Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ulga na dziecko 2014

Polecane posty

Gość gość

Ja mam pytanie w 2013 roku byłam na kuroniówce 10 miesiecy bo poprzednie dwa to był rok 2012(to juz rozliczone w tamtym roku) mój dochód to 5.455,90 zaliczka pobrana to 79zł składki na ubepieczenie zdrowotne to 408,11 czy mogę odliczyć ulgę na dziecko?dodam ze jestem matką samotnie wychowujaca dziecko!Czytając te nowe przepisy nic nie rozumiem.a robiąc pit w internecie wychodzą i dziwne liczby.proszę o szybką odpowiedz

Gość gość
Nie możesz dostać więcej niż zapłaciłaś ;) więc jeśli zaliczka na podatek była 79 to tyle dostaniesz (ale 79 przez pół roku to chyba niemożliwe?-chyba miesięcznie? x 6)

Gość gość
Już ci wczoraj odpowiadałam na takim samym temacie a ty dalej swoje. Co chesz odliczyć? Ulga na dziecko to ulga podatkowa! Czyli odliczasz ją od podatku. Najpierw musisz w ciągu roku zapłacić zaliczkę na podatek w takiej kwocie, żeby ją odliczyć. Ty zapłaciłaś tylko 74 złote zaliczki to tyle ci zwrócą. I nie zrobią to z tytuły kwoty wolnej od podatku a nie ulgi na dziecko. Chyba że rozliczysz się wspólnie z męzęm. Ty po prostu nie masz od czego odliczyć ulgi!

Gość gość
Nie dotyczałam, że jesteś matką samotnie wychowującą dziecko więc rozliczasz się sama. Czy na pewno zapłaciłaś tylko 79 zaliczki na podatek w ciągu całego roku? Jeśli tak to tylko tyle ci zwrócą. Ulgę odlicza się od podatku, nie dochodu.