Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

,,wampirze kły" a aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość gość

hej :) mam pytanie odnośnie aparatu stałego. jestem nieszczęśliwą posiadaczką krzywych zębów. mam nachodzaca jedynkę, lekko cofnięte dwójki i wystające kły, które wyglądają jak u wampira. zęby na dole są w miare okej. chciałabym dowiedzieć się cokolwiek od osób, które miały stały aparat i takie zęby jak ja, mam na myśli konkretnie te wystające kły. wiem, że każdy przypadek jest inny i niektórzy musieli wyrywać zęby, inni nie, ale dobrze byłoby się czegoś dowiedzieć przed pierwszą wizytą w gabinecie. dziekuje z góry :)

Gość gość
nikt?

Gość gość
Idź do kilku gabinetów po niezależne opinie.

Gość gość
chodziło mi o opinie osób już noszących aparat i mających taką wadę, to co powie mi ortodonta to jedno a to co powiedzą inni to drugie

Gość gość
za kazda wizyte w gabinecie sie placi i nie idzie sie tylko po to zeby sie dowiedziec czegos o aparacie, poza tym jesli zeby kwalifikuja sie do wyrwania to zarowno w gabinecie na ulicy x czy w gabinecie na ulicy y beda te zeby wyrywane, tak samo jesli w jednym gabinecie powiedza ze z powodzeniem mozna zalozyc aparat w drugim też prawdopodobnie uzyskasz taka odpowiedz

Gość gość
Wbrew pozorom opinie specjalistów bardzo się różnią w niektórych przypadkach. A idzie sie do kilku gabinetów po to, żeby mieć pewnośc ze się jest dobrze poinformowanym i dobrano właściwe leczenie. Miałam taki przypadek, ze dentysta uznał leczenie za zakończone. Kolrejkna specjalistka złapała się za głowę bo stan q jakim to zostawił wymagałnadal intensywnego leczenia. Wiec można się niezle wkopac wierzac naiwnie pierwszemu lepszemu lekarzowi na słowo.