Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROSZE O POMOC!! rosołek

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, gotuje własnie rosół i wiem, że moja mama zawsze wkłada mięso do gotującej wody. A moje pytanie brzmi... Czy po wsadzeniu miesa do tej wody, nalezy od razu zmniejszyc ogien?? I kiedy dodac warzywa?? PROSZE O ODPOWEDZI :)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani dojrzała
Wkładam mięso,warzywa wszystko razem jak zacznie lekko bulgotać,zmniejszam ogień do pyk,pyk i zbieram szumowinę,gotuję ok 4 godzin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mieso wklada sie do ZIMNEJ wody i jak sie pozbiera szumy dopiero wtedy dodaje sie jarzyny. Ta Twoja mama chyba taka kucharka jak i Ty. :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
oczywiście popieram- tylko i wyłącznie do zimnej wody..gotując się powoli wydobywa aromat..wkładając do ciepłej zaparzasz mięso.. nawet w poniedziałek ..Makłowicz o tym gadał w swoim programie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×