Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko w razie czego BEBILON czy ENFAMIL

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy bedę mogła karmić. Chciałabym kupić na wszelki wypadek mleko. Ale które? Które jest lepsze? Wiele dobrego o Enfamilu słyszałam, czy słusznie? W czym jest lepszy od bebilonu?

Gość gość
Mój synek po bebilonie płakał całe dwa dni... więc tego mleka absolutnie nie polecam.

Gość gość
Enfamil.

ja karmiłam gerberem bo mialo dobre opinie i każdy je chwali. :) teraz to nawet w centrum zdrowia dziecka podają mleko gerber więc jest chyba lepsze od bebilon czy enfamil :)

Gość gość
Ja bym nie kupowała na zapas, po co? Poczekaj co dadzą w szpitalu i jaka będzie reakcja. Jak będzie ok, to przynajmniej będziesz miała pewność, że dobrze reaguje na dane mleko (bądź nie).

Gość gość
w pojedynki Enfamil - Bebilon wygrał Enfamil. Polecam spróbować, bo co brzuszek to reakcja )

Gość gość
w szpitalu najczęściej podawane jest Nestle NAN H.A., take też kupiłam jadąc z dzieckiem do domu ze szpitala, na wszelki wypadek :)

Gość gość
Ale po co kupować na wszelki wypadek? Może w ogóle nie będzie potrzebne.

Gość gość
jak będzie potrzebne, a w miejscowości młodej mamy nie dostanie się go ani w sklepie ani w aptece to co wtedy?

Gość gość
Mała puszkę 400 gram zawsze dobrze mieć. Wg mnie enfamil to najlepsze mleko na rynku. każde podejscie do nanu to bolący brzuszek i zaparcia

Gość gość
U nas podawali różne, ja trafiłam na bebilon akurat.

Gość gość
"jak będzie potrzebne, a w miejscowości młodej mamy nie dostanie się go ani w sklepie ani w aptece to co wtedy?" To się wtedy kupi inne.

Gość gość
a po co narażać nowordka w 4 dobie życia na zmanę pokarmu? nie lepiej mieć tę puszkę za parę złotych w domu? czy to dla ciebie za duże poświęcenie? nie rozumiem takiego piepr/zenia.

Gość seriooo
U mnie w szpitalu Młodego dokarmiali Hipp Bio, ale ja kupiłam na wszelki wypadek mleko Nan Pro bo tylko takie dostałam w aptece w jednorazowych butelkach. Na jedno i drugie reagował dobrze. Teraz karmie butla Nan Pro Ha i też jest ok. Dwie bratowe karmiły Bebilonem i dzieci też dobrze reagowały. Spróbuj najpierw tańszego, jak dziecko nie będzie miało problemów z brzuszkiem to po co przepłacać? I jak chcesz kupićmleko "na wszelki wypadek" to kup takie w jednorazowych butelkach, może nie będzie potrzebne ;) Kiedy termin? P.s. Do tej co stwierdza ze jakieś mm najlepsze bo stosują je w CZD - takie mleko tam stosują bo ta firma przedstawiła najlepszą ofertę szpitalowi i tyle. Dla każdego dziecka inne mm jest najlepsze, nie ma reguły.

Gość gość
"a po co narażać nowordka w 4 dobie życia na zmanę pokarmu? nie lepiej mieć tę puszkę za parę złotych w domu? czy to dla ciebie za duże poświęcenie? nie rozumiem takiego piepr/zenia." No przecież kobieta nie wie, co będzie w szpitalu dziecko dostawało. Jaką masz pewność, że w szpitalu będzie enfamil- żadną. Więc kupowanie teraz to ryzyko właśnie zmiany diety. W szpitalu dziecko jest3-4 dni. Żeby w takim czasie nie dostać mleka to chyba trzeba mieszkać na pustyni. Gobi.

Gość gość
ale ja nie o tym jakie mleko, przecież napisalam wyzej, ze ja wiedzialam, ze u mnie jest NAN HA i miałam, a karmię Enfamilem. chodzi mi o sam fakt 'po co kupować, można dać inne'. umiecie czytać ze zrozumieniem?!

Gość gość
Czyli naraziłaś dziecko na zmianę diety :D

Gość gość
Bebiko i gerber najlepsze zero zaparc i bólu brzuszka....