Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoczynnosc

Interpretcja wyniku tarczycy. Prosze o opinie , to moj wynik.

Polecane posty

Gość gosc 1
ahhh gosciu, nic nie wiesz, to wlasnie moi nauczyciele pracuja nad terapia, i to oni otwarcie mowia o tym ze medycyna nie moze sie rozwijac przez firmy farmaceutyczne, to lekarze sa najwiekszymi wrogami firm, ale co mozna zrobic skoro badania sa hamowane przez brak kasy. jedynie mozna robic to co ty, wierzyc w jakies dyrdymaly

Gość gość
A najnormalniej w swiecie skoro czynnik wywołujacy chorobe nie zostanie usuniety ,to tarczyca bedzie niszczona bo tak jest w programie mózgu,az do całkowitego jej wyciacia

Gość gosc 1
leczenie nie niszczy, organizm sam dalej ja niszczy ale nie rtakich technologii narazie zeby to powstrzymac, leczenie jedynie zastepuje hormony ktorych tarczyca nie da rady produkowac tyle, zrozum lub nie, twoja sprawa

Gość gość
Tak jasne,tylko ze ja nie wierze w dyrdymały tylko badania nukowe,które były zbierane przez tysiace lat :)to Ty robisz co ci karza firmy farmakologiczne dlatego takie kiepskie sa wasze wyniki leczenia :)

Gość gosc 1
tak bedzie, tu sie zgadzam, ale NIE MA innego leczenia dla chorob autoimmunologicznych, przynajmniej na razie, zostaje leczenie objawowe.i miej troche szacunku dla ludzi ktorzy poswiecaja sie by ta metode odkryc

Gość gosc joanna
Troche nie bardzo rozumiem co masz na mysli. Napisz bardziej konkretnie a nie pólslówkami ,toz to jakis belkot

Gość gosc 1
nie zycze tobie bys kiedkolwiek wspominal moje slowa. wszsytkiego dobrego. narazie czesc!

Gość gość
31.01.14 [zgłoś do usunięcia] gosc 1 Przeciez napisałem jak krowie na rowie,ze leczenie albo niszczy albo nie powstrzymuje przed jej niszczeniem,wiem,ze organizm sam ja niszczy bo taki przekaz idzie z mózgu ,a to takie trudne dla ciebie ze nie rozumiesz ani czytanego ani wiedzy

Gość gość
31.01.14 [zgłoś do usunięcia] gosc 1 Twoich słow nie bede wspominał bo ciagle sie z nimi stykam,a wiem ze jest inaczej i sam z tej wiedzy równiez korzystam zawsze sie sprawdza,czesc

Gość gość
31.01.14 [zgłoś do usunięcia] gosc 1 Ale ta metoda leczenia juz dawno jest odkryta,miej wiec dla mnie szacunek,wystarczy aby wieksze rzesze chciały po nia siegnac i to tylko tyle

Gość gosc joanna
Nie unos sie . Wiedzy medycznej nie posiadam a wiem jedynie ze leczenie przynosi jako takie efekty lesze lub gorsze. Wiem ze czuje sie na silach normalnie funkcjonowac bo wczesniej róznie z tym bywalo. Naczytalam sie juz naprawde sporo na ten temat ale madrzejsza od tego nie jestem. Jutro jak pisalam wyzej mam wizyte i popytam swoja lekarz

Gość niedoczynnosc
do goscia z poprzedniej strony - ja tez biore eltroxin ale 50. tez nie mieszkam w pl. i przez nastepny rok nie zanosi sie abym pojechala przynajmniej usg bym zrobila bo tutaj bede czekac kolo 1roku na to badanie. Dziewczyny nie ma co sie sprzeczac, powiedzcie lepiej jak sie czujecie z niedoczynnoscia ? Wszyscy pytaja mnie czy czuje sie senna a ja wrecz przeciwnie mam dosc duzo energii w sobie. Ogulnie czuje sie dobrze ale mam czeste bole w klatce piersiowej i w plecach miedzy lopatkami. Czy tez tak macie ???

Gość niedoczynnosc
Probuje tez troche schudnac na wiosne ale waga pomimo diety nie spada :( czy po tabletkach eltroxin waga zacznie troche spadac ?

Gość gość
Idziesz w kierunku Hashimoto, wykonaj badanie anty-TPO ,anty-TG .

Gość gość
Hashimoto to tez nic takiego,to wsztystko masz w mózgu jak na tcy podane

Gość niedoczynnosc
Dlaczego w kierunku Hashimodo ? Co to wlasciwie jest ? I dlaczego tak myslisz?

Gość niedoczynnosc
wszyscy pouciekali :D

Gość gość
a nie robiłaś badań: anty TG i anty TPO? musisz zrobic koniecznie by wykluczyć chorobę Hashimoto, to jest bardzo ważne a "Iść" w kierunku Hashimoto to Ty nie możesz jeśli już jest niedoczynność, bo albo już masz Hashimoto albo nie masz i mieć nie będziesz choroba Hashimoto zawsze zaczyna się ostrą NADCZYNNOŚCIĄ, a potem przechodzi w stan niedoczynności w kazdym razie koniecznie zrób badania na obecność przeciwciał

Gość nadczynnos
ok,dzieki zrobie te badania. Nigdy nie mialam nadczynnosci tylko niedoczynnosc odrazu.

Gość nadczynnos
Moze ktos jeszcze sie wypowie. Co myslicie o tym wyniku ?

Gość gość
no ale co można jeszcze napisać? masz ewidentna niedoczynność tarczycy, która trzeba leczyć, wszystko

Gość gość
Leczyc ,znalezc przyczyne i wyleczyc co najwazniejsze

Gość gość
TSH powinnaś mieć około 1-1,5 jeśli nie obniżysz TSH, to nie schudniesz, proste widziałam, że pisałaś o o tym na innym topiku ;)

Gość gość
powiedzcie mi ja mam tsh 3,72 norma 0,27-4,20 lekarz mowil ze jest w porządku..

Gość gość
a jak się czujesz?

Gość gość
odchudzam się, mam spora nadwagę, pozatym wszystkie wyniki bardzo dobrze lacznie z ciśnieniem, czuje się dobrze

Gość gość
a ile masz lat?

Gość gość
inne wyniki czy ciśnienie nie maja nic do rzeczy chodzi o Twoje samopoczucie, o to czy nie masz żadnych innych objawów niedoczynności, bo pewnie te znasz i wiesz jakie są przy niedoczynności

Gość gość
27 lat, nie wiem, może mnie ktoś uswiadomic? samopoczucie normalne, ale nie wiem co masz na myśli konkretnie

Gość gość
o matko przeczytałam objawy na wikipedi trochę się zgadza.. przerzedzone brwi np..