Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamacokarmiiiitakitak

Skończcie z tymi tematami odnośnie kp i mm

Polecane posty

Wszyscy wiemy że każda karmi jak chce, Dla kogoś kp jest ok dla innej niewyobrażalne jest kp i daje butle czego ta pierwsza nawet zażynana by nie zrobila. Przestancie sie klócic o to co jest lepsze a co gorsze. Teraz fakty: -Karmienie piersia jest trudne w 1 miesiacu i 99 procent tych co w 1 miesiacu przechodzi na butelke poprostu nie poradziło sobie-ich prawo nikt nie jest doskonały! bo może nie każda matka ma ochote siedziec z uwieszonym noworodkiem przy piersi obolała i pól przytomna z niewyspania. -Karmienie butlą tez nie jest takie super. Trzeba wybrac odpowiednie mleko, naszukac sie-jednemu dzieciaczkowi podpasuje pierwsze wybrane, innemu matka przetrząśnie 5 sklepów zanim trafi w gust. Jak dziecko podrosnie i dalej sie budzi w nocy to nie wyjmujesz cycka i nie podajesz w 3 sekundy tylko idziesz robisz butle trzeba ja potem umyc wyparzyc-kolorowo nie jest. A niedajboże skonczy ci sie mleko a ty nie masz zapasu-piersi nie podasz! -Karmienie piersia zdrowsze-no ok, argument jest bo ma przeciwciała itp. ale jak ktos nie chce nie musi karmic! Tylko faktem jest że to mleko jest lepie przyswajalne. -Karmiąc butlą po porodzie zwykle ma sie wiecej czasu w tym pierwszym no czy drugim miesiacu -rzeczywiscie fakt faktem jest podanie butli wgodniejsze przez poczatkowe miesiace -Karmienie piersia może zniszczyc biust ale nie musi tak samo jak ciąża tez to moze zrobic. Faktem jest ze nalezy o niego dbac juz w ciązy! -Jakis procent kobiet naprawde nie moze karmic piersią ale ten procent jest mniejszy niż ilośc kobiet ktore twierdzą ze "pokarm sie nie pojawił, ze dziecko było głodne itp"-przyznajcie same przed soba że niektórym sie poprostu juz nie chcialo walczyc, chciały miec spokój bo kp na początku to chaos. nikogo nie krytykuje taki jest fakt!! Karmienie butlą to nie zbrodnia ale jest kosztowniejsze:) wszyscy wiedza ile kosztuje puszka mleka np. bebilon 46zł -wystarcza na 6 dni np. I karmienie butla i piersia jest ok o ile nikt na tym nie cierpi ani mama ani dziecko. Wszystkie kobiety wiedzą dobrze dlaczego wybrały kp a nie mm lub mm a nie kp.:) Karmie piersią i ..................butlą mm jak studiuje(mąż karmi):) Przestancie sie kłócic drogie mamy bo żadna z nas nie chce dla swojego dziecka źle.

Gość gość
pszka na 6 dni? to nie masz pojęcia o niczym. My byliśmy na NAN PRO HA i puszka za 30 zł starczała w pewnym okresie na 2 dni. Karmienie mm jest lepsze ale biedaki wymyślają sobie pierś bo nie stać ich na mm, a jak kogoś na coś nie stać to sobie to obrzydza,

Gość gość
a co za różnica ty jesteś biedna umysłowo czyli taka sama

Gość gość
Kobieta dochodzi do wniosku, że za dużo na forum wątków odnośnie kp i mm. Zagadka: co robi ta kobieta. Zakłada nowy wątek na temat kp i mm. Autorko, rozumiem intencje, ale niestety nie tędy droga ;)

siostrze puszka bebilonu 800 gram starczała na 6dni

Gość gość
Zgadzam sie z toba autorko. Bardzo dobrze opisane sytuacje. Ja karmilam piersia na przemian z mm. Moja kolezanka karmila tylko mm i jej dziecko jest rownie zdrowe jak moje. Teraz jest w ciazy i pytala mnie czy latwiej jest karmic piersia. Powiedzialam jej ze jest latwiej np. w nocy kiedy nie muszisz isc i robic mleka tylko przystawiasz i juz, ale z kolei rano juz nie. Wiadomo kazda kobieta ma cos do roboty w domu i nie chce "chodzic" z dzieckiem uwieszonym na piersi. Powiedzialam jej tez ze faktycznie na poczatku moze miec problem z przystawianiem dziecka bo to naprawde nie jest takie proste jak sie wydaje. . Moje piersi zeczywiscie po zakonczeniu karmienia troche obwisly i nie sa juz tak jedrne, ale z jej (mojej kolezanki) takze sie to samo stalo (mowila mi). Wedlug mnie nie ma sensu klucic sie ktore karmienie jest lepsze, zdrowsze itd. Kazda matka wie czego chce dla dziecka i co bedzie dla niej i malucha najlepsze.

Gość gość
dobre, cala prawda

Gość gość
piszesz o skonczeniu z tematami a sama wkładasz kij w mrowisko i dajesz nam przydługawy elaborat trochu bezsensu