Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pandaaax3

Chłopak nalega by kupować mi ubrania, po co?

Polecane posty

Gość Pandaaax3

Witam, mam 17 lat, we wrześniu 18 jestem na utrzymaniu rodziców, jak to nastolatka.Mój chłopak 20 i pracuje. Znamy się od ponad półtorej roku. Jestem wychowana na skromną osobę, nie jestem fanem posiadania zawsze tylko i wyłącznie oryginalnych ciuchów czy butów, mój chłopak przeciwnie - nosi tylko markowe(stać go i jego rodzinę). Ostatnio byłam z nim na zakupach by kupił sobie buty. Kupiliśmy ostatnio noszone przez większość ludzi Air Maxy, wiadomo do najtańszych nie należą. Było ok, lecz po jakiejś godzinie gdy chodziliśmy 'tak o' po sklepach zaczął ciągle gadać i mnie namawiać aby mi też kupić buty albo ciuchy ponieważ jak to tłumaczył ' on sobie kupił dość drogie a mi nic i mu głupio, po to pracuje dla siebie i dla mnie by móc mi kupować różne rzeczy. Kocha mnie i chce sprawiać mi przyjemność' . Dziwnie się czuję z myślą że chłopak miałby mi kupić "tak o" buty za ok. 300 zł. Moim rodzicom tez by to się nie spodobało i by mówili ze 'to drogie i marnuje pieniądze, nie po to pracuje by wszystko na mnie wydawać ' W efekcie zgodziłąm się jedynie po wymianie zdań na koszulkę i spodnie [ok 100 zł] To trochę jak jakiś sponsoring czy coś ... Osobiście mnie i moich rodziców niezbyt stać na taki zakup, wiec tym bardziej mi głupio . Rozmawiałam z nim o tym, że wystarczy mi ze się kochamy i czasem mi kupi drobiazg- skoro aż tak musi, ale on ciągle nalega. Jestem myśli. że dopóki jestem niepełnoletnia i nie chodzę do pracy, to rodzice powinni mi kupować ciuchy buty itd a nie chłopak ... Co o tym sądzicie? Powinnam się zgodzić czy jak zachować ?

Gość gość
przesadzasz, nie ma w tym nic złego. Też bym tak chciała :p

Gość gość
ja nie widzę nic zlego w tym, ze chlopak chce Ci zrobic prezent. to znaczy jakby wyposazal regularnie Twoja szafe to faktycznie dziwne, ale jakies buty czy bluzka od czasu do czasu to why not

Gość Felixtus
Panowie, nie wolno kupować kobiecie żadnych butów, chyba wiecie dlaczego ?

Gość Pandaaax3
Dziewczyny, zgadzam sie z tym że od czasu do czasu moze mi coś kupić, ale żeby buty za taka dużą sumę? Czy to nie przesada? Głupio się czuje, nie wiem czy potrzebnie czy nie . Jeśli nie, to jak się pozbyć tego odczucia ?

Gość Pandaaax3
Bo tak szczerze, skoro samej mnie na to nie stać .. to nie powinnam mieć a nie aby chłopak mi kupował . Jak sądzicie?

Gość gość
Witam.Wiesz,może być tak,że on się po prostu chciałby pokazać z dziewczyną ubraną w takie a nie inne rzeczy.Mże mu przeszkadzać,że nie stać Cię na jakiś ciuch.A Ty jesteś porządna dziewczyna,jeśli zauważysz,że on chciałby urabiać cię za bardzo to sobie go odpuść.-Marek,45

Gość gość
Uważam, że ten chłopak, to megaburak. Nie powinno się obdarowywać rzeczami, które wprawiają w zakłopotanie obdarowanego. Nigdy nie przyjęłabym ubrania od żadnego faceta. Jakie to poniżające, bluzka i spodnie. Dziewczyno, gdzie twój honor.

Gość Pandaaax3
ehh :( liczyłam na więcej jakichkolwiek odpowiedzi

Gość Izkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pomysl gdybys miała kase to tez sprawiałoby C**przyjemnośc kupowanie prezentów chłopakowi no nie?? to zaden sponsoring !! chłopak Cie kocha i tyle, ciesz sie bo mało takich facetów jest ;)