Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród techniczne wskazówki KIEDY PRZEĆ A KIEDY NIE

Polecane posty

Gość gość

Bardzo prosze o techniczne wskazówki co do porodu. Może uda mi się zapanowac nad ciałem jak psychicznie sie przygotuje. Czytałam że nie wolno przeć przy wychodzeniu główki. Czy położne wam o tym mówiły? Kiedy przeć a kiedy nie? Oddycha się tylko przeponą? Napiszcie proszę jak wyglada poród od strony technicznej!!!

Gość gość
Mi nawet mówili jak mam przeć :)

Gość gość
tzn. jak?

Gość gość
tak samo jakbys kupe robila

Gość gość
głupie pytanie, przesz przy skurczach partych. Przychodzi skurcz to zaczynasz przeć z reszta wszystko c***ołożna wytłumaczy

Gość gość
Mi nawet mówili jak mam przeć **************** Właśnie, tak jakbyś chciała zrobić kupę. Dlatego najlepiej jest zrobić sobie lewatywe przed porodem.

Gość gość
w szpitalu robią przecież "lewatywkę"

Gość gość
jak będziesz rodzić to ci wszystko powiedzą przy porodzie bo każdy jest inny i kiedy masz przeć tez powiedzą żebyąś nie pękła, zresztą to taki oszmar że nie rozpracujesz teoretycznie

Gość gość
skąd to kretyńskie gadki ,że przesz jakbys robiła kupę?masz się zesrać czy dziecko urodzic?przesz brzuchem, oddychasz przeponą, a przy bólach partych, dyszysz szybko i płytko, i przesz jak c***ołożna każe

Gość gość
Mi sama lekarka powiedziała ' przyj tak jakbyś chciała zrobić kupę'

Gość gość
mnie znajoma położna uczyła jak przeć, w szkole rodzenia też o tej metodzie mówili(tzn, wypychać brzuchem) nie wiem skąd te rady ' przyj tak jakbyś chciała zrobić kupę' z lenistwa, czy braku czasu na tłumaczenie

Gość gość
mi siostra przed porodem dala rade i pielegniarka na porodowce taka sama, zeby odpychac sie od kolan a nie przyciagac je do siebie i inna rada zeby podczas parcia zamykac oczy bo sie zdarza ze potem cale sa w popekanych zylkach a zycie zyciem i tak u mnie skaczylo sie cc.

Gość gość
a ty nie masz zapanowac nad cialem tylko mu sie poddac, wsluchac sie w nie, porod jest naturalny, sluchaj swojego ciala a wszystko bedzie dobrze

Gość gość
Do postu wyzej, g***o prawda! Rodziłam dwojke dzieci i nie mialam zadnych skurczy partych wiec nie mialam co sluchac swojego ciała Moja Droga tylko położnej. Było rozwarcie to kazała przec wiec parlam

Gość gość
Też rodziłam 2 dzieci i za każdym razem położne przy skurczu kazały robić kupę ;) Jakbym miała się słuchać ciała, to bym nie wiedziała kiedy i jak przeć, bo nie czułam tych skurczy a jedynie napieranie dziecka na kanał. Zdałam się na położną. A faza wypierania dzieci trwała u mnie za każdym razem do 5 minut, więc polecam tę metodę :D

Gość gość
Ja sama też nie czułam potrzeby parcia. Parłam wtedy kiedy położna kazała.

Gość gość
a jak główka już wychodzi i chce się przeć to nie wolno żeby nie popękać? czy to jest prawda?

Gość gość
u mnie było tak że raz kazała mi przeć i później już przyszedł party sam i mała wyskoczyła. Był właśnie ten moment co ten party przyszedł że położna zabroniła przeć bo mnie porozrywa, niestety nie potrafiłam nad tym zapanować i mnie musiała naciąć.

Gość gość
Jak to mozna nie czuc parcia?Naprawde? Ja czulam parcie I nawet gdybym nie parla to cialo parlo za mnie nie mialam nato wplywu.Pamietam jak polozna mowila teraz poczekaj I nie przyj ,ale ja nie moglam to parlo za mnie.