Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAgata

Rozstępy

Polecane posty

Gość mamaAgata

Witajcie dziewczyny. Po ciązy zosały mi rozstępy. Polecicie mi jakies takie ALE SUKTECZNE kremy?

Gość gość
Jeśli są już białe, to nic ich nie zniweluje.

Gość gość
odkąd zaczął rosnąć mi brzuch w ciąży smarowałam go oliwką dla dzieci i nie mam wogule rozstępów ale to też zalerzy jaką kto ma skóre.

Gość gość
Nie ma nic skutecznego na rozstępy, możesz je próbować rozjaśnić, spłycić, ale cudów nie zdziałasz. A koleżanko od oliwki: po prostu masz szczęście, jak ktoś ma predyspozycje, to może smarować nie wiadomo czym a i tak rozstępów nie uniknie, ja nie smarowałam, miałam wielki brzuchol (przytyłam 18 kg) i mam jedynie niewielki rozstęp, ale to przy małej bliźnie po wcześniejszej laparoskopii, a jaka miałam suchą skórę, aż szczypało i bolało, ale nie chciało mi się smarować.

Gość MamaAgata
są jeszcze różowe, albo wpadają w kolor fioletowy..naprawdę nic a nic?

Gość gość
bio oil ;)

Gość MamaAgata
Tylko bio oil?

Gość gość
mi rozstepy wyszly jakies 3 tyg po porodzie. Na brzuchu mam 2 malutkie ale na biorach, posladkach, piersiach eh.. Szkoda gadac... A w ciazy przytylam 7 kg

Gość gość
Ja jeszcze przed ciążą dostałam kilka rozstępów ( nagł spadek wagi), co prawda cienkie, i żeby je zobaczyć też by się trzeba przyjrzęć. Odkąd jestem w ciąży wi4eczorami smaruję się BIO-OILem, co prawda na razie mi rozstępy nie wyszły, ale jeszcze do porodu 3 miesiące, ale te stare się rozjaśniły i już ich prawie nie widać, także jest to skuteczny olejek.

Gość gość
Mi rozstepy troszeczke "zniknely" po smarowaniu kremem palmers cocoa butter

Gość gość
ja polecam Elasti-Q, naprawdę dobry! A do tego mogą być oliwki z rossmanna :) też tanie a dobre

Gość gość
balsam mustela

Gość gość
Ja smarowałam wszystkim od samego początku od oliwek dla dzieci oliwką z babydrem-rossman pharmaceris bielandą a teraz cococ buterr a mój brzuch wygląda tragicznie cały w rozstępach a teraz nawet na bok zaczynają wychodzić a zaczeło sie niecałe dwa tyg do terminu porodu jeszcze 2 tyg i boję się pomyśleć co dalej będzie a skóry nie da się dotknąć tak boli i szczypie niestey prawdą jest to że wszystko zależy od genów i predyspozycji skóry u nas rozstępy sa rodzinne ale myślałam że nie będzie ich tyle :(

Gość gość
Wszystkie po jakimś czasie jaśnieją i są mniej widoczne, więc to żadne cudowne kosmetyki... Podobnie jak te przeciw rozstępom. Jedynie kremy na blizny w jakimś stopniu pomagają, albo zabiegi, o laserze słyszałam.

Gość gość
Wszystkie jaśnieją, ale moje są niewidoczne, wypłyciły się i naprawdę jakby znikały. Nie robię reklamy BIO-OIL, bo i po co , ale faktem jest, że na moje rozstępy tak właśnie podziałał. Polecam również PALMERS, ciało jest po nim nawilżone długo i bardziej jędrne.