Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dolie94

Jak rozpoznać ciążę w przypadku brania tabletek antykoncepcyjnych?

Polecane posty

Gość Dolie94

Hej dziewczyny! Biorę tabletki od 2 lat(microgynon) i nigdy nie miałam problemu, aczkolwiek przez ostatnie 2 miesiące zastanawiam się jak w przypadku ich brania rozpoznać ciążę? Miesiąc temu zapomniałam 3 tabletek (na początku i dwóch w środku) po czym miałam mało obfity okres trwający nie całe 2 dni... W tym miesiącu pilnowałam się z tabletkami, aczkolwiek mój okres po raz kolejny jest mało obfity (gdzie dotychczas podczas okresu byłam jak zombie). Robiłam test -wyszła jedna kreska, ale też nie wiem jak to działa w przypadku przyjmowania hormonów... Pomóżcie, objaśnijcie. Licze na Was:-)

Gość gość
skąpe miesiączki przy tabletkach to norma, skoro test jest negatywny, to w ciąży nie jesteś

Gość gość
powinno sie zrobic test zanim zaczniesz nowe opakowanie. Oczywiście jeśli były jakieś wpadki.

Gość gość
Brak okresu przy tabletkach nie jest wyznacznikiem ciazy. Jesli bralas je poprawnie, nie przyjmowalas lekow mogacych obnizyc ich skutecznosc, trzymalas sie z daleka od grejpfrutow i dziurawca to w ciazy nie jestes. Jesli natomiast z ktoregos z tych powodow podejrzewasz ciaze to najlepiej jak najszybciej zrob test, nie czekaj na objawy ciazy...