Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podwyższony cukier i trójglicerydy

Polecane posty

Gość gość

Witam poszukuję informacji i opinii odnośnie tabletek (ogólnodostępnych-nie na receptę), które zmniejszą ilość cukru i trójglicerydów. Czy reklamowana margarynka flora proactiv daje jakieś rezultaty? Czy ktoś z Was stosował kiedyś modulatory glukozy?Pozdrawiam

Gość gość
Zmień dietę.

Gość gość
dieta i ćwiczenia to u mnie podstawa

Gość gość
No to jak dieta OK (jesz mało cukrów a sporo zdrowych tłuszczy etc.) to margarynami nic więcej nie zdziałasz, chyba, że zjesz pół pudełka dziennie. Margaryny są zresztą ogólnie niezdrowe. Lepiej kupić sterole/stanole w tabletkach, masz kontrolę nad ilością (powinno się jeść ok. 2 g, ale nie więcej niż 3 g).

Gość gość
oj tam cukier to nie problem,łatwo mozna sobie z nim poradzić

Gość gość
Trojglicerydy i cholesterol czosnkiem cukier morwa biala.popytaj w zielarskim lub w aptece

Gość gość
dzięki, zapytam w zielarskim :)

Gość gość
więcej warzyw, owoców, ruchu a mniej stresu to stres i złe odżywianie podnoszą poziom cukru i cholesterolu

Gość gość
więcej warzyw, owoców, ruchu a mniej stresu to stres i złe odżywianie podnoszą poziom cukru i cholesterolu

Gość gość

Gość Aurinkaa
Jeśli chodzi o margarynę, to nie mam pojęcia, czy działa, ale dla mnie idealnym rozwiązaniem okazał się olej z kryla. Jest on dostępny w kapsułkach. Poczytać więcej można tutaj http://www.wybierzmegared.pl/ Stosuję go od kilku miesięcy i efekt już jest zauwazalny.

Gość kanareczek4156
Polecam zielone soki, z traw, a nawet - uwaga - roślin polnych, np. pokrzywy, regulują świetnie poziom cukru we krwi. Mi pomogło - odstawiłam przetworzoną żywnośc i wróciłam do natury. Fajny artykuł na temat własnie pokrzywy przeczytacie tu: http://terapiasokami.pl/sok-z-pokrzywy-dzialanie-lecznicze