Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Licealistkaklasy1

jakie studia??

Polecane posty

Gość Licealistkaklasy1

Witajcie! Jestem uczennicą 1 klasy liceum na profilu humanistyczno- prawniczym. Od małego bardzo lubiłam słuchać o różnych religiach, wierzeniach, kulturach, obrzędach np. Majowie, Aztekowie, Omelkowie, czy inne plemiona indiańskie. Ciekawią mnie też wierzenia z Chin, Indii itp. czy są jakieś konkretne studia w tym kierunku? Opłacalne? Jakaś posadka w muzeum przy opisie zabytków? Co trzeba zdać na maturze? Proszę o odpowiedź ;)

Gość gość
W pierwszej klasie LO to ja marzyłam o cudach na kiju. Zmienisz decyzje jeszcze z 5 razy.

Gość gość
Posadka w muzeum, ambitnie :P Szkoda, tylko że takich posadek mało u nas. Zgaszam sie z opinia powyzej, jeszcze Ci sie moze zmienić do tego czasu, lepiej też skup sie na przedmiotach scislych

Gość Licealistkaklasy1
Matematyka i przedmioty ścisłe nigdy nie były moim konikiem :/ Idę nowym programem i w przyszłym roku nie będę mieć ani geografii, ani biologi czy fizyki z chemią. To wszystko będzie 1 godziną "przyrody" tygodniowo... Według mnie ta reforma jest kompletnie do d**y :/ Na ten profil poszłam ze względu na to, że lubię historię i dobrze czuję się w języku polskim. Trochę martwię się maturą :/ Co mi po rozszerzonej historii, wosie i polskim? Pedagogika? Psychologia? Prawo? Kompletnie nieopłacalne :/ zawsze lubiłam inne kultury.. ale teraz to chyba bez znaczenia. Bez biologii, chemii i matmy to tym papierkiem z matury będę sobie mogła co najwyżej d*pę podetrzeć :/ Starszy brat na 2 roku inżynierii, praca będzie, rodzice dumni, a ja? Teraz nauczycielka historii co najwyżej na truskawki sezonowo może jechać :/