Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

le1981

pusty pecherzyk

Polecane posty

Witam was. Potrzepuje pomocy. Mam nie regularne cykle po 33dni. Owulacje mialam 29.12.13. Lejarz stwierdzil pudty pecherzyk. Beta jest wysokie 123343. Co to oznacza. Pomocy

Gość gość
Że być może ciąża nie rozwija się prawidłowo, bo na tym etapie byłoby widoczne już ciałko żółte. Ale też może owulacja Ci się jednak przesunęła, i ciąża jest młodsza niż Ci się wydaje, więc trzeba jeszcze raz sprawdzić za jakis czas....

Gość gość
Nieregularne czyli jakie od ilu do ilu dni?

Gość gość
u mnie stwiedzono pusty pęcherzyk w 6tc a równy tydzień później miałam już zabieg bo zaczęłam krwawić i nikt nie dawał już szans na normalną ciąze !!

Gość gość
Mialam od 32 do 34. Dni. lekaz stwierdzil pusty pecherzy w 4tydz. 5dni. Od zaplodnienia. Czy jest to mozliwe dlaczego przez caly czas mam mdlosci i wymioty.

Gość gość
Bo hormon obecny we krwi powoduje mdłości. /lekarz stwierdził pusty pęcherzyk i co dalej? Masz przyjść na kolejne usg, zabieg czy poronienie? Może powiedział, że "póki co pęcherzyk jest pusty i musimy poczekać".

Gość Morelaaa
Mi tez stwierdził w 5,5 tyg od daty ost.miesiaczki.byl pęcherzyk bez zarodka i ciałka żółtego.do tego plamienie.za 4 dni był już zarodek i serduszko,plamienia ustały a ja w 20 tc. Miałam krótkie cykle-25dni. Powtórz badanie za kilka dni,ważna jest jakość sprzętu i lekarza.

Gość Morelaaa
Kazał mi czekać na poronienie

Gość Morelaaa
Jednak wiem ze przy pustym beta tez moze rosnąć.

Gość gość
W 4 tygodniu lekarz stwierdził pusty pęcherzyk? Uciekaj od partacza! Zrób betę w odstępstwie 48h.

Dziekuje za odp. Co mam teraz zrobic czekac jeszcze czy szpital. Czy jest to mozliwe ze pojawi sie jeszcze zarodek

Badanie Usg bylo robione 4.5 tygodnia od zaplodnienia

Czy ktoras z was może miala podobny przypadek

Gość gość
Czekaj, to był 4t5d od zapłodnienia a nie ostatniej miesiączki? To już powinno być coś widać. Tak czy inaczej zrobiłabym betę 2 razy w odstępie 48h żeby zobaczyć czy przyrasta. Jeżeli przyrasta prawidłowo to poszłabym na usg jeszcze raz. Bardzo wysoka ta beta jak na pusty pęcherzyk. Ja przy pustym pęcherzyku miałam max 1000. Tak czy inaczej i tak musisz czekać. Dobrze, żeby organizm sam się oczyścił. Jak to nie nastąpi to będzie konieczne łyżeczkowanie, ale to już z lekarzem musisz ustalić kiedy, ale na pewno nie robiłabym tego przez skończonym 9 tygodniem od OM, różne rzeczy się zdarzają.

Gość gość
beta-HCG 123469,63 mIU/ml 5 tydz. od zapłodnienia. co oznacza ten wynik przy pustym pęcherzyku pomocy

Gość gość
cykle masz jak najbardziej regularne. Różnice długości do +/- 5 dni to wciąż regularne cykle. Tak wysoka beta wskazuje że to co najmniej 7tydz. od owulacji. To nie jest normalne, że po takim czasie od owulacji (prawie 5tyg.) widać tylko pęcherzyk a beta jest bardzo wysoka.