Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stara baba pyta

Jak zalożyć bloga

Polecane posty

Gość Stara baba pyta

Chciałabym założyć bloga i nie wiem jak się do tego zabrać i czy w ogóle dam radę zrobić to sama. Proszę mi się nie dziwić bo za czasów mojej młodości i nauki nie było komputerowych cudów i informatyki.

Gość Stara baba pyta
Zupełnie nie. Chyba że podniecają cię kosze wiklinowe i króliczki z galązek i szyszek ;).

Gość gość
Dasz radę tylko przeczytaj instrukcje, ja do wszystkiego doszłam sama a mam 35lat. Poczytaj na blogspocie.

Gość Stara baba pyta
Pytałam zupełnie poważnie

Gość Stara baba pyta
blogspot - dzięki serdeczne, zaraz sprawdzę co i jak

Gość gość
wybierz sobie darmową stronę i tam jest wszystko już zrobione za ciebie. Minusem tej łatwości jest to, że blog tak jakby nie należy do ciebie, tzn. jeśli właściciel strony zdecyduje, że chce go zamknąć to go zamknie. Ale nie słyszałam, żeby komuś się to zdarzyło. Zawsze możesz później poprosić kogoś kto przeniesie ci bloga na twoją własną płatną domenę. Darmowe blogi, to np. blogspot, onet, wordpress, interia, blogi.pl, i inne.

Gość Stara baba pyta
dziękuję bardzo, zobaczę czy dam radę się w tym wszystkim ogarnąć- mam o wiele więcej niż 35 lat:D.

Gość gość
Najpierw musisz ałożyć maila,potem na blogspocie go podajesz jak zakładasz bloga.Jest taki mechanizm co wyglada jak w Wordzie a Ci koduje na HTML - prostego bloga bez problemu zalozysz. Mi po tygodniu kombinowania udało się nawet pozmieniać szablon, tj,obrazki i czcionki

Gość gość
Nieważne ile masz lat. Jak będziesz chciała i się uprzesz to dasz radę.

Gość Stara baba pyta
Maila mam, mam też konto na Allegro, mam nk, na Allegro umiem wystawić sobie przedmiot na sprzedaż. Nie chwalę się bo i nie ma czym, tylko piszę dla porównania czy założenie i prowadzenie bloga jest trudniejsze niż obsluga Allegro?

Gość gość
Ja tylko blogspota obczaiłam, dla mnie jest podobne

Gość Stara baba pyta
Jeśli jest podobnie a nie o kilka poziomów trudniej powinnam dać sobie radę, przynajmniej spróbuję. Dziękuę wszystkim za poważne odpowiedzi.

Gość gość
Nie, tam nawet jest taki podobny moduł jak wystawianie aukcji na Allegro w trybie ... zapomniałam jak się nazywa - nie kod HTML a podgląd.Ułatwia życie :D

Gość gość
A obrazki w większości wypadków mają do ok. 500 pikseli, jak nie wiesz jak zmniejszać to ściągnij i obadaj darmowy prosty program Irfan View