Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieciotygodniowe dziecko osme mm

Polecane posty

Gość gość

Nie moge znalezc odpowiedniego. Bylo nan pro, nan pro ha, emfamil, bebilon pepti, hipp combiotic, hipp comfort, bebiko ha teraz. Ciagle placze.. Na chwile zmina pomaga potem znowu zle, szukam najlepszego znalezc nie moge

Gość gość
niemożliwe, że żadne z ośmiu mlek nie podpasowało.. może ma po prostu kolki

Gość gość
Kolki ma i zielone kuoy. Chwile zolte i znowu zielone

Gość gość
zielone kupy to często oznaka utleniającego się żelaza zawartego w mleku nic strasznego, takie kupy są jak najbardziej dopuszczalne. Możesz spóbować mleko babydream z rossmana- zwykle jest bardzo dobrze tolerowane. Możesz sobie poczytać opinie na bangla.pl

Gość gość
a konsultowałaś to z pediatrą w ogóle? u nas były kolki i tyle, mleka nie zmieniałam, daj delicol.

Gość gość
pediatra przepisal bebilon pepti. Taki sam efekt. Dwa dni ok potem to samo. Delikol kupilam i bio gaje tez. Baby drem mm. Czyli 9 mleko....

Gość gość
dziewczyny też są zadowolone z mleka Gerber

Gość gość
jest jeszcze Holle i Humana ale nie wiem jakim sklepie, supermarkecie może być dostępne, na pewno jest na Allegro

Gość gość
Krzywdę idiotko zrobisz dziecku tak często zmieniając mleko!!!! Ma kółku poprostu i nic nie pomoże. Jeżeli dziecko ma alergie to często pomaga bebilon pepta tak to poprostu musisz przeczekać. Nie zmienuaj mleka już bo mu żołądek rozwalisz!!!!!!!!! Pogadaj z pediatra. Albo jest takim samym idiota

Gość gość
po co wyzywasz? grzeczniej się nie dało?

Gość gość
może rzeczywiście pediatra nie wie co ma robić, a konkretniej nie zna się na rzezy i dziewczyna jest zdana sama na siebie

Gość gość
Dziecko ma 5 tygodni??? Jedno mleko powinno próbować conajmniej 2 tyg. u nas kolki prEszly po pepti ale właśnie po 2 tygodniach. Dziecko alergiczne. Możesz krzyde zrobić zmieniając tak cEsto. Brzuch takiego malucha musi sie przyzwyczaic do trawuenia.

Gość gość
No ale proszę was. (to ja od idiotki). Ręce opadają. Na kafe to potrafi siedzieć ale poczytać o konsekwencjach częstych zmian mleka to już nie?? I Sorry za te bledy ale pisze z tel i naprawdę sie uniosłam bo szkoda dzieciaczka

Gość gość
skonsultuj to z innym lekarzem, może ktoś w końcu udzieli Ci fachowej porady. po każdym mleku było to samo w sensie czy oprócz płaczu nie dochodziły nowe dolegliwości np. zatwardzenie lub luźniejsza kupka

Gość gość
Autorko co powiedział lekarz, wie o tych zmianach?

Gość gość
ale zielone kupy są ok, dopiero później jak zaczniesz rozszerzać dietę to nabiorą koloru, jeśli ładnie się wypróżnia, bez wysiłku, nie ma biegunek albo zatwardzenia tylko kolki to nie ma po co co chwile zmieniać mleka, trzeba to przeczekać, gdybyś karmiła piersią to w takim przypadku raczej nie szukałabyś mm bo dziecko płacze, tak mi się przynajmniej wydaje, tylko próbowałabyś ulżyć dziecku w cierpieniu.

Gość gość
Położna środowiskowa wie o zmianach. Nie krytykuje. W końcu jak ktoś karmi piersią to mleko za każdym razem jest inne w zależności od jedzenia. Więc nie wierzę że zmiany szkodzą. Matka karmiaca piersią też zmienia swój pokarm by dogodzic dziecku. Nie je dwa tyg tego samego żeby było tak samo ten sam skład pokarmu. Więc dlaczego niby zmiana mm szukając najlepszego miałaby szkodzić.

Gość gość
rób co chcesz, to jest Twoje dziecko, położna nie krytykuje i co poza tym, coś doradza, odzywa czy tylko ok, pani sprawa?

Gość gość
A jakie powinny być kupy jeśli chodzi o konsystencje? Ona ma takie zbite ale nie bobki twarde jednak nie płynna kupa nie rozlewa się

Gość gość
ja zostałabym przy jednym mleku i czekałabym

Gość gość
Położna mówiła że uczono ich tak a życie pokazuje co innego. I daje przykłady.

Gość gość
ścięte mleko jest ok

Gość gość
dla mnie dobrym mlekiem jest Hipp i Enfamil, może wróć do któregoś z nich i przeczekaj kolki.

Gość gość
Jakie powinny być kupy w konsystencji?

Gość gość
5tygodniowe dziecko i tyle rodzajow mleka???? ja p****************************e

Gość gość
U nas były mega kolki, krew w kupie, karmiłam piersią i miałam ścisłą dietę, dokarmiałam mm i też sporo rodzajów wypróbowałam, po każdym było gorzej. Dopiero nutramigen pomógł, skończył się płacz i kupy się unormowały. Zapytaj o recepte swojego pediatry

Gość gość
Trzeba bylo karmić piersią.

Gość Agusia02
Spróbuj BEBIKO ja miałam taki problem ze swoją córką wszystkich mlek próbowałam aż wkońcu trafiłam na bebiko służy małej do dziś

Gość gość
Mleko trzeba jakiś czas podawać zeby zobaczyć jak działa, nasza pediatra mówi ze po tygodniu dopiero można zauwazyc poprawe albo pogorszenie, nie szalej tak ze zmiana mleka bo w zyciu sie nie połapiesz, które jest dla dziecka lepsze a ktore gorsze!