Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michal1988

jestem niskocisnieniowcem

Polecane posty

Gość michal1988

Hej! Jestem niskocisnieniowcem i juz nie wiem co robic... Nie funkcjonuje, ciagle bym tylko spal, pil kawe. Mam napady depresji, nic mi sie nie chce, nie mam zadnej motywacji. Najchetniej przespalbym caly dzien. Po wstaniu czuje ogromne bole glowy, rozsadzajace mnie od srodka, takie goraco a oczy tak kuja jakby ktos mi wsadzal tam szpilki. Nie umiem sie zorganizowac, codzienne plany co mam robic biora w leb, bo wszystko jest spowolnione. Rece i nogi mam nadmiernie spocone a mimo to sa cholernie zimne. Marzne caly czas, zwlaszcza teraz zima. Szybko sie mecze, mam mroczki przed oczami, bardzo czesto czuje ze jak nie przespie sie 15 minut w ciagu dnia to za chwile upadne ryjem na podloge i zemdleje. Czekaja mnie cholernie ciezkie egzaminy nostryfikacyjne a nie jestem w stanie sie skupic i skoncentrowac na materii... Juz nie wiem co mam robic. Ludzie tego nie rozumieja, uwazaja ze jestem po prostu zbyt leniwy, nie chca wierzyc ze po 12 h snu ciagle mi sie chce spac a jak probuja mnie budzic mam cholernie gleboki sen ze nie sa w stanie mnie dobudzic. Wizyty u lekarzy niczego nie wniosly. Dodam ze mam wrodzona wade serca i to jest m.in. powod mojego cisnienia. Czy wy tez macie takie problemy? jak z tym funkcjonowac? Najgorszy jest ten brak zrozumienia dla ludzich takich jak ja. Mowi sie glosno o problemach z nadcisnieniem itp. ale temat niedocisnienia jest jakos zapominany i pomijany. Ale np ja juz jestem na skraju wytrzymalosci i nie wiem jak sobie z tym radzic. Przespac cale zycie to tez nie rozwiazanie...

Gość gość
a tarczycę sprawdzałeś? to wyglada na niedoczynność

Gość michal1988
Tarczycy - nie badalem, nie wpadlem na to. Na razie robilem badania naeurologiczne i kardiologiczne, dodatkowo cukier - wada wrodzona serca nie wymagajaca leczenia :P taki mialem opis od lekarza. Myslalem wiec ze moze cukrzyca ale cukier na granicy normy. Sprobuje jeszcze z tarczyca...

Gość michal1988
sciana na prawo - nie zrozumialem... Czy ten zart mialbyc uszczypliwa zlosliwoscia do mnie? jesli tak to w jakim celu?

Gość ffinka
Nalewka z głogu (do kupienia w aptece)-na wszystkie problemy z sercem ,ciśnieniem.

Gość gość
koniecznie sprawdź tę tarczycę tylko nie samo TSH, a od razu zrób cały pakiet badań TSH, ft3,ft4, antyTPO i antyTG by mieć obraz tego co się dzieje masz ewidentne objawy niedoczynności tarczycy

Gość michal1988
w zyciu bym nie wpadl na ten trop ze to tarczyca, porobie badania... Lekarze bardziej skupiali sie na niedocisnieniu z powodu mojej niedomykalnosci zastawki, ja dodatkowo sprawdzilem cukier bo niby podobne objawy ale ja nie chudne tylko przytylem 10 kg w ciagu roku... Cukier na granicy ale ok... Dzieki za pomoc... Naprawde nie latwo mi sie tak zyje a zamiast ze zrozumieniem spotykam sie raczej z krytyka. Dzieki wielkie jeszcze raz :)

Gość gość
ło matko, jeśli jeszcze przytyłeś, to na bank niedoczynność... porób badania i poszukaj dobrego endokrynologa głowa do góry i dużo zdrowia:)

Gość michal1988
Dzięki gość za okazaną pomoc :) zrobię tak jak mówisz :-) może wreszcie znaczne funkcjonować :-) już jestem po 4 kawach a i tak bym poszedł spać ;) naprawdę dziękuję za zrozumienie... Nikt nie zdaje sobie sprawy jaki to psychiczny balast jest.

