Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krztuszące się niemowlę

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie Mała ma prawie 5 miesięcy od niedawna nie ma jedzenia i picia bez krztuszenia się . Obojętnie czy jest to mleko herbatka czy starte jabłko . Dziś idziemy do pediatry bo ja już boję się ją karmić martwię się że w końcu to krztuszenie skończy się jakimś zapaleniem płuc . Czy ktoś tak miał czy lekarze jakoś pomogli ? Ewentualnie do jakiego lekarza się udać dodam jeszcze że mała zjada maks 150 ml i to na 2 razy .

Gość gość
Jeżeli to nasiliło się po 4miesiecu a dziecko miało szczepienie to pewnie po krztuściu obniżenie napięcia. Koleżanki dziecko tak miało. Krztusiło się niemiłosiernie. Majac rok nie potrafiło normalnie buły ziemniaka zjeść, tyle że jej dziecko miało to po szczepionce. Może twoje dziecko ma jakiś zupełnie inny problem.

Gość gość
Mała dostała tylko jedną porcję 5 w 1 którą odchorowała w październiku boję się ja póki co szczepić i odwlekamy więc nie wiem czy po 3 miesiącach mogło się to dopiero odezwać ??

Gość gość
nikt więcej nie pomoże ?

Gość wifigdańsk
moja tez nieraz sie krztusi.dzieci tak mają. poklepie po pleckach,uspokajam. w najdrastyczniejszych przypadkach trzeba wziac dziecko za nogi i go gory-to moze brzmiec brutalnie ale to jedyny skuteczny sposob jesli dziecko się czymś zadławi. no chyba ze kaszel ejst spowodowany infekcją wirusowa albo bakteryjna,ja pisze o przypadku gdy pokarm wleci nie tam,gdzie trzeba.

Gość gość
To z tym krztuścem to jakaś wariatka pisała. Może zmieniłaś smoczki na bardziej przepływowe? Ja jestem na 2 pomimo, że dziecka skończyło 6 miesięcy. Inaczej sie krztusi, płacze, gardło zdarte... przy jedzeniu normalnych posiłków jest OK, ale przy jablku i czymś kwaśnym też się "krztusi". Po prostu go cofie i kaszle, bo ma odr*****Idź do pediatry i to sprawdz.

Gość gość
03.02.14 [zgłoś do usunięcia] Qazwsxedcrfvtgbyhnujmikolp To z tym krztuścem to jakaś wariatka pisała No tak koleżanka jej pediatra i lekarze ze szpitala klinicznego to wariaci, no przecież Pani nikt na forum wie lepiej, Lepiej się nie odzywaj w tematach o których pojęcia nie masz.

Gość gość
Po to idzie do pediatry. Następna fanka nie-szczepienia dzieci?

Gość gość
Nie jestem fanką nie szczepienia tylko rozsądnego szczepienia mała miała 41 stopni po szczepieniu i pediatra to zignorowała nie wiele brakowało a mała Trafiła by do szpitala. Zmieniłam pediatrę ta obecna namawia mnie do ponownego szczepienia ale nie już nie teraz . Smoczka nie zmieniałam leci na jedynce cały czas bo boję jej się dać większy jak teraz są takie problemy ona krztusi się wszystkim nawet własną śliną :( Dlatego idę znowu do pediatry starszy syn ma refluks a nie było z nim takiego cyrku jak teraz z maluszkiem :(

Gość gość
Fanka nie szczepienia- takie głupie suczyny powinni wieszać. Dziecko koleżanki miało odczyn po krztuścu i ma to udowodnio zdiagnozowane. Dziecko terapie sensoryczną z powikłaniami w postaci wiotkości, a ciebie szmato to bawi?!! Napisałam że to może być po szczepieniu, ale nie że na pewno to szczepienie spowodowało tak potrafisz czytać to czytaj. To że twoje dziecko powikłan nie miało nie oznacza że one się nie zdarzają, a poziom twojej wypowiedzi tylko świadczy o tym jak ociężała umysłowo jesteś. Podobno szczepionka na krztusiec jest najbardziej niebezpieczna bo produkuje się ją na bazie jajka kurzego. I wcale nie mam nic do szczepień a dziecko szcze[pie wiec zachowaj w d***e swoje wypociny.

Gość gość
Aż mi wstyd że tak si uniosłam, ale po prostu coś mnie trafia jak czytam te beztroskie mamusie które uważają ze wokół same histeryczki i wariatki co się boja dziecka zaszczepić. A że wiem jakie piekło z dławieniem przeszła kolezanka na spokojnie nie mogę skomentować takich chamowatych uwag.

