Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amel__

Miesiączka w ciąży?

Polecane posty

Gość Amel__

Witam. Mam podejrzenia że jestem w ciąży lecz 2 dni temu dostałam okres, był on słaby i już dzisiaj się skończył... Czy jest możliwe, że podczas bardzo wczesnej ciąży delikatny okres może się pojawić? Jest ktoś kto miał taką sytaucję? Będę wdzieczna za odpowiedź:)

Gość gość
krwawienie jest możliwe, ale to nie jest okres a plamienie. Jednak może on do złudzenia przypominać miesiączkę

Gość Amel__
Ale jest to normalne tak? Nie muszę się obawiać że może to być jakieś wczesne poronienie? Dodam może że w normalnych okolicznościach byłabym pewnna że to po prostu zwykła miesiączka tylko troszkę przyspeiszona i strasznie krótka... Przeważnie okres u mnie trwa 5-6 dni

Gość Moni2828
jeżeli było to krwawienie w kolorze czerwony bordowym lub ze skrzepami to była to miesiączka jeżeli "krwawienie" było bardziej w kolorze brunatnym, skąpe i stosunkowo krótkie mogło to być krwawienie implementacyjne związane z zagnieżdżanie zarodka w macicy dla mnie osobiście ciąża w tym przypadku jest trochę "naciągana", ale różnie to może być - zresztą nie jestem lekarzem proponuję wizytę u ginekologa, zrobienie testu ciążowego lub badanie krwi na obecność beta hcg każda ciąża przebiega inaczej tylko plamienie implementacyjne nie jest regułą, statystycznie zdarza się rzadko i zazwyczaj u osób które mają bardzo nieregularne cykle

Gość gość
Żadne plamienie/ krwawienie z dróg rodnych w ciąży nie jest normalne i wymaga kontroli, nikt nie powie, że to nie było poronienie, ale oczywiście plamienie czy krwawienie w ciąży nie musi oznaczać poronienia. Ale skąd przypuszczenie o ciąży, był okres to najprawdopodobniej ciązy nie ma.

Gość gość
może autorka robiła test?? Ja bym na twoim miejscu zrobiła bete i poszła do lekarza. Niektóre krwawienia w ciąży są zupełnie nieszkodliwe ale każde jedno trzeba skontrolowac.