Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy da sie zawekowac zupe

Polecane posty

Gość gość

jak tak to jak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamadwóchdziewczynek
Pewnie, że się da - do wyparzonego słoika nalewasz zupę /wrzącą/ i zakręcasz słoik szczelnie. Możesz jeszcze obrócić do góry dnem dla lepszego "zaciągnięcia" słoika. Niektóre potrawy wekowane jeszcze w piekarniku wekuję, ale zupy nigdy w piekarniku nie zamykałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czyli zostawic do gory nogami sloik az wystygnie? i potem normalnie w polce mozna przechowywac nie w lodowce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamadwóchdziewczynek
Tak, wiadomo że bezpieczniej w chłodnym miejscu i nie trzyma się długo, ale moja siostra tak wekuje zupy mężowi na wyjazdy w delegacje i spokojnie je zawozi i zdąży zjeść.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z tego co słyszałam to jeśli do tej zupy dasz mięso, to to trzeba wekować 3 dni.. przynajmniej dla dziecka. Więc jeśli ja już gotuję jakąś zupę, to jak ostygnie, to rozdzielam porcje dla dziecka i mrożę je, każdą oddzielnie. Poczytaj o pasteryzacji zup.. ale mnie gdzieś w oczy wpadła informacja o 3 dniach.. i coś związanego z mięsem w potrawie. Poczytaj w necie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×