Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moj 3,5letni syn w przedszkolu maluje tylko na czarno

Polecane posty

Gość gość

wszystkie rysunki czarna kredka,dzis pani zwrocila mi uwage,w domu to samo,jak pytam czemu na zarno to owi ze czarny lubi,,,,powinnam sie martwic?

Gość gość
nie, gdzie tam! moj syn tez maluje tylko na czarno, bo lubi :)

Gość gość
haha mój 4 latek tez tak ma, mówi że to jego ulubiony kolor, ostatnio wybieraliśmy w sklepie papier do zapakowania prezentu, były piękne kolorowe a on podaje mi czarno-biały;) czekam tylko aż w przedszkolu pani mi cos powie

Gość gość
A nie mieli wasi ojcowie daltonizmu? Mój syn jest daltonistą po dziadku i też mu czarny pasowal najbardziej.

Gość gość
moja córka miała tak samo w tym wieku. Wszystko na czarno i tez mówiła, że lubi czarny kolor. Teraz ma 4,5 roku i jej to przeszło, teraz ma inny ulubiony kolor. Ta przredszkolanka niepotrzebnie robi "halo"

Gość Normalny objaw tak myślę
Mój syn 4letni zawsze koloruje tylko jedną kredką, też bywał to czarny. Przedszkolanka doszukuje sie objawów molestowania, patologii czy jeszcze czegoś :-o

Gość gość
Moj ma 3 lata i tylko czarny kolor go interesuje. Dobrze, ze nie jestem sama;)

Gość 112233333
Bez przesady- jeżeli poza kredką z dzieckiem wszystko ok to nie ma sie czym martwić.

Gość koles 22 lata
To są symptomy mocy szatańskiej. Może nieczyste moce go nawiedziły. Idź z nim do kościoła

Gość gość
moj maly od zawsze byl chowany na metallice itp :) oczywiscie zasypial przy balladach, nie lupałam mu tym po nocach, ale po cic****ak sobie wlaczalam to sluchal ze mna :D i też bardzo lubi czarny, ale i czerwony, niebieski. jednak przewaza czarny :D

Gość gość
mój wnuk w czerwcu będzie miał 4 lata i zna kolory. twój już tez powinien znać więc przepytaj go z kolorów. jak odróznia to znaczy że po prostu lubi czarny bo jest wyrażny.

Gość gość
Jak wasze dziecko lubi kolor żółty, to znaczy, że ma pociąg seksualny do skośnookich, a jak lubi zielony, to w przyszłości będzie wegezjebem. I tak można tworzyć i tworzyć domysły :O

Gość gość
Znajomość kolorów nie wyklucza daltonizmu. Daltonista nie jest idiotą, tylko inaczej postrzega kolory.

Nie stresuj się!! Moja od ponad roku ma fazę na ciemny fiolet i granatowy kolor tylko takie kolory wybiera , pomimo ze ma przed nosem tęcze innych kolorow czy to w prz-lu czy w domu. Wcześniej tak sobie myślałam ,ze ona się wzoruje na najstarszej siostrze, bo córka nastoletnia w takich barwach się lubuje,ubiera ,pokoj stroi ( na ciemno)ale później zobaczyłam ze nie tylko moja mała lubi ciemniejsze barwy, ine dzieci tez nie rzadko Takie psychoanalizy robić na dziecku z powodu wybranej ciemnej kredki to na sile wyszukiwanie jakiś problemów, bez sensu

Gość gość
moj trzylatek tez najbardziej lubi rysowac czarna kredka lub ciemnym dlugopisem- jak maluje zolta czy blekitna, to mowi ze 'nie pisze'- a dlugopis czy czarna kredka sa wyrazne, dobrze widoczne. Farby czy mazaki lubi wszystkie, bo wszystkie widac.

Gość gość
Ja rysowałam tylko na czarno bo czarny był najbardziej wyrazisty. Od normy nie odbiegam, no chyba że brać pod uwagę ponadprzeciętny talent artystyczny tj. właśnie do rysowania i słuch muzyczny. Moja córka za to wali tak idiotyczne kolory że zastanawiam się czy z nią wszystko w porządku. Gdy rysuje czworonogie zwierzę, to ono obowiązkowo ma każdą kończynę w innym kolorze.

Gość gość
bardzo dziekuje juz myslalam ze cos z nim nie tak