Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża, nie ciąża? co myślicie

Polecane posty

Gość gość

Heeej mam takie pytanko, mianowicie, cykle mam tak około 30 dniowe i zawsze regularnie, w tym miesiącu kochałam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia w dni płodne, @ dostałam tydzień przed czasem i nie było to normalne krwawienie, pierwszy dzień bardzo mało i koloru blado-rózowego, drugi dzień było obfite i kooniec okresu, a zawsze mam minimum 5 dni, a teraz 2... dodam też, że temp w okolicach 37, poza tym piersi mam takie ciężkie i duże, innych objawów raczej nie mam, no może troszkę bardziej senna i zmęczona jestem. Co to może oznaczać? Miałyście tak?? pomózcie :)

Gość gość
Mozliwe ze jestes w ciazy zrob test hehe :P

Gość kaasiaaa6574830
taaak, tylko, test chcę zrobić w datę spodziewanej @ czyli za jakieś 2 dni, chciałam po prostu zapytać, czy któraś tak miała i była w ciąży bądź też nie...

Gość goscinka
Ja nwm dopiero sie staram o 1 dziecko aktualnie to 2 cykl staran i czekam na @ oby jej nie bylo ;P ale zdazylo sie w moich cyklach takie cos i to nie byla ciaza ;(

Gość kaasiaaa6574830
Kurcze no ja sama nie wiem co mam myśleć, nigdy tak nie miałam, chyba będę musiała zrobić ten test, chociaż mam nadzieję, że znajdą się jeszcze jakieś dziewczyny, które się wypowiedzą w tym temacie. Dodam jeszcze, że jeżeli będę w ciąży to będę szczęśliwa, a jeżeli nie, to nic się nie dzieje, z jednej strony chcemy mieć maleństwo, ale z drugiej możemy jeszcze trochę poczekać ;)

Gość gość
nikt się więcej nie wypowie? też ciekawa jeste,m

Gość kaasiaaa6574830
noo i gdzieś godzinkę temu dostałam takiego plamienia koloru kawa z mlekiem, hmmmm?? nie ma tego dużo, ale jest, miała któraś z Was tak?? Please napiszcie jak tak miałyście, lub wiecie co to może oznaczać?

Gość ILuś1233
Powinnas zbadac progesteron. Brązowe plamienia to może być niedomaganie lutealne. Przy staraniach o dziecko jest to niebezpieczne bo grozi nieutrzymaniem ciąży. Sama miałam kiedyś tak że miesiączka mi się pojawiła tydzień wcześniej ale było to spowodowane tym że miałam bardzo wcześnie owulację. Obserwuję cykl i wiem kiedy mniej więcej co jest. Nie towarzyszyło temu żadne brązowe plamienia ani skrócona miesiączka. Taką przypadłość jak skrócona miesiączka i brązowe plamienia miałam innym razem. Miałam też skróconą tą drugą fazę. Proponuję trochę ustabilizować tryb zycia, nie zaszkodzi też jakaś suplementacja, bo to się bierze z niedoborów. Zgłoś się też do lekarza, bo jeśli się starasz o dziecko to możliwe że będzie potrzebne jakieś wspomaganie luteiną w ciąży.

Gość kaasiaaa6574830
dzięki za odpowiedź :)