Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kochani czy ktos z was pisal albo pisze magisterke prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość gość

MAM PYTANIE ODNOSNIE BIBLIOGRAFII BO PYTAM PROMOTORA TYLE RAZY W MAILU A ON DALEJ MI NIE POWIEDZIAL DOKLADNIE..JUZ MAM DOSC czy książki z przypisów: "zob" i "por", które NIE BYŁY cytowane bezpośrednio czcionką pochyloną, ale zostały sparafrazowane i użyte w pracy, mają być w literaturze przedmiotu czy uzupełniającej? Z GORY DZIEKI KAZDEJ DUSZYCZCE KTORA POMOZE I WIE.

Gość gość
Kochana, wazna jest konsekwencja, zeby wszystko bylo tak samo i czytelne. bo jest wiele systemow bibliograficznych. NIe jest to kwestia tego, ktorego uzywasz, bo kazdy ma swoje wady i zalety, tylko zeby sie go trzymac. Jezeli uczelnia nie narzuca konkrentego systemu i nie dala ci jego wzoru to mozesz sobie wybrac jakis syetem. Ja bym wszystko dala jako po prostu 'bibliografia', bez podzialy na uzupelniajaca bo to 1) wprowadza chaos b) zadna roznica czy cos jest sparafrazowane czy zacytowane, jest to w obu przypadkach powolanie sie na zrodlo i dlatego ma byc w bibliografii. Co do szczegolow polecam np Harvard Referencing System. www.library.dmu.ac.uk/Images/Selfstudy/Harvard.pdf

Gość gość
dziekuje kochana :)

Gość gość
ale promotor kazal podzial dac na uzupelniajaca i obowiazkowa:( wiec juz sama nie wiem do czego to dac ale ciesze sie ,że sa dobrzy ludzie na kafe ,ktorzy udzielaja pomocy

Gość gość
wszystko z czego korzystałaś ma byc w bibligrafii. Nawet jak cos przeczytałaś i jednym zdaniem stresciłaś. Przeciez bibliografia jest wazna, im wiecej w niej pozycji tym lepiej:)

Gość gość
a o takim podziale pieerwsze słysze:). O podziale na pozycje zwarte, czasopisma i żródła internerowe to owszem słyszałam. A 3 prace napisałam:) i obroniłam:)

Gość gość
Jak kazał to kazał i tego się w takim razie powinnas trzymać. Mimo, ze to jakiś przestarzały system. Ale mój promotor tez mi powiedział, ze mam podzielić na literaturę naukowa i gazety, a jak to zrobilam, to mnie zrabal, ze niczego nie można znaleźć. Jak powiedziałam, ze sam mi tak kazał, to powiedział, ze nienyrzeba się go było słuchać skoro mam własny rozum ;-) Kocham go.:-)

Gość gość
NIE WIEM CZY JEST COS TAKIEGO JAK TAKI PODZIAL

Gość gość
HEHEHE