Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc20pain

Dziwna wydzielina po stosunku

Polecane posty

Gość gosc20pain

Czy miala z was ktoras, podobna sytuacje?Jestem 2 dni po stosunku i leje sie ze mnie wydzielina o niezbyt przyjemnym zapachu.Nie wiem co to mogloby oznaczac

Gość gość
Jakiś czas temu po stosunku miałam podobnie. Tyle,że u mnie wydzielina pojawiła się kilka godzin po. Najpierw było bardzo dużo śluzu (taki dziwnie ciągnący się). Potem pojawiła się biała rzadka wydzielina, ale bez zapachu. I w dodatku strasznie swędziało. Podmywałam się po każdym korzystaniu z toalety i smarowałam się kremem, który 2 miesiące temu przepisał mi ginekolog. Po kilku dniach przeszło (na szczęście). Myślę, że to mogło być spowodowane przez prezerwatywy (używaliśmy wtedy Durex classic jeans z środkiem plemnikobójczym). Kilka dni temu znów kochaliśmy się z chłopakiem i tych objawów nie było. Nie wiem, jak to wygląda u Ciebie. Uprawiałaś sex z prezerwatywą czy bez? To Twój stały chłopak? Sama nie byłam u ginekologa, bo wszystko się unormowało, ale jeżeli Ty źle sie czujesz, to może lekarz pomoże. Ewka

Gość gość
"Więcej wydzieliny można obserwować podczas owulacji, co sprzyja zapłodnieniu, ponieważ ułatwia działanie plemnikom. Obfitsze niż zazwyczaj upławy powoduje także lubrykacja, czyli zwilżenie pochwy przez gruczoły przedsionkowe w odpowiedzi organizmu na podniecenie seksualne, co ma w założeniu ułatwić penetrację członka. Zwiększona ilość wydzieliny pojawia się także u kobiet w ciąży, a jej zadaniem jest wtedy ochrona płodu przed wszelkimi zakażeniami. Do zwiększonego wydzielania upławów może dochodzić także na skutek stosowania spirali wewnątrzmacicznej, ponieważ jej obecność drażni pochwę. Ilość wydzieliny wzrasta naturalnie w okresie dojrzewania i zmniejsza się w czasie przekwitania." Jest to opis z tej stronki http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/infekcje-intymne/problem-uplawy-co-oznaczaja-i-kiedy-udac-sie-do-lekarza/ Może po prostu miałaś owulację i stąd tak dużo śluzu. Jeśli nadal coś cię niepokoi i uważasz, że śluz jest nieprawidłowy to zawsze możesz zastosować Lactovaginal aby odbudować mikroflorę. Ja profilaktycznie stosuję go zawsze po stosunku, dodatkowo podmywam się jeszcze Tantum Rosa aby nie mieć nawrotu grzybicy