Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ariadna25

Czy mogę mieć 100% pewność?

Polecane posty

Gość ariadna25

Witam, może pomyślicie, że przesadzam, ale chciałabym poznać waszą opinię. Kochałam się z moim chłopakiem równo miesiąc temu. Nie skończył we mnie, właściwie to był nasz pierwszy raz, byliśmy zestresowani i wszedł we mnie kilka razy, bez zabezpieczeń. Od tamtego czasu, miałam podwyższoną temperaturę 36.9-37.3 - to mogło być ze stresu gdyż od początku obawiałam się, że mogłam zajść w ciążę. Więcej jadłam, właściwie non stop, szczególnie kolację i to kopiaste, jak dorosły mężczyzna.W dodatku byłam przemęczona, o 21 praktycznie nieprzytomna. Jakoś dwa tygodnie później, dostałam silnego bólu w okolicach jajnika. Trwał jakieś półtora godziny, później przeszło. @ dostałam 8 dni za wcześnie.. Po dwóch tygodniach ciąży zrobiłam dwa testy, oba negatywne. Po @ również zrobiłam test, tak samo negatywne. ( Wszystkie Pink test ) Podczas @ bolało mnie podbrzusze, a zazwyczaj kończyło się to tuż po jej pojawieniu. Ostatnio też pobolewa mnie jajnik i piersi. Kiedy wracam po południu do domu kładę się spać na 2-3 godziny bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować.. później znów kładę się spać bez żadnych problemów. Poza tym zrobiłam się strasznie wrażliwa, denerwuję się, zaraz śmieję a później płaczę. @ i testy wskazują, że w ciąży nie jestem.. wykonywałam je z rana z porannego moczu. Mimo wszystko pobolewanie jajnika i piersi i przeczucie wskazuje mi coś innego. Czy po prostu sobie wmawiam czy testy mogły wyjść nieprawidłowo? Proszę o pomoc!

Gość gość
Nie ma takiej mozliwosci zebys byla w ciazy. ;) Cud musialby sie stac,

Gość Amel__
Moim zdaniem sobie wmawiasz:) Jesteś tylko wystrszona tym ,że mogłaś zajść w ciąże i każdy ból każde zmęczenie zaraz z tym wiążesz:) Tylko jeszcze pytanie kiedy te testy robiłaś? Pamiętaj że test zrobiny za wcześniej może ciąży nie wykryć...

Gość ariadna25
Dwa pierwsze testy robiłam 2 tygodnie po stosunku. Ostatni test zrobiłam po miesiączce czyli jakieś 3 tygodnie po

Gość ariadna25
Ale chyba to, że dostałam miesiączki już świadczy o tym, że nie doszło do zapłodnienia, a to że dostałam jej za wcześnie mogło wyniknąć ze stresu?

Gość Amel__
Do gościa:) To nie mówione ponieważ moja koleżanka też miała przeczucia, że jest w ciąży i po zrobieniu 2 testów które wyszły negatywnie dała sobie spokój... Po paru tygodniach gdy objawy się nasilały poszla do ginekologa iiii ciąża! :D

Gość Amel__
Miesiączka może wystąpić przecież w perwszych tygodniach ciąży, ale znowy przyspieszona tak jak mówisz moze być wynikiem ciąży:) Więc nie stresuj się i czekaj co będzie dalej;)

Gość gość
nie lepiej iść do ginekologa porozmawiać o antykoncepcji i żyć spokojnie

Gość Amel__
Zgadzam się z wypowiedzią powyżej... Jeżeli jesteś osobą odpowiedzialną i nie chcesz zajść w ciążę najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u ginekologa:) Po co żyć w stresie po każdym stosunku??:D

Gość gość
też uważam że w ciąży nie jesteś, a nerwy przyspieszyły @. Ale jeśli chcesz być spokojna idź na betę, będziesz miała 100 % pewności. A te 2 pierwsze testy były stanowczo za wcześnie zrobione.

Gość ariadna25
Jasne, że lepiej, stosujemy antykoncepcje. Wtedy zachowaliśmy się jak można powiedzieć gówniarze, sylwester, trochę wina trochę szampana.. ' a co nam tam tylko kilka razy' a później stresu i płaczu co nie miara..

Gość ariadna25
Były momenty, w których po prostu byłam przekonana, jestem w ciąży, na pewno! Dobrze, że mój chłopak myśli racjonalnie i nie panikuje, bo gdyby nie jego tłumaczenia wpadłabym w obłęd.. A czym mogą być w takim razie spowodowane bóle jajnika - których wcześniej nie miałam i bolące piersi?

Gość gość
Mnie piersi zawsze bolą na tydzień przed @ a jajnik kłuje w zasadzie przez cały cykl, więc to na pewno nie są oznaki ciąży. Pierwszym oznakiem ciąży jest brak @ i utrzymująca się podwyższona temp

Gość Amel__
Bóle jajników mogą być również spowodowane miesiączką tak jak ból piersi- to normalne:)

Gość ariadna25
rzecz w tym, że @ skończyła mi się zaledwie 10 dni temu, nie ma możliwości, żeby szła już następna ( na ogół wiem kiedy dostaję, jednak ta ostatnia trochę namieszała) zapomniałam dodać, że palę i od kilku dni, po każdym papierosie robi mi się nie dobrze, raz prawie zwróciłam.. Niesamowite jak działa podświadomość na ludzki organizm...

Gość ariadna25
W każdym razie, skoro faktycznie tylko sobie to wmówiłam.. jestem spokojna ; ) Dziękuję panią bardzo za pomoc! ; )

Gość gość
Kochana poczytaj wątek staraczek. One "zaliczają" wszystkie dni płodne, mają wszelkie objawy ciąży juz na drugi dzień a w ciąży przez długie miesiące nie są. Nerwy i podświadomość może spłatać różne figle, nawet ciążę urojoną.