Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włos_sie_jeży

Włosy na brzuchu.

Polecane posty

Gość włos_sie_jeży

Witam od kilku lat powiedzmy 6 męczę się z problemem włosów na brzuchu. Nie pamiętam jak to się zaczęło ale zaczęłam wyrywać pincetą co spowodowało, że włosy są grube rosną nieregularnie a co najgorsze wrastają. I tak przez te 6 lat męczyłam się z włosami wrastającymi za każdym razem grzebiąc przy tym igłą wstydząc się chodząc z ranami, które goiły się tydzień, później z brązowymi przebarwieniami, myśląc, że po prostu nie mam innego wyjścia. Aż w końcu powiedziałam dość i postanowiłam, że te wszystkie włoski zapuszczę aż będą dłuższe na niektóre będę musiała dość długo poczekać i wyciągać igłą s powrotem. No ale do rzeczy poradźcie mi co mogę zrobić z tymi włosami. Myślę najpierw aby spróbować rozjaśniacza chociaż nie wiem czy na takich włosach cokolwiek złapie , poza tym będzie je czuć bo są grubsze. Myślałam też czy nie pójść do jakiegoś specjalisty i poradzić się, ponieważ ogólnie to włoski mi szybko odrastają golone na nogach odrastają na drugi dzień już kłujące, nie wiem czy w przyszłości nie zainwestować w laserowe usuwanie koszt to jakieś 200 zł od zabiegu potrzeba z 4-5 zabiegów myślę, że tragedii aż takiej nie ma. Ale na chwilę teraźniejszą muszę coś z nimi zrobić aby dalej nie zacząć wyrywać i chodzić z wrośniętymi. Poradźcie coś, bo to jest wstydliwa sprawa z nikim o tym nie rozmawiam, mama mi zmarła gdy byłam mała i ze wszystkimi kobiecymi sprawami radzę sobie sama do dziś... Pozdrawiam ciepło :*

Gość gość
hmm polecam rozjaśniasz z sally hansen. Sama mam taki problem tylko włoski są krótkie i delikatne. Rozjaśniasz daje taki bardzo naturalny efekt. Niestety nie utrzymuje się on długo :/ A może zwykła depilacja woskiem? +jakiś peeling aby włoski nie wrastały?

Gość gość
rozjaśniacz*

Gość włos_sie_jeży
właśnie ja się już strasznie boję tych wrastających włosów tak myślałam, żeby je w sumie golić to by nie wrastały ale nie wiem czy nie będzie jeszcze gorzej juz mam kilka takich dłuższych to je czuje i kusi mnie żeby je wyrwać ale nie chce powtarzać tego schematu, że będę dalej cierpieć chodząc z ranami po wyciąganiu ich igłą i tak w kółko. od pępka w góre mam takie lekkie włoski ktore mi w ogole nie przeszkadzają w lecie bledną od słońca w zimie pal licho a tamte to problem bo są grube i ciemne i rosną nieregularnie kilka jest kilka dopiero wyjdzie za kilka tygodni i to w postaci ciężkiej także szukam czegoś co mi w jakimś stopniu pomoże z tym problemem. Chyba, że udam się do endokrynologa zbadać hormony, ale za bardzo się na tym nie znam co i jak.

Gość włos_sie_jeży
chyba, że pomęczyć się z miesiąc aż wyjdą wszystkie i kupić plastry z woskiem i je wszystkie razem wyrwać, ale na pewno po tym także wrastają włosy i dalej będą rany .

Gość alutka345678976
ja tez to mam. one wszystkie po wyrywaniu rosną po prostu główką do dołu czy jakoś tak, że trzeba je lekko igłą nakłuwać zęby mogły się przebić do góry też mnie to strasznie męczy poratujcie. ; /

Gość gość
Odpowiedź jest prosta, gól je :O

Gość gość
no na pewno golic lol

Gość gość
Tak to jest jak kobiety się przymusza do depilacji. Powinien być wybór czy kobieta chce mieć włosy czy nie, a nie przymus, że ma ich nie mieć.

Gość wlos_sie_jezy
wiekszosc nie chce ale ja mam klopot jak sadze nie tylko ja, bo duzo dziewczyn nie moze znalezc skutecznego sposobu. Nie chodzi o drobne wloski tylko grube twarde i ciemnie ktore po wyrywaniu wrastaja zostawiajac potezne rany i blizny. W lecie to trauma i jak sie chce znalezc chlopaka to wole nie bo komplexy. Albo ten rozjasniacz albo laser albi endokrynolog sama juz nie wiem zapuszczam sa juz dlugie a niektorych jeszcze nie widac poczelam z miesiac.

Gość wlos_sie_jezy
czy ktoras z Was odwiedzajacych to forum ma jakies opinie na ten temat ? UP