Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymioty u dwulatka

Polecane posty

Gość gość

witma, moja córka wymiotowała w piątek raz, w sobotę raz i w niedzielę raz . W niedziele doszła gorączka 38 st przeza cały dzień...co to może być ?

Gość gość
??

Gość gość
wiesz gdzie Twój pediatra? Już w piątek powinnaś tam być idiotko.

Gość gość
nie, bez sensu pedzic do pediatry po jednych wymiotach. albo pocztake grypy jelitowej albo zatrucie albo inna infekcja - zapalenie ucha tez czasem objawia sie wymiotami. jesli dzis znowu bedzie wymiotowac to idz do lekarza jutro.

Gość gość
myslałam, że się zatruła, raz tylko zwymiotowała, to taka tragedia? w przychodni jest tyle zarazków, najwięcej w piątek i w poniedziałek IDIOTKO

Gość gość
3 dni pod rząd to nie sensacja ? Logiczne, ze cos się dzieje. A w srodku tyg. nie ma zarazkow? Pediatre również możesz zaprosić do domu. Masz głupie podejście, bo jakby 'nic nie bylo' nie pisalabys o tym na kafe. ;]

Gość gość
W PIĄTEK W NOCY, W SOBOTĘ RANO I W NIEDZIELE RANO ...wczoraj gorączka przez cały dzień LE TEŻ NIE JAKAS NIE WIADOMO JAKA 38 ST. dZIŚ OD RANA OK, JE TYLKO SUCHE RZECZY I PIJĘ HERBATĘ, zero objawów. Mam lecieć do pediatry żeby ją jeszcze coś innego dopadło ! może ktoś tu tak miał, dlatego pytam , bosssszz

Gość gość
ps. i nie wymiotowała pół nocy tylko raz jej sie zrwóciło i tyle, tak jakby jej ulżyło, to samo w reszte dni

Gość gość
autorko, przeciez nikt ci dziecka nie zdaignozuje pzrez internet. jesli jej nie przejdzie, to idz jutro do lekarza, a jak sie boisz, to zamow wizyte do domu.

Gość gość
taki właśnie mam zamiar, chodzi mi o to czy ktoś coś takiego przechodził, bo dziś 4 dzień jest już ok- słabo wygląda, bo nie je owoców, ani soków itp

Gość gość
no wiadomo, ze jest oslabiona, jak dajesz tylko suchary. jesli dzis nic nie bedzie, to zacznij wprowadzac bardziej tresciwe rzeczy - ugotuj marchew i jablko, daj banana.

Gość gość
i dokładnie mi o to chodzilo. To tak jak ja bym wlazła na kafe zamiast na pogotowie jechać jak mi dziecko glowa rypnelo w twarda deske i jej guz do wielkości sliwki wegierki urosl. Nie obchodzily mnie inne infekcje tylko ZDROWIE DZIECKA. Dobrze zwymiotowała raz, ok może cos nie dobre było, nie strawilo się. Ale to jest dwu latek ja bym się martwila. Pojechalabym do pediatry, a jak bylabym tak rabnieta jak Ty poprosiłabym o wizyte w domu. Telefon nic nie kosztuje. Polece Ci cos na przyszlosc, jak nie wiesz co się dzieje wybierz nr. na pogotowie i Ci tam dyspozytor powie czy jechać, czy czekac i co może się dziac. Nawet lekarz na kafe jakby był to Ci nie da odpowiedzi Takie obiawy sa wynikiem wielu przyczyn. ROZUMIESZ ?

Gość gość
ale dziś ją jeszcze przegłodzić cały dzień - oprócz suchych rzeczy dałam jej troche zupy warzywnej już wczoraj , później trochę mieska brokułów ...a jutro dać już owoca ?

Gość gość
chyba trochę przesadzasz, ja rozumiem jak dziecko wymiotuje całą noc, ma gorączkę, ledwno zipie, ale tutaj tego nie było

Gość gość
ROZUMIEM ,nie jestem nadgorliwa ....jak zrobi rzadszą kupe to też mam dzwonić ? pogotowie chyba trochę poważniejszymi spr się zajmuję . nie wiem , może za "lekko" do tego podchodze, ale sytuacja która opisałam jest na tyle groźna ? ? ?

Gość gość
na pogotowie w każdej sprawie możesz zadzwonić w weekend ze względu na to, ze przychodnie sa nieczynne. Tak na prawde to te objawy mogą być np. od ząbkowania. Może być cos z zoladkiem, refluks. Dlatego sadze, ze warto po prostu zbadac dziecko. U mojej bratanicy refluks wykryli jak miała 6 lat. Dlatego bym się po prostu martwila :)

Gość gość
trochę chyba przesadzacie

Gość gość
od ząbkowania nie, bo ma wszystkie mleczaki

Gość gość
ja sie wymiotow u dziecka boje, bo wiem jak latwo moga dziecko odwodnic, przechodzilam to z 1,5rocznym synem. Mial biegunke kilka dni, dostawal leki typu smecta, enterol, a jednego dnia dwa razy zwymiotowal i juz byl ospaly, skora sucha itd,. Ale co do tematu - ja bym obserwowala samopoczucie corki. Jesli nie bylaby nadmiernie senna, marudna(to rodzic widzi kiedy dziecko jest nieswoje), to bym jeszcze dzisiaj obserwowala, ale jesli jeszcze by sie to dzisiaj powtorzylo, to jutro bym szla do lekarza

Gość gość
wczoraj była ospała z tą gorączką, ale też zdrzemnęła się godzinkę i była jak nowonarodzona, dziś od rana ok

Gość gość
??