naje i spi 3 godziny w kp tak nie było na początku:)

Gość ale dlaczego zakłamane
"dla mnie to zdjęcie jest niestety okropne- dojna krowa w ludzkiej postaci...niestety taka prawda. Aż dziw, że ewolucja nie wyeliminowała KP, bo zal patrzec na karmiące kobiety." Aż dziw że ewolucja nie wyeliminowała jeszcze głupoty ludzkiej.

Gość gość
tak dowód naukowy nasze matki są wychowane na mleku modyfikowanym

Gość gość
Gratuluję wiedzy na temat dowodu naukowego;) A naiwna to Ty jestes pakując się w rozmowę z anonimową osobą z forum, cietrzewiąc się i próbując uzasadnić swoje racje. Mi by się nie chciało z jakimś trollem internetowym dyskutować o wyższości jednego nad drugim. To co robię to moja sprawa i nikomu nic do tego. Łatwo CIę mozna podpuścić. Wciagnę Twój przykład i próbę dyskusji do mojej pracy naukowej nt. for internetowych...Bardzo mi pomogłaś- dziękuję:)