Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zdrowe jedzonko

Polecane posty

Gość autorka tematu o zarciu
do goscia powyzej - pewnie, lepszy temat o tym ze 5 latek w wozku do przedszkola, czy kolejny z serii''popatrzyl na mnie-czy jestem w ciazy?...''

sorry -''w cionrzy''

Gość gość
Jagody do muffinej moga byc mrozone?

nie robilam nigdy z jagodami, moje dzieci nawet nie popatrza na jagody. ja bym dala mrozone, tylko rozmrozone wczesniej, zeby nadmiaru soku sie pozbyc i troche mniej niz w przepisie.

Gość gość
ja jem kaszę jaglaną, do ryby, amarantusa często dodaję np. do kaszy, do zupy.

Gość gość
kasza jaglana, orkiszowa, amarantus, stewia, brak białego cukru, bak kostek rosołowych, żadnego żarcia instant, albo fast food'ów. wędliny od prywatnych osób, warzywa, jajka - od rolników do których jeździmy w soboty uzupelnić zapasy. olej lniany, czosnek, ograniczone spożycie nabiału, nie jemy słodyczy ani żywności z puszek... nie pijemy gazowanych ani słodzonych napoi. lubimy kuchnię PP. używamy kosmetyków naturalnych-olej kokosowy/migdałowy, pasta bez fluoru. to tak w skrócie;)

Gość gość
ps. a dla dziecka musy owocowe robię sama. też co sobotę-hurtowe ilośc*****steryzuję i mam z głowy na tydz.-2 tyg. ;) dziecko nie je słodkich serków, białego pieczywa, chleb pieczemy sami. przepisy bierzemy z internetu często, blogi kulinarne kuchni pięciu przemian.

Gość bio24
od roku czasu nauczyłam się kupować z "zdrowej żywności", powoli, raz w tygodniu robię zakupy, czytam w necie o wlasciwoscoach roznych produktów. ostatnio odkryłam dla siebie i dziecka olej kokosowy, masło migdałowe, płatki owsiane, mleko sojowe, ciecierzycę, oleje i olejki (lniany, argan, kokos, konopny, a przede wszystkim lniany i ostropest). zaczęłam kupować amarantus, owsiankę, orzechy, figi, napoje zbożowe. Kupuję raz w tygodniu na www.bioprodukt24.pl. i za każdym razem biore cos nowego

Gość gość
Ostatnio odkryłam olej kokosowy, używam go w kuchni jak i do ciała jako "balsam". Można go odszukać w sieci np http://www.cocoprojekt.pl/

Gość gość
musli z wkrojonym bananem i kiwi na sniadanie :-) później rownie np. - chleb ciemny z serem białym , rzodkiew , sałata i pomidor - uwielbiam zupy dużo warzyw mało przypraw (tylko sol i pieprz) ziółka - nie jem prawie mięsa bardzo rzadko i jak już to są to ryby - warzywa na patelni z makaronem pelnoziarnistym a po porodzie zamierzam odżywiac się zgodnie z moja grupa krwi :-)