Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jajniczek

Moze ktos mial podobnie bol jajnikow

Polecane posty

Gość Jajniczek

Od jakis czterech miesiecy mam bole podbrzusza. Jest to bol w okolicach jajnikow, promieniujacy w pachwine. Czasem pulsacyjny, czasem jakby ktos przylozyl cos cieplego, palacy. Bylam u ginekologa na usg dopochwowym, ale nic nie stwierdzil. Skierowano mnie na badanie krwii. Okazalo sie ze CA125 jest dwa razy przekroczone. Zadna panika bo dwa razy to jeszcze nie tak wiele, ale ponownie skierowano mnie na usg, tym razem zewnetrzne. Na samym badaniu nic mi nie powiedziano, kazano jedynie isc do lekarza jak beda wyniki. Byla a lekarz stwierdzil ze musze jeszcze raz zrobic badanie krwii by mial lepszy obraz sytuacji. Nie panikuje, ale takie chodzenie troche jest stresujace. Moze ktos mial podobnie? Bol promieniuje rowniez na czesc ledzwiowa I czuje sie wtedy jakbym miala dostac okres. Dodatkowo mam dziwne uczucie ze chce siusiu, ale jak ide to prawie nic nie ma. Pls, moze ktos cos doradzi?

Gość Jajniczek
Nikt;(

Gość gość
Pewnie nie potrafią ci wypatrzyć endometriozy, ewentualnie jakiejś torbieli. Zrób USG u kogoś innego dla porównania, najlepiej u kogoś kto się na tym zna i ma jakieś doświadczenie.

Gość gość
Faktem jest, że często ludzie z endometriozą przez wiele lat chodzą niezdiagnozowani.

Gość Jajniczek
Dziekuje. Dzis bylo badanie krwii I w poniedzialek mam zglosic sie do lekarza. Zobaczymy co powie. Jesli odeslie mnie z kwitkiem, pojde gdzie indziej bo to meczace uczucie. Slyszalam, ze owulacja tez powoduje boje jajnikow. Zobaczymy co powie lekarz.

Gość gość
wyniki i ból mogą sygnalizować właśnie endometriozę zlokalizowaną niekoniecznie w jajnikach, ale w okolicy...

Gość Jajniczek
Zapomnialam dodac o okresie, ktory niestety odbiega od normalnosci. Nie jest dlugi, 5-6dni, wiec raczej w normie, ale za to pelen skrzepow. Przepraszam ze tak o tym pisze, ale czy taki okres tez mozna "podpiac" do endometriozy?