Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hikjikjka

jaki de volaille z serem czy masłem

Polecane posty

Gość hikjikjka

ok, wiem że prawdziwy jest z masłem ale jaki jest najsmaczniejszy ? Mysałam o maśle żółtym serze i koperku :o czy to dobre składniki ? Jeśli nie to co radzicie włożyć do takiej roladki żeby wyszła smaczna ?

Gość gość
Prawdziwy jest z mocno rozbitej piersi z kurczaka, do środka maslo i pietruszka. Zawijasz, wkladasz do jajka wynieszanego z maka i woda (taki klajster sie z tego robi) , a potem do tartej bulki i...na patelnię. Z serem to tzw.szwajcar

Gość gość
masło i pietruszka,zdecydowanie

Gość hikjikjka
Boże co ja z tym koperkiem :) oczywiście o pietruszkę mi chodziło :) i taki własnie zrobię :)

Gość gość
I musisz tak go rozbic, żeby maslo wycieklo dopiero po usmazeniu, gdy rozkroisz go na talerzu. Jeśli maslo wycieknie na patelni, to du.pa ;) nie udal się

Gość gość
i tak ciekło, przez usta

Gość hikjikjka
No właśnie :) to jest najtrudniejsze, nie przedziurawić kuraka rozbijaniem, dobrze zawinąc i dobrze obtoczyć :) może się uda ;)

Gość Trochę małe cycki
ja lubię jak nie wycieka, połykam

Gość gość
Jak mocno rozbijesz, prawie na miazgę, to potem jak juz w jaju z mąką obtoczysz i wrzucisz do tartej bulki, to ugnieć mieso jak plasteline. Wszystkie dziurki pozaklejaj ;)

Gość hikjikjka
ok :)

Gość gość
co piers na miazge?toż to wystarczy dłonią rozgnieść,albo nożem przeciąć jak grubsza to błąd w sztuce.

Gość gość
Tak mnie uczyl zawodowy kucharz. nigdy maslo nie wycieka, a mięsko jest fantastyczne. lekko je tylko sole i pieprze od środka, wazne żeby jako z mąką bylo mocno dosolone i dopieprzone ;)

Gość gość
On tak je rozbijal, ze mieso z deski nożem "zeskrobywal" od razu zawijając z kawalkiem masla i pietruszka. Ja tak nie umiem, jednak mój kawalek zostawal jako plat. Nie odwazylam sie tak na miazgę. A jemu wychodzimy z tego pieknej de volaille w kształcie marchewki.