Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roska91

ruchy płodu

Polecane posty

Gość roska91

W ktorym tygodniu ciąży zaczęłscie czuć ruchy płodu? U mnie jest 16 tyg i 6 dni i to moja druga ciąża, bylam dzis u gina i powiedzialam ze czuje juz delikatne ruchy to powiedzial ze to na pewno nie są ruchy dziecka, bo jeszcze za wczesnie.

Gość gość
mój też podszedł do tego w taki sposób.. Odczułam pierwsze w 17 t 4 dniu ale to moja pierwsza ciąża i ja mam lekką nadwagę. Poszłam do niego po tyg i zanim powiedzialam kiedy poczułam to powiedział że za wczesnie to nie to.. Wkurzył mnie tym troche, ale teraz wiem jedno.. To że wczesniej odczuje sie ruchy płodu niz pisze w ksiazce potrafią zrozumiec tylko kobiety które były w ciąży:)

Gość gość
Ja też czułam ruchy od 16 tyg. To moja pierwsza ciąża, a lekarz się nie dziwił. Uważam, że ciężko takie ruchy pomylić z ******* jelit, czy wzdęciami. Chociaż kopniaki zaczęły się dopiero w 21tyg :-)

Gość gość
Delikatne ruchy poczułam w 14 tyg drugiej ciązy. Nie jestem szczupla, gin mnie nie wysmial :D

Gość gość
Ja zaczęłam czuć w 17 tygodniu, takie delikatne stukanie jakby. I takie mało regularne. Moja lekarka również uważała, ze to raczej za wcześnie :P hmm

Gość gość
15 tydzien i byly to lekkie kopniaczki. Nie jakies przelewanie, czy bulgotanie. Chuda jestem, wiec moze to dzieki temu(52 na 170)... Co nie zmienia faktu, ze nawet moja mama mnie wyśmiała, bo przeciez to za wczesnie. 2 tygodnie pozniej poczul kopniaki tez moj maz, bo byly juz dosc intensywne.