Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenmalina

zniszczone włosy, tłusta skóra twarzy i tarczyca

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Mam okropny problem z włosami i twarzą. Od jakiegoś czasu choruję na nadczynność tarczycy. Raz wyniki są dobre, raz złe, raz jest nadczynność a za chwilę niedoczynność. Wiem, że to ma wpływ na kondycję mojej skóry i włosów, ale mam nadzieję, że ktoś mi w tym pomoże. Byłam kiedyś u dermatolog ale "olała" temat. Dała tabletki, które kosztują 100 zł miesięcznie a nie każdego na to stać. Moje włosy są zniszczone, w dotyku jak szczotka do butów i przetłuszczają się co drugi dzień. Do tego kiedyś były gładkie i kręciły się od połowy. Teraz się wywijają jak chcą a czasem są proste bez użycia prostownicy. Wcześniej mi to nie przeszkadzało, olewałam jak wyglądam, ale zaczęło mi to okropnie przeszkadzać.Zwłaszcza po wyjściu za mąż. Do tego mam problem z twarzą. Nie mam pryszczy, ale często jakiś syfek wyskoczy, pory mam czarne i nawet nie daję się ich wycisnąć a twarz co chwilę jest tłusta, Używam tonika co chwilę bo wszystko mi się do niej klei. Macie jakieś domowe sposoby na moje dolegliwości lub jakieś kosmetyki? Bardzo mi zależy, aby nie były to kosmetyki z wyższą ceną.... z góry dziękuje za porady i liczę na pomoc:)

Gość gość
;)

A i zapomniałam. Do tego mam na twarzy rumieńce, które okropnie mnie wkurzają. Kupiłam kiedyś na to jakiś krem z ziaji, ale kompletnie się nie wchłaniał w skórę. A włosy kiedyś farbowałam. Rok temu u fryzjera, nie zmieniałam zbytnio koloru, coś podobnego do naturalnego, ale fryzjerka mnie namówiła na farbę bo miałam jakieś przejaśnienia a byłam przed ślubem i przeszkadzało jej to przy czesaniu mnie do ślubu. Potem na sylwestra też farbowałam w domu farbą z firmy Palette. Teraz mam włosy tak biedne, wypadają, że aż płakać się chcę i okropnie wyglądają.

Gość gość
musisz ustabilizować hormony żadne kremy nie pomogą dopóki nie dojdziesz do ładu i składu z tarczycą

Gość gość
i nie uzywaj co chwile toniku. To jeszcze bardziej powoduje, że skóra wydziela więcej sebum. wiecej i wiecej bo sie broni przed wysuszeniem. Poczytaj o uzywniu np olei. Ja mam argonowy od kilku dni i skóra sie nie swiec*****erwszy raz od 18 lat :) na wizażu jest wątek o oczyszczaniu twarzy olejem rycynowym. No i przede wszystkim trzeba unormowc hormony.

Gość gość
ten argonowy można na włosy tez. Rycynowy z reszta tez. Ja mam krem bambino dla dzieci. Nawilżam skórę bo wtedy mniej produkuje sebum i sie nie swieci. A mam tłustą z wągrami i pryszczami. Wlczę już ok 18 lat i dopiero teraz jest poprwa, gdy zrezygnowałam z kosmetyków do skóry tłustej a wybieram nawilżające. No i trochę cierpliwości.

Gość gość
gdy zaczęłam czytać temat to zanim doczytałam do końca pierwsze skojarzenie: nadczynność tarczycy!!!! do listy chyba powinnaś dodać miękkie rozdwajające się paznokcie gdy widzę dziewczynę ze smalecem na głowie plus twarzy i miękkimi połamanymi paznokciami to od razu wiem że to tarczyca, ta dziewczynna ma na bank też problemy z cyklem i płodnością

Gość gość
musisz znaleźć dobrego enokrynologa z kosmetyków polecam tonik Nivea Young z minerałami morskimi (bezalkoholowy) peeling Dax Cosmetics Perfecta, drobnoziarnisty, też z minerałami morskimi, możesz na próbę kupić małą saszetkę w Rossmanie za ok 1,5 zł mnie te kosmetyki pomagają na zaskórniki, kremów nie używam bo mam mieszaną cerę i po każdym kremie od razu mam więcej zaskórników spróbuj pofarbować włosy henną lub basmą, ziołowymi farbami w saszetce, pogrubiają optycznie włos a henna z zasady trochę wysusza włosy i zmniejsza przetłuszczanie

Gość gość
na skórę głowy dobre są wcierki np. Jantar, przyspiesza odrost włosa, zagęszcza, a w twoim wypadku trochę też zmiejszałby łojotok firma Barwa ma specjalny leczniczy szampon siarkowy, może pomoże z tej serii jest też tonik do twarzy i krem matujący ( ten ostani używa mój mąż i sobie chwali, krem ma cytrusowy zapach bo ma też ekstrakty z owoców wygładzające skórę)

Ja męczyłam się tylko z tłusta cerą. Jeśli żadne tabletki, kremy, hormony Ci nie pomogą, to może wybierz się na jakiś zabieg? Mnie uratował peeling kawitacyjny. Znajoma mojej mamy jest kosmetyczką i poleciła jej Derma Clinic. Postanowiłyśmy spróbować, bo już nic mi nie pomagało i jak na razie jestem zadowolona :) Nie wiem, czy to pomoże Tobie, ale może jakiejś dziewczynie się przyda ta porada :)

Gość gość
to nie tarczyca masz zwyczajny łojotok i sperma ci nie służy proste jak drut!