Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przestrzegamy przed złym działaniem kosmetyków

Polecane posty

Gość gość

Witam! Myślę, że warto założyć temat, gdzie będziemy mogły wzajemnie przestrzegać się przed złym działaniem kosmetyków. Zacznę pierwsza. NIE POLECAM odżywki Eveline 8 w 1. Początkowo wszystko wydaje się być ok, paznokcie wydają się mocniejsze, niemniej po pewnym czasie płytka stopniowo zaczyna oddzielać się od łożyska. U mnie nastąpiło to po 2 tygodniach stosowania zgodnym z zaleceniami na ulotce. Pobuszowałam w sieci i wiele dziewczyn spotkał taki los jak mnie, na początku wszystko super, a później pojawia się tzw. zespół onycholiza. Wszystko prawdopodobnie przez jeden składnik, który stosowany jest też w trutce na szczury a mianowicie alergen kontaktowy formaldehyd. Nowsze wersje odżywek również zawierają go w swoim składzie. Paznokcie leczy się miesiącami i mogą nawet gnić lub odpaść całe.

Gość gość
No tak,i tak działa wiekszosc kosmetyków,najwazniejsze jest ich ciagłe kupowanie i próbowanie który lepszy,bo to jest biznes a nie zebys Ty miała pozytek,interes ma sie poprostu krecic i tyle

Gość gość
Tak, tylko ja rozumiem, że są tańsze i droższe kosmetyki, lepszej i gorszej jakości, ale nie, że wypuszczane są na rynek kosmetyk, który mocno pogarsza obecny stan np. paznokcia. Są jakieś granice.

Gość gość
O rany! Koszmar!

Gość gość
formaldehyd to nie ten plyn,do ktorego wsadza sie trupy?

Gość gość
Tak to ten płyn własnie,a co???

Gość gość
a nic, jako E 240 jest takze stosowany w zywnosci, lekach itd

Gość gość
No bo przeciez wiadomo,ze te kryptoleki to nie leki

Gość gość
nie wiem dlaczego to, ze jest to takze silna truzcina uznana jest za spam

Gość gość
akurat w antybiotykach ;) ale mozesz je tez uznawac za cukierki, tak sa u nas traktowane przez lekarzy, ktorzy i na kichniecie przepisuja od razu antybol.

Gość gość
Polecam zapper nunczako, J.Taratajcia

Gość wwrrr
Warto sie zaznajomic ze skladami kosmetykow i starac sie uzywac tylko tego, co sie zna, i czego dzialanie sie rozumie. Bardzo to ogranicza mozliwosci zrobienia zakupow w pobliskiej drogerii, ale tez jest to zdrowsze, bo jest sie mniej podatnym na reklame i kupowanie, jak ktos wyzej zauwazyl, zeby wyprobowac. Z paznokciami jest akurat szczegolnie latwo, dzialaja na nie domowe sposoby i proste naturalne kosmetyki, typu oleje i masla roslnne (migdalowe, shea, kokosowe), sok cytrynowy. Troche systematycznosci i nie potrzeba zadnych evelinowych formaldehydow. Sprawdzone und potwierdzone na wlasnych paznokciach ;)