Gość gość
Dlaczego nazwałaś mnie szmatą?

Gość gość
10,54 ogarnij sie kobieto....Krztusiec nie ma nic wspolnego z krztuszeniem sie po jedzeniu.Krztusiec to ostra choroba zakazna ukladu oddechowego.Co to ma wspolnego z krztuszeniem sie tylko przy jedzeniu.

Gość gość
Przepraszam nie powinnam cie obrazać ale ton twojej wypowiedzi podniósł mi ciśnienie.

Gość gość
Ja nie napisałam że dziecko miało krztusiec.

Gość gość
Ale jaki on był? Zadałam c**pytanie czy jesteś kolejną fanką nieszczepienia. To takie obraźliwe?

Gość gość
Krztuszące się dziecko powinno się poklepać po plecach. W sytuacji gdy to nie działa odwrócić głową w dól ale NIE za nogi, tylko podpierając przedramieniem klatke piersiowa i poklepać w plecy- ale też nie bardzo mocno. Idż do pediatry może laryngologa oceni ruchomośc języka itp

Gość gość
Są dzieci które długo dojrzewają do jedzenia bez zadławień. Może przetrzymuje jedzenie w ustach? Mój synek tak robił, a później się krztusił.

Gość gość
Zapytaj pediatrę.

Gość gość
do 10.54 ja jako niemowle przez pomylke lekarzy dostalam podwojna dawke szczepionki na krztusca.Mama mowi ,ze bardzo chorowalam po tym ,goraczka,drgawki(najpierw podejrzewali padaczke)a potem wyszlo szydlo z worka to wszystko przez szczepionke ,bo dostalam ja dwa razy zamiast dwoch roznych szczepionek. Jak tylko odchorowalam wszystko wrocilo do normy ,i nie dlawilam sie jedzeniem.Jak bylam w ciazy mialam proponowana szczepionke na krztusca ,jako ze tu gdzie mieszkam ta choroba powrocila z podwojna sila I jest duza umieralnosc niemowlakow jeszcze przed szczepieniem.Odmowilam , z powodu tego incydentu w dziecinstwie.Ale z dzieckiem poszlam na szczepienie jak tylko skonczylo dwa miesiace,uwazam ,ze ta szczepionka jest jednak bardzo wazna.

Gość gość
Tak też uważam że krztusiec to ważne szczepienie, jednak jest to jedna z bardziej niebezpiecznych ( dla uczolonych, wrażliwych) szczepień.

Gość gość
Dostalysmy skierowanie do laryngologa ale o 17 przy jedzeni znowu sie zakrztusila i to tak ze zwymiotowala wszytko co zjadla :( ja juz nie wiem co robic :(

Gość gość
Dodam jeszcze ze karmie ja na zasadzie ze ciagnie 3-4 lyki i przerywam jej . Boje sie juz ja karmic to jakas trauma :(

Gość gość
A nie ma zapalenie gardła? Moje dziecko też się krztusiło wiem co przezywasz, u nas laryngolog nic nie pomógł, popatrzył wszystko ok, i tyle było.

Gość gość
Nie nie ma .Pediatra mówi ze nie ma do czego się przyczepić :)

Gość gość
A dowiedziałaś się co było powodem krztuszenia ? jak sobie dałaś z tym rade ? bo ja za chwile oszaleje :(

Gość gość
Witam, A od kiedy tak się krztusi?? Po pierwsze do lekarza pilnie, myślę, ze najlepszy będzie DOBRY laryngolog, ponieważ może to być rozszczep podniebienia lub krtani !! liub przetoka. Moje dziecko tak się krztusiło po 1-2 łykach jedzenia i tak właśnie się okazało. Zanim zdiagnozowano rozszczep to przeszło sepse w szpitalu 2 razy. Aa zapalenie płuc jest bardzo możliwe przy częstym krztuszeniu. Może i piszę to na wyrost, ale lepiej sprawdzić niż potem pluć sobie w brodę. Daj znać co powiedział lekarz. Pozdrawiam

Gość gość
Od zawsze ale ostatnio to jakaś masakra byliśmy dziś u pediatry dała skierowanie do laryngologa . Zapalenia płuc jeszcze nie miała ale za to zapalenie ucha już tak. Jutro zadzwonię i umówię ja do laryngologa

Gość gość
to może być refluks,objawy jak najbardziej na to wskazują,to ,że synek tak nie miał,nie znaczy,że mała nie ma,po prostu silniejszy...zap.ucha bardzo typowe przy refluksie

Gość gość
A moze ktos ma namiary na dobrego laryngologa dzieciecego na slasku lub w lodzi ?