Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A ja mam super teściową !!!

Polecane posty

Gość gość

to bardzo mądra i zyciowa kobieta, sporo w życiu przeszła a potrafiła wychować mi wspanialego męża...ma jeszcze 2 synów i synowe ale mówi, ze ze mna ma najlepszy kontakt zawsze sobie pogadamy o gotowaniu, mamy podobne poglady na sprawy finansowe i podobne piorytety w zyciu czy ktos jeszcze ma dobry kontakt z tesciową???

Gość gość
Ile lat jesteś po ślubie?

Gość Zoja__
W sumie to ja nie powinnam narzekać. Widujemy się rzadko mieszka daleko, nie dzwoni, nie wtrąca się, czasami kase przesyła.

Gość Mama w Miescie
Moja też jest super, co prawda nie widzimy się często, ale jest kochana i zawsze pomoże.

Gość gość
gratuluję, ja też mam super :)

Gość MadeinSky
Ja też mam bardzo fajną teściową! :) Kobitka jest mega zadbana i ludzie myślą, że ma około 35 lat :D Znam ją od 6 lat i od początku się polubiłyśmy. Teść też jest świetny.

Gość gość
Moja nie żyje, nawet jej nie poznałam. Ale z tego co mówi żona szwagra, dobra z niej była teściowa. Nigdy się nie wtrącała, zawsze można było z nią o wszystkim pogadać, jak trzeba było pomóc to pomogła, dziećmi też od czasu do czasu się zajęła. Szkoda, że jej nie zdążyłam poznać.

Gość Mama w Miescie
Najwazniejsze jest aby tesciowe nie wtracaly sie do zycia malzenskiego, zycia partnerowe. Jesli rodzielimy te dwie kwestie to bedzie w porzadku:) za 1,5 miesiaca urodzi mi sie coreczka i niemozemy zmezem dopuscic,abynasze mamusie wtracaly sie do sposobu wychowania coreczki:)

Gość gość
moja tez jest fajna, rzadko sie takich ludzi jeszcze spotyka, nigdy sie nie wtraca, nie maci, nigdy nie plotkuje-co jej nie powiem to zawsze zachowuje dla siebie, zawsze staje po mojej stronie, zawsze pamieta o wszyskich urodzinach, imieninach, moich , dzieci, moich rodzicow, jest taka ciepla, cicha osoba

Gość gość
To super, gratuluję i zazdroszczę ;) Miło wiedzieć, że jednak takowe istnieją. Masz wielkie szczęście, naprawdę.

Gość Mama w Miescie
Mysle, ze moj maz tez ma calkiem fajna tesciowa:)) moja mama zawsze staje po stronie meza, bardziej niz po mojej:)

Gość śliwki robaczywki
Moja też nie jest najgorsza. Może nie jest super, ale to jak każdy ma wady i zalety. Praktycznie się nie wtrąca, a to najważniejsze.

Gość Mama w Miescie
Mysle, ze to dobry pomysl na artykul na mojego bloga nt. Relacji z tesciowa. Zapraszam do czytania: www.mamawmiescie.com

Gość smutna alicja
Ja mam kochaną teściową, lepszą niż mamę i paradoksalnie smutno mi z tego powodu trochę. Teściowa się mną przejmuje, ciągle pyta czy jej syn jest dla mnie dobry, kupili z teściem mnóstwo rzeczy dla mojego dziecka, wózek i łóżeczko też i całą wyprawkę szpitalną dla mnie - koszule, szlafroki, ręczniki, bieliznę, art. higieniczne, kosmetyki, laktator, nawet torbę na to, choć ich nie prosiłam i mam kasę. Teściowa się naczytała, wkręciła i spakowała mnie do szpitala hahahahahaha, wczute ma jak nie wiem co. A moja mama co? za chwilę rodzę, a ona nawet nie pyta jak się czuję, to ja ją odwiedzam i do niej dzwonię, ona sama z siebie nic :( Nie jesteśmy pokłócone, nic jej nie zrobiłam, nie wiem czemu tak jest :(

Gość Mama w Miescie
Przykro mi, a w dziecinstwie tez tak bylo?

Gość gość
Smutna alicja, twoja mama może nie chce ci się narzucać, ja wolałabym żeby nikt mi nie wybierał wyprawki, nie kupował nic dla i dla dziecka, ja wolę wszystko sama załatwić i gdyby teściowa tak się narzucała, to cholera by mnie wzięła. Uważaj na nią, bo może ci się tak narzucać już po urodzeniu dziecka, będzie chciała przy nim wszystko robić, a ciebie odsunąć. Uważaj.

Gość gość
Moja teściowa też była Aniołem...nie żyje już 3 lata...młodo umarła....Ale była cudowną kobietą

Gość gość
Moja teściowa też jest ok, po ślubie jestem 10 lat. W życiu bym na nią nie narzekała i jak czytam tematy na kafe o strasznych teściowych, to bardzo współczuję :O

moja teściowa też jest spoko.. mieszka daleko to jedna z jej zalet ;) ale pozostałe też doceniam :D moja siostra ma ekstra teściów :) młodzi duchem, razem imprezują :) nawet ja bardzo ich lubię.

Gość smutna alicja
To Ty wolisz wszystko sama załatwiać, mnie to jest obojętne (tym bardziej, że sama wybrałam wózek, łóżeczko ubranka dla dziecka) i moja mama o tym wie. Nie zależy mi na prezentach czy zakupach ale chciałabym aby moi rodzice choć zainteresowali się co u mnie. Teściową się nie przejmuję to moja druga teściowa, a pierwsze dziecko :P znam temat, mam doświadczenie i na pewno nie będzie chciała mnie odsunąć od dziecka, poprzednia owszem była porąbana. To nie jest toksyczna mamuśka mam z nią wspólny język jak z rówieśniczką, jest jak moja siostra i nigdy nie traktowała mnie na zasadzie że ona jest wyżej, bo jest starsza i jest matką mojego męża, nie zachowuje się jak wredna star***** Miałam duuuuużo czasu aby ją poznać :) już nie jestem taka durna jak kiedyś, za młodu :P

Gość gość
Moja też fajna babka. Zawsze skłonna do pomocy, kocha mojego małego tak samo mozno jak synka córki.

Gość gość
To macie szczęście bo moja jest okropna, wtrąca się i wogóle szkoda gadać

Gość gość
Smutna alicja---a, no to spoko, w takim razie również tobie zazdroszczę :) Skoro znasz temat to wiesz jakie potrafią być teściowe... Jedynym ratunkiem jest czasami zerwanie kontaktów i izolacja, ja jeszcze parę lat temu nie uwierzyłabym, do czego zdolne są teściowe, matki naszych mężów...Ale teraz już wiem, i wiem też, że na pewne rzeczy nie pozwolę, nawet kosztem zerwania kontaktu dziecka z babcią (a raczej pseudobabcią toksyczną psychopatką). Pozdrawiam.

Gość gość
ja tez ! coprawda dobrze,ze nie mieszkamy ze soba, bo wtedy mogloby byc roznie ale jest teraz ok, tesciowa ma 3 dzieci, jednego ziecia i 2 synowe, ale to mnie najb lubi widze, mnie i moic rodzicow, jest taka jakby 2 matka dla mnie