Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można komuś wysłać pieniądze przez pocztę nie podając adresu

Polecane posty

Gość gość

Tj. imię, nazwisko + numer konta w razie zwrotu, ale bez adresu. Można tak? Bo chciałem wysłać pieniądze rodzicom których nienawidzę i nie chciałbym aby dowiedzieli się gdzie mieszkam.

Gość gość
rodzice konta nie maja? jak ich nie nawidzisz to po co im wysylasz? ja bym nie wyslala :P nie podawaj w blankiecie adresu swojego, jak bedzie trzeba to wymysl jakis

Gość gość
Skoro ich nienawidzisz to dlaczego wysylasz kasę?

Gość gość
albo podaj ich adres nie ma znaczenia ze bedzie taki sam jak odbierajacego

Gość gość
Pewnie mają, ale skąd mam znać numer ich konta? Zresztą, przy przelewie bankowym, nie ma możliwości ukrycia adresu. A pieniądze nie tyle chcę wysłać co oddać. W końcu żywność i dach nad głową mi przez kilkanaście lat zapewnili więc muszę za to zwrócić.

Gość gość
No to wyślij normalnie przekazem pocztowym. Jeśli trzeba podać swój adres to podaj jakiś fikcyjny.

Gość natiipatiii
jak masz taki problem to wyslij w kopercie, paczce nie koniecznie przez poczte

Gość gość
nie, nie musisz, nie prosilas sie na ten swiat, to oni chcieli/zrobili dzieiciaka i ich zasranym obowiazkiem bylo cie zywic,ubierac, zapewniac dach nad glowa itd. sama sie wpedzasz w idiotyczne poczucie winy :O powinnas sie odciac i tyle, ale jak juz chcesz im te kase wyslac, to podaj ich adres przy nadawcy i odbiorcy.

Gość gość
po co unosisz się honorem? olej to,za chwile i tak może będą chcieli na siebie alimenty od ciebie i co wtedy? stracisz podwójnie!

Gość gość
nie, kase wysylaj TYLKO przekazem albo kontem. wpakujesz kase do listu i gowno ja widzieli, jak bedziesz chcial poleconym, tez musisz podac adres; bezpieczniej przekazem

Gość gość
Nic nie będą chcieli, bo nie mamy ze sobą kontaktu. Jestem mężczyzną (więc nie 'prosiłaś') a w naszym przypadku honor czy godność to rzecz święta. Pierwsza rata jaką zamierzam im wysłać to kwota 5 cyfrowa, gdzie bliżej jest 6 cyfr niż 4, a takich pieniędzy nie wysyła się w kopercie. Chyba z pocztą to najlepsze rozwiązane będzie. Rozumiem, ze wystarczy podać imię, nazwisko (ważne żeby wiedzieli od kogo), ich adres, swój mam zmyślić. Tylko co w przypadku pomyłki albo jakichś problemów? Można tam podać sam swój numer konta?

Gość gość
do 01.02.14 to pisze facet a ty zwracasz się do niego jak do dziewczyny.

Gość gość
to zalezy od pani na poczcie. podaj ich adres.

Gość gość
jezu, i co? zmienia sie tresc posta? facet odbierze to inaczej? masz jeszcze jakies problemy czy tylko na tym poprzestaniesz?

Gość gość
Nie podawaj zmyślonego adresu, bo co jak nie odbiorą i przekaz wróci do nadawcy ?

Gość Ale to już było
Pierwsze słyszę żeby wysyłać kasę rodzicom, zwłaszcza gdy ich nienawidzisz?Wyżywienie i dach nad głową to raczej obowiązek każdego rodzica - nie uważasz?!!!😠 Osłabiasz mnie.

Gość natiiipatiii
nie masz zadnego rodzenstwa? nie mozesz zapytac sie na poczcie

Gość gość
A co to Ciebie obchodzi dlaczego autor chce wysłać komuś kasę? x W podobnej sytuacji wpisałam fikcyjny adres, ale wiedziałam, że ewentualnego zwrotu pieniędzy nie dostanę.

Gość gość
Nie lubię określenia rodzice, chyba że mówimy wyłącznie w biologicznym kontekście. Właśnie dlatego, że ich nienawidzę, muszę im wszystko zwrócić. Uważam, że obowiązkiem każdego rodzica jest dużo, dużo więcej, niż danie dachu nad głową i zapewnienie wyżywienia. Niektórzy ludzie niestety nie dojrzeli do macierzyństwa. Przy przekazach pieniężnych na poczcie, jest rubryka w której można podać numer konta nadawcy, na który w razie problemów, zostaną przelane pieniądze?

Gość Ekscentryczna
Może umów się z jakimś znajomym, czy w drodze wyjątku możesz podać jego adres, docelowo nie trafią do Ciebie, ale zaufana osoba powinna zwrócić C****eniądze w razie cofnięcia przekazu. Niestety jeśli mowa o przekazie pocztowym to musisz podać adres, zwłaszcza przy takiej kwocie pieniężnej.

Gość gość
Wyjdzie bardzo duża opłata pocztowa - pobierają znaczną prowizję. Nadaj kurierem!

Gość Ekscentryczna
Jeśli mieszkasz blisko rodziców, to możesz to wrzucić do skrzynki na listy, sam.

Gość gość
Nie znam nikogo kogo darzyłbym jakimkolwiek zaufaniem. Kurierem można przesyłać pieniądze?

Gość Ekscentryczna
Więc kurier nie jest równie dobrym pomysłem. Chyba pasowałoby się pofatygować osobiście. ; )

Gość gość
Nie mam rodzeństwa i mieszkam bardzo daleko od nich. Nie mam zamiaru nigdy się pojawić nawet w województwie w którym mieszkają. Kurier wydaje się dobrą opcją o ile można przesyłać pieniądze.

Gość Ekscentryczna
Więc pozostaje mi życzyć Tobie powodzenia w wymyśleniu przelania pieniędzy. : )

Gość gość
kurde! jak nie masz co robić z kasą to daj mi...żartuje Po co chcesz oddawać kase ? za to.że dali ci dach nad głową?! jak nie oni to kto inny by ci ten dach dał. Nie bądź frajerem, wyjedź gdzieś za tą kase,,oczyść umysł. pa

Gość natiiipatiii
jesli nie masz nikogo zaufanego, nawet zony dziewczyny partnera to sam im daj przeciez i tak chcesz zeby wiedzieli ze od ciebie.

Gość gość
na blankiecie pocztowym wplacajac na adres, podajesz tez swoj adres, wydaje mi sie, ze mozesz podac poste restante albo najlepiej wyjasnic sytuacje pani na okienku, powiedziec, ze nie chcesz z osobistych powodow podawac swojego adresu i co mozesz zrobic by to obejsc. jest jeszcze western union swiadczace uslugi przekazow pienieznych, ale na tym sie kompletnie nie znam. wejdz na strone i poczytaj

Gość gość hetero
Chciał bym wysłać kochance kasę na poczcie czy muszę wypełnic i podać swoje dane , czy nie muszę tego robić . Nie chcę by jej mąż wiedział od kogo ta kasa a suma nie mała 35 tys jest warta tej kasy.