Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rhov

dojeżdżałybyście do Warszawy samochodem do pracy? 50km

Polecane posty

Gość rhov

Witajcie, Jestem w trakcie kupowania samochodu w gazie (spalanie na 100km +- 22 zł) Miesięcznie wyjdzie jakieś 500 zł. Nie wiem do końca na jakie stawki mogę liczyć, ale powinnam najmniej około 2 500 zarobić. Wcześniej pracowałam "5 minut od domu" za 2000. Bardziej podoba mi się Warszawski rynek pracy, jestem młoda i wiem , że u siebie raczej 3 000 nie zarobię, a w Warszawie to realne. Dojazd zająłby mi 1,5h maksymalnie.

Oczywiście biorę też pod uwagę szukanie czegoś pod Warszawą, a jeśli w Warszawa to obrzeża ;-) i najbliższe dzielnice mi

Gość gość
Kup sobie lepiej motocykl, bo samochodem utkniesz w korku. Wiem, bo dojeżdżałem do Wawy 80 km

Gość gość
Tak, ja dojezdzam 34 ale za ta kwote dojezdzalabym i 100

Trudno, jak będzie trzeba to postoję i w korku;-) Ewentualnie dobiję do linii tramwajowej i dalej komunikacją (ale z założenia chcę pracować w konkretnym rejonie;]) Dodam, że będę dojeżdżała być może z chłopakiem, to koszty się zmniejszą a i prowadzić możemy na zmianę, także wydaje się być ok ;-) W Warszawie mieszkać nie chcemy. Nie lubimy tego miasta

Gość gość
Jak nie lubicie tego miasta, to siedźcie u siebie, wsiochy.

Gość gość
Skąd będziesz dojeżdżać? Nie lepiej pociągiem?

Gość gość
Dokładnie, siedź w domu i nie przyjeżdzaj do Warszawy.

Akurat mój partner jest rodowitym Warszawiakiem ale nie podoba mu się życie w mieście, ja szukam lepszych perspektyw w Warszawie, rozwoju, a mieszkać tam też nie chcę. Oboje wolimy wieś. Pociągów nie ma niestety.

Gość gość
wolałabym bliżej szukać, ale jak kasa dużo lepsza to spoko można i dojeżdżać

Gość gość
Dojeżdżanie tyle km to strata czasu. Sama dojeżdżałam 75 km i to największa głupa, cały dzień mi schodził

;-) 110 km no nieźle U mnie jedynie 50 a może nawet 40 będzie;-) Chciałabym spróbować, jeździłam już kiedyś tak ale autobusem i było naprawdę średnio :-( Wiem, że wiele czasu się traci..ale sądzę, że warto się jakiś czas pomęczyć, by zdobyć doświadczenie i szanse na lepszą pracę bliżej:)