Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sosuji

niedowaga a ćwiczenia

Polecane posty

Gość Sosuji

Witam, mam 20 lat, 162cm wzrostu i ważę 45 kg..Mam nie opartą chęć ćwiczyć, biegać, po prostu żyć w aktywnym trybie mimo, że jestem ciągle zmęczona i senna. Możecie polecić jakieś ćwiczenia dzięki którym poczułabym się lepiej fizycznie i psychicznie, ale jednocześnie takie, na których nie stracę przy mojej wadze? :)

Gość gość
Najpierw zrób badania, czy jakiś pasożytów nie masz, czy tarczyca jest w porządku itd. Tak naprawdę nie masz z czego gubić wagi. Przy ćwiczeniach wzmacniasz i rozbudowujesz mięśnie. dobrze by było, gdybyś zapytała o program ćwiczeń i dietę na forach kulturystycznych.

Gość gość
jeżeli masz niedowagę i niewłaściwie się odżywiasz, to każda aktywność fizyczna spowoduje dalsze chudnięcie idź do dietetyka, niech ułoży C**program żywieniowy dostosowany do Twoich potrzeb a sport wybierz sobie taki, na jaki masz ochotę po prostu możesz pomyśleć o jakiejś siłowni, bo umięśniona i szczupła sylwetka wygląda bardzo atrakcyjnie ale bez właściwej diety nic z tego nie wyjdzie

Gość Sosuji
własnie, bo nie wspomniałam, że mam niedoczynność tarczycy, a przy niedoczynności to raczej powinno się przytyć a nie schudnąć.. ft4, tsh mam w normie, jednak nie robiłam jeszzce badań na przeciwciała.. do tego mam jeszcze celiakię i lekarz powiedział, że przez to leki ktore biorę na niedoczynność mogą źle się wchłaniać czy cos takiego, tyle ,że wyniki mam w normie! Dobrze wiem , że dieta, to co jem jest jest bardzo ważne i staram się jeść te same najwartościowsze i potrzebne organizmowi składniki, pokarmy, jednak wiadomo ,że chyba każdy czasami lubi troche popaskudzić i zjesc cos nie zdrowego ;D

Gość Sosuji
w mojej miejscowości trudno o jakąś w miarę dobrą siłownię, ale bede szukać, starać się coś w tym kierunku robić:) także dziękuje za odpowiedź, bo w sumie siłownia mi w ogole do głowy nie przyszła a mogłaby być dla mnie dobrym rozwiązaniem! :)