Gość gość
no i co? porobiłeś badania?

Gość gość
porobilem kompleksowo tarczyce, wszytsko w normie, cukier w normie, EKG w normie, cisnienie o dziwo wyzsze. Jutro ide na echo serca, zobaczymy tez neurologie. Lekarz powiedzial ze metoda prob i bledow dojdziemy do sedna ale moze to potrwac. Diagnozy na razie powiedzial ze nie chce stawiac. Na razie kompleksowo mnie przebada a potem zdecyduje co i jak. :) w sumie to dobrze bo przynajmniej wszytsko mi przebadaja to bede wiedzial ze jestem zdrowy :P na szczescie ani cukrzycy ani niedoczynnosci czy nadczynnosci tarczycy nie mam :)

Gość gość
Ja cię rozumiem, bo też mam niskie ciśnienie i przez to czuję się czasem jak mucha w smole. Ale lepsze to niż nadciśnienie. Niskie ciśnienie może wynikać z chorób nadnerczy i wynikającego z tego niskiego poziomu kortyzolu. Poczytaj w necie. Podobno napar z lukrecji podnosi ciśnienie.

Gość gość
a jakie TSH? i z kim konsultowałeś wynik? z internistą?

Gość gość
ja mam niskie ciśnienie i czuję się dobrze

Gość michal1988
TSH 1,91 a norma to 0,35 - 4,94... poszedlem do szpitala i od 3 dni robili mi badania. Wszytsko jest w porzadku. Na razie mi dali tabletki bo wg nich to depresja o ktorej nawet nie wiem. Mam brac regularnie i regularnie chodzic spac i spac tyle samo czyli limit np 8 - 9 h - nie krocej i nie dluzej. Wiecej plynow pic i uprawiac sporty. Jak po tabletkach mi nie przejdzie, mam wrocic i zrobia badania glowy czy tam jakies talatajstwo sie nie zaplatalo :)

Gość gość
no właśnie, czy to nie czasem jakiś gruczolak przysadki

Gość gość
ja tez jestem niskociśnieniowcem - i nie moge sie obudzic chocby nie wiem ile spała, i tez mam mroczki przed oczami, okulista stwierdził ze nic tam nie ma i to objaw własnie niedotlenienia mózgu, ratuje sie kawami, mam dni że wstaje o 7 bez problemu a i takie ze o 12 nie moge otworzyc oka

Gość gość
ja tez jestem niskociśnieniowcem - i nie moge sie obudzic chocby nie wiem ile spała, i tez mam mroczki przed oczami, okulista stwierdził ze nic tam nie ma i to objaw własnie niedotlenienia mózgu, ratuje sie kawami, mam dni że wstaje o 7 bez problemu a i takie ze o 12 nie moge otworzyc oka

Gość gość
hahaha, mam nadzieje ze zaden gruczolak :P

Gość gość
Odswiezam temat !!!! :) czy ktoś ma jakieś rady dla niskocisnieniowcow? Nie chciałabym codziennie pić tyle kaw może jakies napary? Od dwóch dni nie funkcjonuje przez ten ból. Czuje wieczne zmęczenie senność. Pomóżcie.

Gość gość
też mam niskie ciśnienie, ale ludzie! czy wy pogłupieliscie by pić tyle kaw??? wystarczy jedna! skoro tyle pijecie kawy, to przecież wypłukujecie z organizmu wszystkie pierwiastki, a przede wszystkim magnez i jesteście jeszcze bardziej zmęczeni, rozdrażnieni i bez chęci do czegokolwiek może zmiencie najpierw nawyki te zwiazane z bezmyślnym wypijaniem tak ogromnej ilości kawy i pewnie ze złym odżywianiem, a gdy nadal będziecie się źle czuć to wtedy szukajcie głębiej