Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pitulinka

Kto zachował się źle

Polecane posty

Gość pitulinka

Witajcie W ten weekend odbył się chrzest dziecka mojej przyjaciółki. Ja byłam chrzestną. Problem jednak dotyczy przyjęcia. Jestem wegetarianką. Od 10 lat. Moja przyjaciółka doskonale o tym wie. Na przyjęciu natomiast wszystkie dania były mięsne. Przystawki też. I zupa na mięsie. Nie zjadłam. Nie miałam jednak pretensji w końcu na pewno mają dużo na głowie - małe dziecko, organizacja tego. No mogło wylecieć z głowy, prawda? Moja przyjaciółka się na mnie jednak obraziła, że nie jadłam... Bo jak to wygląda itp. Kurczę no! Ja nikomu nie zabraniam jeść mięsa, nigdy też nie wymagam by ktokolwiek pamiętał o moich "odchyłach" - choć wiadomo, miłe to. Ale nie zjem mięsa. Kłóci się to po pierwsze z moim światopoglądem. A po drugie zbyt wiele się naczytałam, żeby schabowy mnie nie brzydził. Myślałam, że to chwilowa obraza wynikająca z przemęczenia, stresu itp. Ale nie! Dziś zadzwoniłam, żeby się dowiedzieć co tam u malutkiej a ta dalej obrażona! Co o tym myślicie? Czy ona ma w ogóle powód żeby czuć się urażona?

Gość gość
mysle, ze to Twojej przyjaciolce powinno byc glupio!! Ja osobiscie nigdy bym nie dopuscila do takiej sytuacji i wiedzac, ze ktos z bliskich mi osob nie je miesa nie zaserwowalabym samego miesiwa. Ty zachowalas sie ok, nie masz do niej pretensji za to ona ma a nie powinna.

No ale to aż idiotyczne. Znamy się 15 lat a ona się dąsa o taką głupotę. Na początku nawet pomyślałam, że tak zareagowała w ramach obrony, że jej się głupio zrobiło ale sama powiedziałam, że nic się nie stało... Sama nie wiem, chyba muszę poczekać aż jej przejdzie ale męczy mnie ta sytuacja :(

Gość gość
Napisz jej smsa "Nie zjadłam nic bo jestem wegetarianką"

Ale po co? Ja się chcę pogodzić a nie zaostrzać sytuację. Ona wie dlaczego nie zjadła. Obraziła się chyba dlatego, że jej zdaniem to źle wygląda, że ktoś nic nie zjadł. I to w dodatku chrzestna!

Gość Debilzm na maksa
To raczej koleżanka powinna poczuć się głupio! Skoro znacie się od wielu lat i wie że nie jadasz mięsa.W tej sytuacji powinna przygotować coś specjalnego dla Ciebie, bez mięsa..Jesteś na poziomie że do niej dzwonisz.To Ty powinnaś być obrażona.

Jakoś nie umiem się gniewać o taką głupotę. 10 lat temu wiedziałam na co się piszę... Zdarza się, że ludzie nie pamiętają, zdarza się, że robią coś takiego celowo, żeby mi głupoty z głowy wybić. Ile ja już miałam takich sytuacji! A już na młodą mamę, z przyjęciem, z mężem w pracy w rozjazdach po prostu nie umiem się gniewać. Wiadomo - jest przemęczona to jeszcze trudno, żeby o preferencjach żywieniowych gośc***amiętała ;) Jedynie przykro mi, że zamiast obrócenia tego w żart zrobiła ze mnie tę najgorszą ale też staram się ją usprawiedliwiać nieprzespanymi nocami. Tylko kurczę rozumiem wybuch emocji czy coś a nie dwudniowe fochy...