Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurtynianka

Jaka metoda antykoncepcji jest najlepsza? Pomocy

Polecane posty

Gość kurtynianka

Chciałam Was spytać, jaka według Was metoda antykoncepcji jest najlepsza. Mi wydaje się, że stosunek przerywany, lub tabletki antykoncepcyjne, ale nie jestem pewna, dlatego wolę pierw poznać Wasze zdanie. Dlatego wypowiadajcie się proszę, jaką metodę stosujecie, jak się sprawdza i którą wolicie i która jest według Was najlepsza????

Gość pilow12
ja korzystam z metod naturalnych. Obserwacja temperatury i śluzu. W dni niepłodne to się kochamy normalnie a w dni płodne to korzystamy z innych rodzai aktywności, albo po francusku albo przytulanki. Kiedyś korzystaliśmy z gumek ale po 3 latach ich stosowania dostałam uczulenia, poza tym mąż też ich nie lubi. Zresztą kto lubiłby jakby nie musiał ich stosować. Pigułek, hormonów, spirali nie biorę nawet pod uwagę. Bomba hormonalna dla organizmu jakoś mnie nie przekonuje poza tym jak mam brać leki to ciągle o nich zapominałam więc co dopiero pigułka którą trzeba brać codziennie. Już widzę ten stres jakbym nie wzięła.

Gość ptaszek na uwiezi898
ja tez stosuje metody naturalne :) jak dla mnie super rozwiazanie. Stosuje z powowdzeniem juz lat , mam 2 planowanych dzieci , wiecej nie chce. Pigulek , spirali itp tez nie biore pod uwage ze wzgledow swiatopogladowych ( jestem katoliczka, a poza tym pigulki maja dzialnie wczesno poronne o czym zaden lekarz ci nie powie) oraz zdrowotnych , wyobrazam sobie jak tak ogromna dawka hormonow moze dzialac na moj organizm.

Gość gość
Ja jak koleżanka wyżej stosuję metody naturalne. Pomagam sobie Cyclotestem - komputerem cyklu. Jest o tyle fajny, że za mnie interpretuje pomiary i dzięki temu mam świadomość, że się nie pomylę. Każdemu jednak odpowiada inna antykoncepcja :)