Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hikjikjka

jaki de volaille z serem czy masłem

Polecane posty

Gość hikjikjka

ok, wiem że prawdziwy jest z masłem ale jaki jest najsmaczniejszy ? Mysałam o maśle żółtym serze i koperku :o czy to dobre składniki ? Jeśli nie to co radzicie włożyć do takiej roladki żeby wyszła smaczna ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Prawdziwy jest z mocno rozbitej piersi z kurczaka, do środka maslo i pietruszka. Zawijasz, wkladasz do jajka wynieszanego z maka i woda (taki klajster sie z tego robi) , a potem do tartej bulki i...na patelnię. Z serem to tzw.szwajcar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
masło i pietruszka,zdecydowanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hikjikjka
Boże co ja z tym koperkiem :) oczywiście o pietruszkę mi chodziło :) i taki własnie zrobię :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
I musisz tak go rozbic, żeby maslo wycieklo dopiero po usmazeniu, gdy rozkroisz go na talerzu. Jeśli maslo wycieknie na patelni, to du.pa ;) nie udal się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i tak ciekło, przez usta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hikjikjka
No właśnie :) to jest najtrudniejsze, nie przedziurawić kuraka rozbijaniem, dobrze zawinąc i dobrze obtoczyć :) może się uda ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trochę małe cycki
ja lubię jak nie wycieka, połykam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak mocno rozbijesz, prawie na miazgę, to potem jak juz w jaju z mąką obtoczysz i wrzucisz do tartej bulki, to ugnieć mieso jak plasteline. Wszystkie dziurki pozaklejaj ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hikjikjka
ok :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co piers na miazge?toż to wystarczy dłonią rozgnieść,albo nożem przeciąć jak grubsza to błąd w sztuce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak mnie uczyl zawodowy kucharz. nigdy maslo nie wycieka, a mięsko jest fantastyczne. lekko je tylko sole i pieprze od środka, wazne żeby jako z mąką bylo mocno dosolone i dopieprzone ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
On tak je rozbijal, ze mieso z deski nożem "zeskrobywal" od razu zawijając z kawalkiem masla i pietruszka. Ja tak nie umiem, jednak mój kawalek zostawal jako plat. Nie odwazylam sie tak na miazgę. A jemu wychodzimy z tego pieknej de volaille w kształcie marchewki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×